به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، خلیل نبات زئی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرباز اظهار داشت: بیش از ۷۵۰ روستای بزرگ و کوچک با طبیعت زیبا و دیدنی در این شهرستان وجود دارد که برخی از این روستاها دارای ساختار خاصی به لحاظ خانه سازی پلکانی در دامنههای کوه و همجوار رودخانه هستند.
خلیل نبات زئی افزود: برخی روستاها دارای طبیعت خاصی از لحاظ کشاورزی هستند که به روستاهای هدف گردشگری تبدیل شده اند.
وی رودخانه سرسبز و پرآب سرباز را یکی از جاذبههای دیدنی این شهرستان عنوان کرد و افزود: علاوه بر این، آثاری قدیمی با قدمتی دیرینه مانند قلعه ها، محوطههای تاریخی و سنگ نگارهای روستای کجوم وجود دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرباز بیان کرد: قلعه سرباز و مساجد خشتی و گلی در اکثر روستاهای این شهرستان از جاذبههای تاریخی منطقه محسوب میشوند.
وی افزود: شهرستان سرباز دارای هنر و هنرمندانی در رشتههای سوزن دوزی، حصیربافی، سفالگری و زیور آلات سنتی است که هر یک از آنها را میتوان به عنوان سوغات هدیه برد.
نبات زئی منطقه گردشگری 'کوه روک' در شهرستان سرباز را یکی از مناطق بسیار زیبا و دیدنی برشمرد که در بخش پارود و در پنج کیلومتری شمال روستای بریسک در مسیر جاده پشامگ قرار دارد.
وی ادامه داد: در این منطقه درهای به طول ۲۰ کیلومتر وجود دارد که دارای آبشارهای بسیار زیبا با ارتفاع بیش از ۲۰ متر است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرباز تولید ترشیجات انبه و لیمو را از دیگر جاذبهها این منطقه عنوان کرد و افزود: روستای پیردان در مسیر راسک به ایرانشهر بهترین محل برای عرضه این محصولات است.
وی ادامه داد: تمامی امکانات و مناطق تفریحی و تاریخی برای استقبال از مهمانان نوروزی در شهرستان سرباز آماده شده است.
نبات زئی گفت: قلعه سرباز با قدمتی بیش از ۷۰۰ سال یکی از آثار تاریخی این شهرستان است که در بخش سرباز و شهر کلات قرار دارد.
وی تصریح کرد: این قلعه بر بلندای تپهای در وسط شهر سرباز کلات قرار دارد که محل حکمرانی حاکمانی همچون بارکزئی بوده است.
اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرباز منطقه گردشگری 'کرای کور' در بخش پارود این شهرستان را از دیگر مناطق دیدنی و زیبای منطقه برشمرد و گفت: گردشگران میتوانند با طی ۱۵ کیلومتر مسیر جاده پشامک بخش پارود به جاذبهها و طبیعت زیبای روستای کرای کور برسند.
شهرستان سرباز دارای ۱۲۰ کیلومتر مرز زمینی با کشور پاکستان است و از شمال به شهرستان ایرانشهر و سیب و سوران، جنوب به شهرستان چابهار و مغرب به شهرستان قصرقند متصل است.
شهرستان سرباز با مرکزیت راسک و براساس سرشماری نفوس و مسکن آبان ۱۳۹۵ تعداد ۱۸۶ هزار و ۱۶۵ نفر جمعیت با ۴۵ هزار و ۹۱۰ خانوار در حدود ۴۹۸ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان و در مسیر ایرانشهر به چابهار واقع شده است.
انتهای پیام/ع