حسین توپچی، عضو هیئت علمی دانشگاه دفاع ملی در گفتوگو با خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به شعار امسال که از سوی رهبر معظم انقلاب به نام رونق تولید نام گرفته است، گفت: به نظرم برخی از سازمانها، بیانات مقام معظم رهبری را اصلا درک و به تبع آن اجرا نمیکنند، در حالی که فرمایشات ایشان مشخص است، اما متاسفانه هر سال به جای برنامه ریزی و اقدام و نظارت، هر کسی کار خودش را میکند.
وی ادامه داد: جمعیت ۸۰ میلیونی در یک کشور پهناور به مساحت بیش از ۱۶۰۰ کیلومتر مربع با دریا و وجود افراد تحصیل کرده و نخبگان با مهارت بالا همگی به معنای ظرفیت و ثروتی بسیار عظیم است که هم اکنون در اختیار کشورمان است، اما این همه ظرفیت نیازمند مهندسی و سازماندهی جامع است تا هیچ کدام دیگری را خنثی نکنند و به جای آن به شکل هم افزایی هدایت شوند در حالیکه این اقدام در کشور انجام نگرفته است.
این استاد دانشگاه دفاع ملی همچنین تصریح کرد: تاکنون هم هر فردی هر کاری انجام داده است، بصورت انفرادی، تک روی و سلیقهای بوده، یعنی ما در تولید و هدایت قدرت ملی دچار ضعف اساسی هستیم، ظرفیت زیادی داریم، اما بلد نیستیم آن را در قالب درستی قرار دهیم و در حالی که سازمانها و نهادها مکلفند و باید این مهم را یاد بگیرند.
وی افزود: دانشگاهها یکی از منابع تولید قدرت هستند، اما قدرت تولید نمیکنند و برای آن باید بیایند و مصالح کشور را در سطوح مختلف بررسی کنند، درحالی که کسی دنبال حل مشکل کشور نیست و همان تکرار مکررات است، آنهایی که در دنیا قدرتمندند، بلدند که چگونه عناصر مختلف را گرد هم آورند که از مجموعه آنها قدرت تولید کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه دفاع ملی همچنین با اشاره به فرمایشات امام علی (ع) خطاب به مسئولان خاطرنشان کرد: متاسفانه این مساله را خیلی از مسئولان ما درک نکردهاند و فقط این مسئولیتهای خود را برای بازی سیاسی، رو کم کنی و برخی کارهای کودکانه انجام میدهند و این مسائل باعث ضعف ما و از بین رفتن قدرت ملی ما شده است.
وی ادامه داد: برای مثال شاید ما جزو معدود کشورهایی هستیم ارز بدون نظارت معامله میشود، درحالی که فلاسفه علم سیاست پول را به گردش خون تشبیه کردهاند و اگر این گردش خون فاسد شود، تمام ارکان فاسد میشود.
توپچی بیان کرد: هم اکنون در نظام بانکداری هر کسی یک موسسه اعتباری دایر کرده و بعد آن را به بانکی تبدیل کرده است که کارهای خودش را پیش ببرد و آنقدر این وضعیت پولی پیش آمده در ایران متورم شده است که نمیتوان هیچ چیز دیگری را درست کرد بنابراین به عنوان اولین اقدام باید سیستم پولی و بانکی کشور را درست کرد، زیرا با این مدل بانکی فعلی به هیچ جایی نمیتوان رسید.
وی با انتقاد از وضعیت اقتصادی کشور یادآورشد: با این وضعیت واردات نمیتوان جایی رسید، چون هرکسی هروقت اراده میکند به واسطه برخی ارتباطاتش کالایی را وارد میکند و بنابراین باید واردات و صادرات نیز بازنگری و ساماندهی جدی شود، زیرا در صادرات هم وقتی با گوجه فرنگی یا پیاز، سیب زمینی و یا گوشت بازی میشود، همه این مسائل نتیجه بی سرو سامانی این بخش است، بنابراین ما به دنبال یک نظم اجتماعی معقول در بازار و یا سایر حوزههای رها شده هستیم و تا این مهم برقرار نشود، این وضعیت همچنان ادامه دارد.
انتهای پیام/