کامیار ولی پور مدیر روابط عمومی محیط زیست مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: تالاب بین المللی و ذخیره گاه زیست کره میانکاله با وسعتی بالغ بر ۶۸ هزار و ۸۰۰ هکتار از دو اکوسیستم خشکی به مساحت ۲۴ هزار هکتار و اکوسیستم آبی به مساحت ۴۴ هزار هکتار و در منتهی الیه ضلع جنوب شرقی دریای خزر واقع شده و از طریق کانالهای چپقلی و آشوراده به دریا ارتباط دارد.
وی افزود: یکی از مهمترین موضوعاتی که در چند سال اخیر به شدت عرصههای طبیعی استان را تهدید میکندد، وقوع خشکسالی ناشی از تغییرات اقلیمی است که تالاب میانکاله نیز از این معضل مستثنی نبوده است.
ولی پور با بیان اینکه به دلیل ارتباط وضعیت آبی آن تالاب با تراز آب دریای خزر و میزان نزولات جوی، سطح قابل توجهی از اکوسیستم آبی آن در معرض خشکسالی قرار گرفت، گفت: حدود ۱۵ درصد از سطح تالابی به وسعت حدود ۶ هزار هکتار خشک و احتمال وقوع خطراتی نظیر پخش گرد و غبار در منطقه نیز پیش بینی میشد.
مدیر روابط عمومی محیط زیست مازندران افزود: اقدامات کوتاه مدت و بلند مدت پیشگیرانه در راستای کمک به احیاء تالاب میانکاله از سوی این اداره کل مورد تاکید قرار گرفت که یکی از آنها، لایروبی انهار منتهی به آن تالاب به طول ۷۵ کیلومتر در سالهای ۹۶ و ۹۷ بوده است.
وی گفت: لایروبی انهار نه تنها روند هدایت آبهای سطحی ناشی از بارندگیهای اخیر را به تالاب تسریع نمود و میزان خشکی تالاب را از ۶ هزار هکتار به ۲ هزار هکتار کاهش داده است، بلکه خسارت ناشی از جاری شدن سیل و روان آبهای سطحی را به مزارع زراعی شرقی مازندران، کاهش داده است.
لازم بذکر است؛ بیش از ۲۵ نهر در ضلع غربی و جنوبی تالاب میانکاله بطول ۱۵۰ کیلومتر قرار داشته که به آن تالاب منتهی میشوند که این اداره کل علاوه بر پیگیری لایروبی این انهار، اقدامات اجرایی دیگری نیز از قبیل: تعیین حقابه زیست محیطی تالاب و پیگیری و اجرای مسلوب المنفعه نمودن چاههای غیر مجاز جهت جلوگیری از بهره برداری غیر مجاز از منابع آبهای زیر زمینی از سوی دستگاههای ذیربط در حوضه اثر گذار تالاب میانکاله و خلیج گرگان را در دستور کار خود قرار داده است.
انتهای پیام/ م