به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : قارچها گیاهانی هستند که مصرف خوراکی پیدا کرده اند، ولی همه آنها خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناکند.
وی گفت : خوردن چند لقمه از این قارچهای سمی میتواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و بعضاً موجب مرگ شود، شما نمیتوانید از روی ظاهر قارچ یا مزه آن بگویید کدام قارچ وحشی خوراکی و کدام قارچ سمی است و تنها آزمایشگاه میتواند خوراکی بودن آنها را تأیید کند.
شکیبا افزود : علائم زودرس مسمومیت با قارچهای سمی شامل: تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق است که گاهی علائم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری با آن همراه میشود و این علائم معمولاً ۴ تا ۲۴ ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر میشود.
وی افزود : در صورت هر گونه شک به مسمومیت با قارچ باید هر چه سریعتر فرد مسموم شده به بیمارستان منتقل شود نباید جلوی تخلیه معده فرد مسموم شده را گرفت و گاهی لازم است فرد مسموم شده را مجبور به استفراغ و تخلیه معده کرد تا قارچهای سمی باقی مانده خارج شود و از ورود سم بیشتر به بدن پیشگیری شود باید از چیدن، خریدن و مصرف قارچهای روئیده در طبیعت و کوه و دشت پرهیز کرد و از قارچهای خوراکی تولید شده در کارخانجات معتبراستفاده نمود پختن، آب پز یا کباب کردن قارچهای وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمیبرد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ عدم مصرف قارچهای روئیده در طبیعت است سم قارج پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچهای وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی اجتناب کرد قارچهای پرورش یافته در کارخانه را تنها تا ۲ روز بعد از چیده شدن باید مصرف کرد و به دلیل وجود حشرات و باکتریها، قارچ های پرورش یافته کارنجات را قبل از مصرف باید به خوبی شست و بطور کامل پخت .
انتهای پیام/د