احمد حسین زادگان استاندار مازندران در حاشیه سومین جلسه ستاد بحران شهرستان سوادکوه در گفتگو با خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
ساری ، با اشاره به این که
سیلاب رودخانه تلار تحت تاثیر سیلابهای استانهای دیگر کمتر مورد توجه قرار گرفته است، افزود: در
سیل اخیر با طغیانِ کم سابقهای در این رودخانه مواجه شدیم، مسیر روخانه تلار در برخی جاها منحرف شد و زمینهای کشاورزی مردم و برخی تاسیسات را مورد آسیب قرار داد.
وی با بیان اینکه امکانات، ادوات و ماشین آلات خوبی را به این منطقه منتقل کرده ایم، افزود: مکانهای پرخطر که جان مردم را تهدید میکرد، تقریبا مشکلاتش مرتفع و امن شده است و جاهایی که مسیر رودخانه انحراف پیدا کرده و زمینهای مردم آسیب دیده است باید با ماشین آلات سنگین به جای اولش بازگردد که در حال انجام است.
استاندار مازندران با بیان اینکه ۹۵ درصد آب و برق شیرگاه وصل شده است، گفت: برق شیرگاه تا پایان وقت اداری امروز صدر در صد وصل میشود و آب هم با انشعابات صورت گرفته به پایداری رسیده و منتظریم رودخانه کمی فروکش کند تا خط اصلی را وصل کنیم.
حسین زادگان با اشاره به این که بدلیل انحراف رودخانه تلار؛ زیر محور و جاده سواد کوه به تهران در برخی جاها خالی شده است، گفت: با معاونت ساخت وزارت راه هماهنگ کردیم تا دو پیمانکار دارای تجهیزات و امکانات برای ساخت این بخش اقدام کنند که امروز در منطقه حضور مییابند و کارشان را برای تثبیت این محور که از شریانهای اصلی است آغاز می کنند.
مقام عالی دولت در مازندران با بیان اینکه در دو محور کندوان و فیروزکوه ارتباط برقرار است و بار ترافیک سبکتر شده است، عنوان کرد: ان شاء الله با تثبیت محور سوادکوه و انتقال بارترافیک به دو لاین جاده، رفت و آمد روانتر خواهد شد.
رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران استان با بیان این که بر اساس پیش بینی؛ حدود ۵۰۰ واحد مسکونی در حریم رودخانه قرار دارند، افزود: این واحدها را در برآورد خسارتهای جدید اعلام کردیم و امیدواریم با کمک دولت این واحدها را منتقل کنیم.
حسین زادگان افزود: هم چنین مصوب کردیم تا این واحدها کاملا شناسایی شوند تا با تعریف منابع اعتباری بتوانیم این واحدها را به جای امن و دور از حریم رودخانه که زین پس خطرناک خواهد بود منتقل شوند و علی الحساب رقمی را در اختیار آنان برای اجاره واحد مسکونی جدید تا زمان انتقال قرار خواهیم داد.
وی با اشاره به این که دولت در حوزه کشاورزی و زیربخشهای آن برای نخستین بار مصوبات بسیار خوبی را گذرانده است، یادآور شد: برای دام سبک بالغ بر ۵۰۰ هزار تومان بلاعوض و ۵۰۰ هزار تومان تسهیلات کم بهره و برای دام سنگین نیز ۳ میلیون تومان بصورت لاعوض و ۳ میلیون تومان تسهیلات کم بهره و برای زمینهای زراعی و باغی هم ۲ و ۵ تومان بلاعوض در هر هکتار پرداخت میشود.
استاندار مازندران با اشاره به این که ۲۳ استان کشور درگیر سیلاب شده اند و تمام ارکان نظام در این راستا پای کار آمده اند، گفت: پرداختهای حوزه کشاورزی بزودی آغاز میشود.
وی گفت: برای مستاجرین و مالکین ۵ میلیون تومان پرداخت میشود و برای مالکینی که واحدهای شان تخریب شده است نیز در آینده تسهیلات کم بهره برای ساخت و بلاعوض پرداخت میشود و از ظرفیت خیرین نیز در این بخش بهره گیری خواهد شد.
انتهای پیام/آ
آخرین برآورد خسارتها در سوادکوه