به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، فاروق سخنور رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: بارشهای امسال باعث احیا شدن زهکشها و چشمههای اطراف این تالاب شده و هم اکنون آب از طریق زهکشهای روستای «گرده گروی» وارد تالاب میشود که موجب شده تا هم اکنون بیش از ۷۰ درصد از مساحت تالاب دارای آب باشد.
وی افزود: بخشهای زیادی از این تالاب بین المللی از چند سال قبل به دلیل کاهش بارندگیها و خشک شدن چشمهها و زهکشهای اطراف آن، بویژه در فصل تابستان خشک شده بود.
وی ابراز امیدواری کرد در این فصل که بسیاری از پرندگان در مرحله جفت گیری و لانه گزینی هستند، احیای دوباره این تالاب باعث شود که شمار زیادی از پرندگان مهاجر وارد آن شوند.
سخنور اضافه کرد: تالاب قوپی باباعلی با مساحت ۵۰۰ هکتار در ۳۰ کیلومتری شهر مهاباد قرار دارد و به سبب قرارگرفتن در مسیر کوچ پرندگان مهاجر، یکی از زیستگاههای مهم در منطقه به شمار میآید.
وی افزود: این تالاب با ویژگیهای طبیعی و پرندگان خاص خود یکی از بهترین زیستگاههای پرندگان آبزی و کنارآبزی و از تالابهای مهم این منطقه محسوب میشود که در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است.
سخنور گفت: تالاب قوپی باباعلی دارای دیپلم افتخار از یونسکو است و پرندگانی نظیر اردک سرسبز، حنایی، آنقوت، انواع غاز وحشی و تنجه در آن زیست میکند.
وی یادآور شد: وجود تالابهای کانی برازان، قوپی باباعلی، حسن خان، گروس، داشخانه و قره قشلاق، مهاباد را به یکی از زیستگاههای اصلی پرندگان در آذربایجان غربی تبدیل کرده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: تالابهای این شهرستان به دلیل امنیت و شرایطی مناسبی که برای پرندگان به وجود آورده استراحتگاه بسیار مناسبی برای انواع پرندگان مهاجری است که همه ساله در مسیر پرواز خود وارد آنها میشوند.
در سال زراعی جاری بیش از ۴۹۱ میلی متر بارندگی در مهاباد ثبت شده است که ۶۲ درصد بیشتر از بارشهای سال گذشته و ۲۸ درصد بیشتر از بارشهای این شهرستان در میانگین بلند مدت است.
انتهای پیام/ج