فرماندار زنجان گفت: برآورد اولیه خسارت بارندگی‌های اخیر در شهرستان زنجان ۱۸۵ میلیارد ریال است و برآورد نهایی نیز طی دو روز آینده اعلام خواهید شد.

بیشترین خسارت بارندگی‌های اخیر به منازل مسکونی روستایی بوده است /ضرورت توجه به مقاوم سازی مسکن روستاییرضا عسگری در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، با اشاره به اینکه بارندگی‌های اخیر طبق بر آورد اولیه ۱۸۵ میلیارد ریال خسارت به بخش‌های مختلف در این شهرستان وارد کرده است گفت: عمده خسارت‌های وارده بر اثر تداوم بارندگی‌ها و آسیب به منازل مسکونی روستاییان بوده است.
 
فرماندار زنجان تصریح کرد: اغلب خسارت‌هایی که به منازل مسکونی وارد شده مربوط به بافت‌های غیر مقاوم و خشت و گلی بوده  و تاکنون با وجود تمام درخواست‌ها و اختصاص تسهیلات  ارزان قیمت که برای مقاوم سازی داشته‌ایم به دلایل مختلف استقبال نشده است.

وی با بیان اینکه بارندگی‌ها به ۷۴۵ واحد روستایی و دامی و ۱۵ واحد مسکونی در شهر نیک پی آسیب وارد کرد افزود: ۱۶۵ واحد مسکونی نیز دچار خرابی دیوار و محوطه شده اند.

وی با بیان اینکه مجموع خسارت‌های بخش ساختمانی ۱۳۶ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال بوده است، ادامه داد: میزان خسارت به بخش کشاورزی استان اعم از انبار‌ها، کانال‌های آب استخر‌های پرورش ماهی و بخش زنبورداری ۳۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال برآورد شده است.

عسگری بیان کرد: در بخش زیرساخت موجود در شهرستان ۱۸ کیلومتر راه روستایی دچار خسارت شده و دو دهنه پل نیز در محور‌های روستایی تخریب شدند که در مجموع ۱۳ میلیارد ریال خسارتی است که در این بخش وارد شد.

وی با بیان اینکه عمده خسارت‌های بارندگی مربوط به منازل روستایی و ساختمان‌های فرسوده است گفت: علا رغم پرداخت تسهیلات و اعتبارات با سود بانکی ۵ درصد برای بازسازی و نوسازی منازل و ساختمان‌های فرسوده وضعیت منازل روستایی این شهرستان مناسب نیست و بخش اعظمی از منازل مسکونی در روستا‌ها فرسوده و ناپایدار هستند.

فرماندار زنجان گفت: یکی از اولویت‌های شهرستان زنجان مقاوم سازی منازل مسکونی در سه بخش قره پشتلو، مرکزی و زنجانرود است.

وی تصریح کرد: ما منتظر تسهیلات خاص مربوط به حوادث غیر مترقبه نخواهیم ماند و از ظرفیت‌های قانونی دستگاه‌ها به خصوص در بخش مسکن در جهت مقاوم سازی ساختمان‌ها و منازل مسکونی روستایی استفاده خواهیم کرد.
 
فتح‌اله حقیقی در جلسه فوق العاده شورای هماهنگی مدیریت بحران استان اظهار کرد: مدیریت بحران یعنی این که مشکل پیش رو به نحو مطلوب اطلاع‌رسانی شود تا جامعه با رعایت نکات لازم از عواقب آن مشکل دور شوند.
 
وی با اشاره به برگزاری جلسه آتی شورای مدیریت بحران استان روز شنبه هفته آینده تصریح کرد: شورای مدیریت بحران شهرستان‌ها باید تشکیل شده و تمام معابر، مسیل‌ها و مسیر سیلاب‌ها و همچنین منازلی که در معرض سیل قرار دارند در کوتاه‌مدت تا شنبه پاک‌سازی و تخلیه شوند.
حقیقی تاکید کرد: بخشداران نیز جلسه مشابهی با دهیاران برگزار کرده و موارد را گوشزد کنند چرا که وزش باد شدید می‌تواند مشکلاتی را برای منازل روستایی ایجاد کند.

لزوم تشکیل کمیته رصد در شهرستان‌ها و بخش‌ها با حضور نمایندگان دستگاه‌های ذی‌ربط

 
استاندار زنجان با تاکید بر تشکیل کمیته رصد در شهرستان‌ها و بخش‌ها با حضور نمایندگان دستگاه‌های ذی‌ربط گفت: شدت بارندگی و مسیر‌های احتمالی سیل‌خیز باید در این کمیته شناسایی و ضمن مدیریت باید به اطلاع مردم نیز رسانده شود تا نکات ایمنی لازم را رعایت کنند.
 
وی ادامه داد: همچنین در خصوص خروج احشام از منازل در روز‌های شنبه تا دوشنبه هفته آینده نیز باید پیش‌بینی و مدیریت لازم انجام شود.
حقیقی با بیان این که سیل در کسری از ثانیه مسیر خود را تغییر می‌دهد خاطرنشان کرد: از سلفی گرفتن در مسیر سد‌ها و چادر زدن مسافران در این محل‌ها نیز به شدت جلوگیری شود.
 
استاندار زنجان با تاکید بر سوخت‌رسانی به روستا‌ها و دخیره‌سازی بنزین مورد نیاز استان گفت: صدا و سیمای مرکز زنجان نیز ضمن اطلاع‌رسانی ویژه و صحیح از مدیران مربوطه نیز جهت اطلاع‌رسانی در بخش‌های خبری دعوت کند.
 
این مسئول تاکید کرد: مدیران نیز ضمن هوشمندانه عمل کردن باید برای ایجاد آرامش در جامعه تلاش کنند و در این راستا هیچ کوتاهی پذیرفته نیست.
وی با اشاره به مشکل آبگرفتگی در کوی صدرا و بنای رختشویخانه گفت: مشکل آبگرفتگی این محل‌ها باید در کوتاه‌مدت برای شنبه حل شود و به
منازل شناسایی‌شده در کنار رختشویخانه نیز تذکر لازم داده شود تا در شرایط بحرانی، نکات لازم را رعایت کنند.
 
حقیقی با تاکید بر آمادگی مسئولین برای بدبینانه‌ترین شرایط افزود: اماکن مشکل‌دار مانند بازار نیز پس از بررسی‌های لازم و در صورت فراهم بودن شرایط، دایر شود.
 
استاندار زنجان با بیان این که بستن محور‌هایی که احتمال سیل یا ریزش کوه می‌رود، اشکالی ندارد تصریح کرد: بستن جاده، بهتر از این است که مسافران و مردم استان در سیل یا ریزش کوه، متوقف شده و دچار مشکل شوند؛ لذا باید بررسی و مدیریت بهینه صورت پذیرد.
 
مقام عالی دولت در استان با ابراز خرسندی از افزایش بارش‌ها در استان زنجان گفت: خوشبختانه تاکنون میزان بارندگی در زنجان ۱۰۶ درصد بالاتر از میانگین کشوری بوده و ۶۳ درصد نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
 
وی خاطرنشان کرد: باید به‌گونه‌ای مدیریت شود تا مردم استان، استفاده مطلوبیت از این نعمت ارزشمند الهی داشته باشند.
 
حقیقی افزود: اداره کل هواشناسی استان نیز با توجه به امکانات و تجهیزات فوق مدرن خود باید پیش‌بینی و اطلاعات کامل وضعیت جوی روز‌های شنبه و یک‌شنبه هفته آینده را روز جمعه اطلاع‌رسانی کرده و یک نسخه از پیش‌بینی را نیز در اختیار فرمانداران و بخشداران قرار دهد.
 
وی با بیان این که طی روز‌های گذشته هیچ مسافری در سرما و باران در داخل شهر، اقدام به چادر زدن نکرده است گفت: تمام مسافران به مراکز اسکان فرهنگیان هدایت شده‌اند.
حقیقی خاطرنشان کرد: تمام دستگاه‌ها از جمله آموزش و پرورش، سپاه، ارتش و ورزش و جوانان امکانات موجود خود را برای اسکان مسافران اختصاص داده‌اند.
استاندار زنجان با اشاره به این که حدود ۳ هزار نفر هرشب در زنجان اسکان یافته‌اند اظهار کرد: آموزش و پرورش استان از مسافران، نظرسنجی می‌کند که اقدام ارزشمندی است.
 
انتهای پیام/ن

 

خسارت های بارندگی های اخیر در شهرستان زنجان

برچسب ها: مسکن ، حوادث
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.