یک نماینده مجلس گفت: رونق تولید با مدیر انحصار طلبِ عضو هیئت مدیره چند شرکت تجاری محال است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای سال جاری با تأکید بر اینکه اولویت و مسئله فوری و جدی کشور، مسئله اقتصاد است، از «کاهش ارزش پول ملی» «قدرت خرید مردم» و «کم‌کاری و یا تعطیل بعضی کارخانجات» به‌عنوان مشکلات مهم اقتصاد کشور یاد کردند و تأکید کردند: بر اساس مطالعه و همچنین نظرات کارشناسان، کلید حل همه این مشکلات «توسعه تولید ملی» است. رهبری در نامگذاری سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به رونق تولید محصولات داخلی داشته‌اند و امسال نیز به عنوان سال رونق تولید از سوی ایشان نامگذاری شده است. در این رابطه با حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مجلس شورای اسلامی گفتگو کردیم.

تحقق رونق تولید با وجود مدیران انحصار طلب محال است

وی با ابراز اینکه شعار امسال رونق تولید در راستای تحقق شعار سال گذشته است گفت: برای رونق تولید هر یک از دستگاه‌ها اعم از دولت، مجلس و... باید اقدامات لازم در زمینه حمایت از کالای ایرانی را انجام دهند تا رونق تولید محقق شود.


بیشتر بخوانید: بزرگترین مانع در برابر رونق تولید داخلی چیست؟


این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد اصلی‌ترین، اثرگذارترین و اولویت‌دارترین کار در زمینه تحقق شعار سال و بازگشت رونق به تولید کشور جهت دادن و هدایت نقدینگی کشور به ویژه نقدینگی که در اختیار مردم و بانک‌ها است به سمت تولید است.

حاجی دلیگانی با اشاره به اینکه منشأ بسیاری از آشفتگی‌های سال گذشته در حوزه اقتصاد کشور صرفا به جهت عدم انتقال نقدینگی به سایر بخش‌های اقتصادی و کنترل متوهمانه تورم بود گفت: چنین فضائی کشور را با رکود مواجه کرد و اکنون برای بازگشت رونق تولید بایستی نقدینگی را به فعالیت‌های تولیدی بازگرداند.

* لازمه تحقق شعار سال اهتمام دولت به اقدام

وی با اشاره به نقش ویژه بانک مرکزی در هدایت نقدینگی کشور به سمت تولید گفت: بانک مرکزی با کمک سایر بخش‌ها و با توجه به توانائی مدیریتی رئیس جدید بانک مرکزی قادر است این امر را محقق سازد مشروط به اینکه دغدغه اصلی و جدی قوه مجریه در سال ۹۸ رونق تولید شود و الا اگر رویه سال‌های گذشته بخواهد استمرار پیدا کند همچون چند سال اخیر شاهد رونق در اقتصاد کشور نخواهیم بود و مهمترین اقدام دولت در این زمینه برگزاری چند همایش و تهیه چند بنر خواهد بود.

* وظیفه قوه مجریه تبدیل شعار سال به عمل سال

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: قوه مجریه موظف است که شعار سال را تبدیل به عمل سال کند و الا اگر این اتفاق روی ندهد شاهد اتفاق جدیدی نسبت به سال گذشته در اقتصاد کشور نخواهیم بود.

حاجی دلیگانی با رد این ادعا که توان اجرایی دولت برای تحقق اقتصاد مقاومتی کافی نیست گفت: مشکل در توان اجرائی دولت نیست؛، زیرا در هر موضوعی وقتی اراده دولت را می‌بینیم تلاش دولت برای تحقق آن مورد را نیز شاهد هستیم، اما متأسفانه اکنون مشکل در این است که انگار دولت اراده‌ای برای تحقق اقتصاد مقاومتی و حمایت از کالای ایرانی در عمل ندارد در نهایت در این زمینه نمی‌توانیم تصمیم بگیریم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر ۲/۱ سودی که در سال ۹۷ برای خریداران طلا، سکه و ارز حاصل شد برای رونق تولید سرمایه‌گذاری شود، بازار تولیدمان رونق پیدا خواهد کرد گفت: لازمه این کار اعتماد بخشی به مردم است که سرمایه آن‌ها به درستی به کار گرفته می‌شود و سود حاصل از آن نیز سر موعد به آن‌ها بازگردانه می‌شود.

وی با اشاره به اقدام دیگری که باعث رونق تولید می‌شود گفت: بایستی به برخی مدیران تفویض اختیار داد و آن‌ها را تشویق به اتخاذ تصمیمات شجاعانه کرد تا بتوانند به وسیله آن برای رفع مشکلات واحد‌های تولیدی اقدامات لازم را انجام دهند.

حاجی دلیگانی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات واحد‌های تولیدی قوانین دست و پا گیر در این حوزه است گفت:به عنوان نمونه در برخی از کشور‌ها در عرض چند ساعت با هزینه بسیار مختصر می‌توان یک شرکت تجاری را به ثبت رساند، اما در کشورمان باید برای این کار هفت خوان را طی کرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از اقدامات سریعی که برای رفع این کار می‌توان انجام داد تفویض کامل اختیارات به برخی مدیران سالم است که به آن‌ها اطمینان داده شود در زمینه رونق تولید و رفع مشکلات از واحد‌های تولیدی مختار به اتخاذ هر تصمیمی هستند تا بتوانند از برخی موانع بروکراسی که باعث اختلال در رونق تولید می‌شود جلوگیری کنند.

* ممتنع بودن رونق تولید با مدیر انحصار طلبِ عضو هیئت مدیره چند شرکت تجاری

حاجی دلیگانی با تصریح بر اینکه لازمه این کار بهره‌مندی از مدیران سالم است گفت: برای این کار نیاز به مدیرانی است که سلامت اقتصادی داشته باشند و الا مدیری که خود عضو هیئت مدیره چندین شرکت تجاری مختلف است نه تنها کمکی به رونق تولید نخواهد کرد بلکه برای منافع انحصاری خود، خود نیز چوب لای چرخ تولید خواهد کرد تا منافع شرکتهایش به خطر نیافتد.

* ضروت پالایش مدیران ناسالم برای تنفس اقتصاد کشور

این نماینده مجلس شورای اسلامی با هشدار به اینکه ضرورت دارد با پالایش مدیران ناسالم فضا را برای تنفس اقتصاد کشور باز کنیم گفت: دسته‌ای دیگر از مدیران ناسالم به لحاظ فعالیت‌های اقتصادی نیستند بلکه مدیرانی هستند که می‌خواهند با عمل خود اثبات کنند راه استقلال و ایستادگی منتج به نتیجه نمی‌شود و تنها راهکار برای رونق اقتصاد کشور بوسه زدن بر پنجه گرگ است.

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در ابتدای سال که مشکل اساسی کشور را مشکل اقتصادی و معیشتی مردم دانستند و بخشی از این مشکلات را مربوط به مدیریت‌های نارسا در زمینه مسائل اقتصادی دانستند گفت: دستور مقام معظم رهبری جبران این نارسایی‌ها بود برای این کار ضرورت دارد یک تیم اقتصادی متحد شکل بدهد و با این چندگانگی که در بین مدیران دولتی وجود دارد انجام این کار بسیار مشکل است.

حاجی دلیگانی با تصریح بر اینکه نقطه کانونی کلام مقام معظم رهبری در اول فروردین توجه به داخل، استفاده از ظرفیت‌های داخلی و نا امید شدن از دشمن و عدم اعتماد به وعده‌های دشمن بود گفت: این کلام یک توصیه اخلاقی نیست که مدیران خواسته باشند بسته به نوع دیدگاهشان با آن مواجه شوند بلکه راهبرد کلان کشور برای پشت سر گذاشتن مصائب و مشکلات اقتصادی است که ملت با آن دست و پنجه نرم می‌کند بنابراین اگر مدیری به راهبردی به جز این راهبرد فکر می‌کند و باز اصرار به باقی ماندن در مسند قدرت دارد به مردم خیانت می‌کند و گناهش نابخشودنی است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.