به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عنایت رحیمی استاندار فارس در نشست ستاد بازسازی و بازتوانی ناشی از سیل که با حضور مدیران و مسؤولان دستگاههای اجرایی استان فارس برگزار شد، گفت: برای مقابله و جلوگیری از خسارت جانی و مالی ناشی از وقوع سیل در استان فارس اجرای طرح جامع ایمن سازی در مقابله با مسیلها و سیلابها در مراکز زیستی روستایی و شهری باید در اولویت برنامهها قرارگیرد.
وی افزود: اجرای طرح جامع دفع آبهای سطحی دروازه قرآن، ساماندهی شهرک سعدی، توجه به مسائل بهداشتی و امنیتی در قالب تمرکز گرایی و دوری از پراکنده سازی از جمله برنامههای اجرایی طرح جامع ایمن سازی در مقابله با سیلابها است.
استاندار فارس با اشاره به اینکه با مدیرانی که در جریان و بعد از سیل به نوعی قصور و کوتاهی کردهاند برخورد میشود، افزود: با توجه به هشدارهایی که از ۱۰ روز قبل از حادثه سیل به صورت ویژه مبنی بر حضور دستگاهها در محل ماموریت خود ابلاغ شد با مدیران که مرخصی خود را هنگام بروز حادثه لغو نکرده و یا بی توجهی کردهاند برخورد میشود.
رحیمی تصریح کرد: استانداری فارس با همکاری سایر دستگاهها به ویژه سپاه در مرحله نخست اقدام به بازسازی، مرمت و تعمیر خانههای مسکونی به ویژه در شهرک سعدی کرده است.
استاندار فارس بیان داشت: شایعه وقوع سیل به دلیل تخریب خاکریز سپاه را قویا تکذیب کرده و از شهروندان درخواست میشود گوش به تبلیغات سوء معاندان ندهند.
رحیمی اظهار داشت: استان فارس به عنوان استان معین استانهای لرستان و خوزستان معرفی شده و در این مورد با ارسال ماشینآلات راهداری شامل ۴ دستگاه لودر، ۹ کامیون و کمرشکن و نیز ارسال ۳ هزار و ۵۳۵ تخت پتو، هزار چادر، بستههای غذایی و اقلام دارویی به کمک سیل زدگان استان لرستان رفته است.
وی تصریح کرد: ترمیم راههای کوهدشت لرستان و نیز کمکهای نقدی و غیر نقدی لوازم منزل، پتو، لوله پلی اتیلن، مواد غذایی، اقلام دارویی و دیگر مایحتاج ضروری به استان خوزستان ارسال شدهاست.
مدیرکل دفتر فنی استاندار فارس نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: کم شدن قطع ورودی کانال به دلیل آبگرفتی دریچه آشغال گیر، وجودنخالههای ساختمانی در مقاطع مختلف مسیل اصلی و سایر مسیلهای فرعی از جمله علت وقوع سیل بررسی شده است.
امیر حسین جمشیدی بیان کرد: تغییر در محیط طبیعی حوضه آبریز شامل تغییر در وضعیت پوشش گیاهی، شیب زیاد حوضه آبریز و مصنوعات انسان ساز، تغییر مسیر کانال در زمان احداث پل امام علی (ع)، عدم بازنگری طرح جامع دفن آبهای سطحی بعد از گذشت ۳۰ سال ازدیگر بررسیهای بروز سیل در شهرستان شیراز بودهاست.
فرماندار شهرستان شیراز نیز با اشاره به اینکه از هزار و ۱۸۶ واحد مسکونی بازدید و مراحل تشکیل پرونده آن انجام شده است، افزود: از ۷۵۶ واحد شهری و رورستایی بیش از ۱۵۶ واحد مستقر در شهرک سعدی مورد بازدید و برآورد خسارت شده است.
سید احمدرضا امیری بیان داشت: برآورد میزان خسارت دام، طیور عشایر، مسکن مهر و آبفای روستایی از دیگربرنامههای اجرایی فرمانداری شهرستان شیراز در جریان سیل اخیر است.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز درادامه این نشست افزود: با تشکیل طرح دو فوریتی مبلغ یک میلیارد تومان برای خرید لوازم التحریر دانشآموزان زیرپوشش ناحیه چهار شهرک سعدی اختصاص یافته است.
سید احمدرضا دستغیب بیان داشت: شورای اسلامی شهر شیراز آمادگی دارد با ارائه طرح و لایحه به کمک سیل زدگان برود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این نشست اظهار داشت: در جریان سیل ۲۱ نفر فوت و ۱۶۴ مصدوم شده که ۵ بیمار در بیمارستان شیراز هم اکنون در حال مداوا و درمان هستند.
علی بهادر بیان کرد: افزایش تعداد آمبولانسها از ۳۴ به ۵۹ دستگاه با کمک سپاه، هلال احمر و نیز برگزاری دوره آموزش سلامت برای جلوگیری از اپیدمی بیماریها و راهاندازی بیمارستانهای سیار از دیگر فعالیتهای دانشگاه علوم پزشکی شیراز در جریان سیل بوده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی استان فارس دراین نشست از ارسال ۹ کامیون کمکهای مردمی از طریق کمیته امداد به استانهای خوزستان و لرستان خبرداد و گفت: در سیل اخیر استان فارس ۱۲۴ واحد مسکونی مددجویان زیر پوشش کمیته امداد نیاز به تعمیر، ۶۰ واحد نیاز به خرید و نیز احداث ۴۰ واحد روستایی در صورت تامین اعتبار در دستوربرنامههای این نهاد است.
محمد بذرافشان بیان داشت: پرداخت مبلغ یک تا ۵ میلیون تومان به هرخانواده در شهرک سعدی که دچار خسارت شدهاند و نیز بیمه شدن منازل مسکونی مددجویان از دیگر فعالیتهای کمیته امداد است.
انتهای پیام/پ