به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، عثمان صالح زاده گفت: اجرای طرح نصب آبشخورهای دام در مراتع و چراگاههای شهرستان به منظور تامین آب سالم و بهداشتی مورد نیاز دامها، در جلوگیری از تخریب کمی و کیفی مراتع نقش مهمی دارد.
وی افزود: این آبشخورها در روستاهای سه بخش مرکزی، ننور و نمشیر نصب شده که برای نصب آنها در مجموع ۳۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی هزینه شده است.
صالح زاده با بیان اینکه استان کردستان در سالهای اخیر با مشکل خشکسالی نسبی و کم آب مواجه بود، اضافه کرد: موضوع تامین آب مورد نیاز بخشهای مختلف بویژه کشاورزی و دامداری همواره یکی از دغدغههای مهم مردم و مسئولان بوده است.
وی یادآور شد: با توجه به اهمیت اقتصادی مراتع و نقش اساسی در معیشت مردم، رونق تولید و تاثیر تغییرات اقلیمی بر روی میزان تولید آنها و در نتیجه تولید دام، نصب آبشخورهای فلزی از راهکارهای کاهش اثرات عوامل تخریب مراتع است.
صالح زاده تاکید کرد: ساخت آبشخورهای دام در هر منطقه با توجه به ظرفیت و تعداد دام هر مرتع و با تعیین فواصل مناسب در نزدیک چشمههای دائمی در روستاهای مرتعی و واجد طرح مرتعداری ییلاقی نصب شده است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بانه گفت: یکی از طرحهای منابع طبیعی، احداث و نصب آبشخوار دام برای تامین آب شرب مورد نیاز دامها در مراتع به منظور نیل به اهداف حفظ و احیای مراتع است.
وی با بیان اینکه تامین نشدن آب کافی، ناپایداری صنعت دامداری وابسته به مراتع و افزایش شدید تلفات دامی را موجب میشود، اظهار داشت: این مساله همچنین چرای سنگین و مخرب در اطراف منابع آب موجود در مراتع را تحمیل میکند.
صالح زاده افزود: ۱۳۰ هزار هکتار از مجموع ۱۵۴ هزار هکتار مساحت شهرستان بانه اراضی طبیعی است که ۵۰ هزار هکتار آن را مراتع با درجات مختلف مرتعی تشکیل میدهد.
وی با اشاره به استفاده از آبشخورهای پیش ساخته فلزی متناسب با شرایط اقلیمی در منطقه یادآور شد: این اقدام برای مقابله با خطر تخریب آنها در مقابل سرما و گرما انجام میشود.
انتهای پیام/م