به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اهمال کاری یعنی عقب انداختن کارهاى مهم و ضرورى. گاهی ساعتها مشغول چک کردن شبکههای اجتماعی هستیم، در حالی که این زمان را باید صرف انجام کارهاى مهمتری کنیم. شروعسال نو تصمیماتی میگیریم، اما نمیتوانیم آنها را عملیاتى کنیم. در این یادداشت عواملی که باعث میشود اسیر اهمال کاری شویم را بررسی میکنیم.
بیشتر بخوانید: رنگ شخصیتتان دربارهتان چه میگوید؟
ترس از موفقیت!
بعضی از افراد از موفقیت به اندازه شکست میترسند. آنها فکر میکنند که اگر کارى را با موفقیت انجام دهند، باعث میشود که انتظار دیگران از آنها بالا برود و مسئولیتهای بیشتری به آنها واگذار شود. از آن جایی که اغلب این افراد اعتماد به نفس کمی دارند از پذیرفتن مسئولیت میترسند. یکی از راهکارهای موثر برای غلبه بر این ترس این است که از انجام وظایف کوچک و ساده شروع کنیم. مواجه شدن با ترسها و قدم برداشتن، احساس توانمندی را در ما تقویت و ما را با مسیر آشنا میکند و بدین ترتیب حس ترس در ما کمرنگ میشود.
کمال گرایی منفی
کمالگرایی باعث میشود به موقع وظایفمان را انجام ندهیم یا حتی از انجام دادن آنها صرفنظر کنیم. افراد کمالگرا دچار اهمال کاری میشوند، چون میخواهند همه چیز را عالی و بینقص انجام دهند.
مدام انجام کارها را عقب میاندازند، چرا که انجام کار باکیفیت را به وجود زمان و امکانات بیشتر وابسته میدانند. گاهی اوقات هم افراد کمالگرا آنقدر برای جمعآوری اطلاعات، مشورت گرفتن و برنامهریزی وقت میگذارند که این فاصله زیاد بین هدفگذارى تا اقدام، انگیزهشان را برای انجام کار از بین میبرد.
دقیقه نودی بودن!
احتمالا برایتان پیش آمده که کاری را دقیقه نود انجام داده و اتفاقا نتیجه مطلوبی هم کسب کردهاید، دلیلش این است که در این شرایط دچار استرس میشویم و استرس میتواند مدت کوتاهی ما را متمرکزتر و پرانرژیتر نگه دارد. ، اما حواستان باشد این که فکر کنیم کارهای لحظه آخری همیشه بهتر انجام میشوند، اشتباه است. استرس در بلند مدت اثرات منفی بسیاری بر روی سلامت روح و جسم میگذارد. یاد بگیرید وظیفهتان را به بخشهایی کوچکتر تقسیم و برای انجام هر بخش یک بازه زمانی را مشخص کنید و متعهد شوید که در هر بازه زمانی، بخش مشخص شده از کار را انجام دهید.
خوشیهای فوری
یکی از مهمترین دلایل اهمالکاری پیروی از اصل لذت است. ما اغلب ترجیح میدهیم کارهایی را انجام دهیم که خیلی سریع در ما احساس خوشی ایجاد یا ما را از رنج و درد دور میکنند و به همین دلیل کمتر به اثرات بلندمدت تصمیمها و کارهایمان فکر میکنیم. برای رهایی از این اصل همیشه لیستی از کارهای مهم و ضروری خود داشته باشید و بررسی کنید که اگر هر کدام از این کارهای مهم را به موقع انجام ندهید چه اتفاقی خواهد افتاد؟ فکر کردن به پیامدهای اهمال کاری باعث میشود برای دوری از رنج این پیامدهای منفی دست به کار شویم.
بهانه جویی
حالا باشد تا بعد از تعطیلات از اول ماه بعد شروع میکنم. تصمیم گرفتم از شنبه... این جملهها برایتان آشنا نیست! یکی از بهترین راهکارها برای رهایی از اهمال کاری شناسایی بهانهها و توجیههایمان است. ما با استفاده از این بهانه و توجیهها از اهمال کاریهایمان دفاع میکنیم و به خودمان حق میدهیم، اما باید با خودمان صادق باشیم، یک لیست از بهانههایتان بنویسید. بررسی کنید؛ بیشتر در چه زمانهایی اهمال کاری میکنید؟ اغلب در انجام چه کارهایی اهمال کاری میکنید؟ دلیل اهمالکاریهایتان را پیدا و برای رفع آن اقدام کنید.
منبع: روزنامه شهروند
انتهای پیام/