محمد حسین عزیزی رئیس انجمن صنایع غذایی ایران
در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: آلودگیهای میکروبی ناشی از سم پاشی بستگی به مدت زمان باقی ماندن این مواد درون بافت میوهها میرود؛ مصرف سموم نفوذ کرده در میوهها در دراز مدت باعث بروز سرطان در افراد مصرف کننده میشود.
وی ادامه داد: شستشوی میوه تا حد زیادی مواد سمی ناشی از سم ها را ازبین میبرد، اما به دلیل اینکه این مواد سمی به داخل بافت میوه بر اثر مرور زمان نفوذ میکند با شستشو میوه نیز مقداری از این مواد سمی در میوه باقی بماند و همین مسئله باعث ایجاد مشکلات گوارشی و بروز بیماری مختلف در دراز مدت میشود.
عزیزی تاکید کرد: باقی ماندن مواد ناشی از سم پاشی بر روی میوههای بهاری بستگی به زمان سم پاشی دارد؛ اگر سم پاشی باغ ۱۰ تا ۱۵ روز قبل از زمان برداشت انجام شود مواد سمی به مرور زمان تجزیه میشود و مشکل خاصی برای افراد مصرفکننده ایجاد نمیکند، اما اگر در موقع برداشت سم پاشی انجام شود مواد سمی به داخل بافت میوه ها نفوذ میکند؛ به هر حال باید تمام میوهها قبل از خوردن به طور کامل شست.
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران بیان کرد: وقتی میوههای بهاری در کنار خیابان عرضه شود علاوه بر مواد سمی حاوی گرد و خاک و آلودگیهای سربی ناشی از هوا هم هستند و مشکلات مصرف آن بیش از قبل است.
وی گفت: اگر فروشندهها هنگام عرضه میوه مسائل بهداشتی را به طور کامل رعایت نکنند ممکن است ناقل انواع مختلف انگل شوند؛ این شرایط عامل بروز بیماریهای گوناگون در افراد مصرف کننده میشود.
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران یادآوری کرد: شستشو میوههای بهاری به طور کامل مواد سمی را از بین نمیبرد، اما تا حد زیادی از میزان این مواد مضر کم میکند.
انتهای پیام/