صادق ضیاییان، رئیس مرکز خشکسالی در گفتوگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین میزان بارش از ابتدای سال زراعی جدید اظهار کرد: براساس آخرین آمار از ابتدای مهر تا ۱۹ فروردین مجموع بارشهای کشور ۲۶۲.۴ میلی متر بوده، در حالیکه مدت مشابه سال قبل ۹۳.۱ میلی متر و بلندمدت ۱۸۷.۳ میلی متر بوده است.
وی با بیان اینکه میزان بارش نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۸۲ درصد و دوره بلندمدت ۴۰ درصد رشد داشته است، افزود: این درحالی است که کماکان استانهای سیستان و بلوچستان ۲۰ درصد و کرمان بیش از ۱۸ درصد کمبود بارش داشتند.
ضیاییان با اشاره به اینکه مابقی استانها بیش از نرمال بارش دریافت کردند، بیان کرد: در این میان استان ایلام با ۱۳۴ درصد، لرستان ۱۱۰ و همدان ۱۰۰.۹ درصد بیشترین رشد را نسبت به دوره بلندمدت داشتند.
رئیس مرکز خشکسالی ادامه داد: بر اساس آمار با توجه به بارشهای مناسب اخیر تا ۱۲ فروردین کم بارشی سال زراعی گذشته به طور کامل مرتفع شد.
بیشتر بخوانید: رشد ۱۶۸ درصدی بارش نسبت به سال قبل/دما در فروردین و اردیبهشت قدری کمتر از نرمال است
وی میزان بارش در اردیبهشت را قدری بیش از نرمال پیش بینی کرد و افزود: براساس بولتنهای هواشناسی میزان دما در اردیبهشت کمتر از مقدار بلندمدت و در ماههای آتی بیش از مقدار بلندمدت است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کم بارشی سال زراعی گذشته در مقایسه با سالهای اخیر در نوع خود بی سابقه بود، بیان کرد: مجموع بارش در یک سال زراعی باید ۲۳۲ میلی متر باشد، در حالیکه طبق آمار تا ۱۹ فروردین میزان بارش بیش از ۲۶۲ میلی متر بوده است که این امر بدان معناست که میزان بارش نسبت به یک سال زراعی کامل ۱۲ درصد رشد داشته است.
به گفته ضیاییان، بارشهای مناسب و وقوع سیل در روزهای اخیر موجب شد نه تنها کمبود بارش سال زراعی اخیر جبران شود بلکه بسیاری از تالابها پرآب شدند.
رئیس مرکز خشکسالی با اشاره به اینکه کمبود منابع آبی در تمامی استانهای کشور جبران نشده است، اظهار کرد: با توجه به آنکه استانهای سیستان و بلوچستان و کرمان با کمبود بارش روبرو هستند، از این رو کمبود منابع آبی در این استانها به طور کامل مرتفع نشده است.
وی ادامه داد: با توجه به بارش مناسب در اغلب نقاط کشور طی سال زراعی جدید، میزان آبهای جاری و پشت سدها به میزان کافی است، اما منابع آبهای زیر زمینی به طور کامل تکمیل نیست.
ضیاییان در پایان با اشاره به اینکه ایران طی یک دوره ۱۱ ساله در خشکسالی به سر میبرد، تصریح کرد: اگرچه بارشهای مناسب در سال زراعی جدید موجب شد تا کمبود بارش سال گذشته به طور کامل مرتفع شود، اما کم بارشی دو سال قبل جبران نشده است چرا که جبران خشکسالی سالهای اخیر و کمبود کامل منابع آبهای زیر زمینی مستلزم استمرار بارندگی در سالهای پیش روست.
انتهای پیام/