حسین ایزدی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران در گفتگو با خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
ساری ، گفت: نشان
جغرافیایی ملی بر روی کالاهایی صنایع دستی که دارای یک منطقه جغرافیایی خاص هستند و یا کیفیت و شهرت آن به واسطه یک منطقه جغرافیایی بکار میرود داده میشود.
وی با بیان اینکه این نشان ملی در واقع برند سازی جغرافیایی برای رشتههای
صنایعدستی است، افزود: این گواهی جغرافیای پارسال به رشتههای سفال سلیم اباد تنکابن، جاجیم بافی الاشت ،گلیمچه متکازین بهشهر،
لاک تراشی مازندران و گریچ برجسته هزار جریب اختصاص یافته است.
ایزدی گفت: این علامت تجاری یا نشان ملی است که به دارنده آن این امکان را میدهد که تولید و فروش انحصاری آن را در اختیار بگیرد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران افزود: رشتههای بسیار شاخصی در استان وجود دارد، دریافت ۴۸ نشان ملی و ۱۲ نشان یونسکو توسط هنرمندان و صنعتگران مازندران در رشتههای مختلف صنایع دستی نشان دهنده قابلیت بالای این هنر، صنعت ملی برای برنامهریزی اقتصادی به ویژه در زمینه صادرات دارد.
وی به احیای رشتههای صنایع دستی در استان اشاره کرد و گفت: حصیر بافی، نمد مالی، کوب بافی، جاجیم بافی و لاک تراشی در استان احیا میشود.
ایزدی به تهیه شناسنامه رشته نمد مالی با حضور استادکاران ماهر دانشگاه شهید بهشتی تهران خبر داد و افزود: هنرمندان نمد مالی در استان بر مبنای سلیقه روز آموزش میبینند و صنایع دستی طراحی، بسته بندی و برند سازی میشود.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: برای کارگاههای تولیدی صنایع دستی دارای پروانه بهره برداری به ازای هر نفر بیمه شده تسهیلات اشتغالزایی ۲۵ میلیون تومانی و به ازای هر هنرمند صنایع دستی در روستا ۱۵ میلیون تومان تسهیلات پرداخت میشود.
وی افزود: از ۲۰۰ رشته صنایع دستی شناسنایی شده در استان ۸۰ رشته پروانه تولید و کارت شناسایی دریافت کرده اند و ۱۶ رشته بومی و اصالت دار از این تسهیلات بهرهمند شدند.
انتهای پیام/آ
رشته های صنایع دستی مازندران احیا می شود