به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، علیرضا حیدری مدیر جهاد کشاورزی کهنوج گفت: بهترین زمان برداشت گندم زمانی است که رطوبت دانه ۱۴-۱۳ درصد باشد و این درست زمانی است که در مزرعه خوشه، ساقه و برگها به طور کامل طلایی رنگ شده و بر اثر فشار دادن به وسیله ناخن، بر روی آنها فرورفتگی ایجاد نشده و با فشردن توسط دندان به راحتی بشکنند.
وی افزود: برداشت گندم قبل از رسیدن کامل، باعث پایین آمدن کمیت و کیفیت محصول شده و دانههایی که رشد کامل نکرده باشد، چروکیده و سبک وزن بوده و مقدار نشاسته آن پایینتر از حد معمول خواهد بود.
حیدری بیان کرد:تأخیر در برداشت نیز باعث خشک شدن بیش از حد دانهها شده و در نتیجه درصدی از دانهها در طی برداشت شکسته میشوند.
مدیر جهادکشاورزی کهنوج گفت: چنانچه رطوبت محصول بالا باشد، عمل جداسازی دانهها به خوبی انجام نشده و در صورتی که رطوبت دانهها کم باشد، شکستگی دانهها و افت غیر مفید زیاد خواهد شد.
وی افزود: وزن دانهها تا زمان رسیدن دانه افزایش و پس از آن رو به کاهش میگذارد.
حیدری تأکید کرد:کشاورزان قبل از برداشت مزرعه گندم با کارشناسان مستقر در مراکز جهاد کشاورزی و مدیریت شهرستان مشورت و سپس نسبت به برداشت اقدام نمایند و منتظر اطلاعیههای مدیریت جهاد کشاورزی در خصوص مسائل برداشت، حمل و نقل، ثبت سامانه و نحوه پرداختها باشند.
انتهای پیام /ی