علی رحم کریمی، مدیرکل امور عشایری استان خوزستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: در استان خوزستان ۱۷۰۰ کیلومتر از راههای عشایری به صورت جزیی و کلی آسیب دیده اند، اما با توجه به اینکه در آستانه فصل کوچ هستیم؛ ماشینها و دستگاههای راه سازی برای بازگشایی جادهها در اسرع وقت اعزام شده اند و در حال ساختن راههای قابل تردد و آسان سازی عبور و مرور عشایر هستیم لازم به ذکر است که ابنیههای تاریخی و پلهای آسیب دیده در کوتاه مدت بازسازی نمیشوند و این فرایند زمان بر است.
وی با بیان اینکه ۱۸۰ خانوار در بستان و ۲ راهی چذابه و فکه هستند و ما در حال ارسال محموله برای این مناطق هستیم، افزود: با هماهنگیهایی که با جمعیت هلال احمر صورت گرفته به وسیله کامیون و خودروهای پیکاپ، محموله ها، مواد غذایی و بهداشتی به آن نواحی ارسال خواهد شد، البته خانوارها دچار آبگرفتگی نشده اند و فقط در محاصره آب قرار دارند که تاکنون نیز آسیبی گزارش نشده است.
کریمی اظهار داشت: پس از جلسات برگزار شده با سازمان منابع طبیعی و سازمان آبخیزداری و جنگلداری تصویب شد که دامهای عشایر میتوانند تا ۱۰ اردیبهشت ماه بدون هیچ مشکلی و محدودیتی تعلیف (چرای دام) کنند.
مدیرکل امور عشایری استان خوزستان تصریح کرد: زندگی عشایری قدرت بالایی برای سازگاری با طبیعت دارد و آنها به نحو احسن از آن استفاده میکنند. هم زیستی با طبیعت در آنها نمود دارد و در کمترین زمان میتوانند جا به جا شوند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه این بارشها در ۴۰ سال اخیر بی سابقه هستند، افزود: با توجه به ورود سامانه بارشی و احتمال رعد و برق از عشایر عزیز میخواهیم در نقاطی که احتمال برخورد صاعقه وجود دارد قرار نگیرند و دامهای خود را در مناطق غیر سیلابی نگهداری کنند.
وی در پایان گفت: به علت خطرناک بودن مسیرهای تردد و شرایط اضطراری استانهای مقصد، عشایر تا اطلاع ثانوی کوچ نکنند و امیدواریم که در آینده بتوانند به سلامت کوچ کنند.
انتهای پیام/ ن