وی تاکید کرد: اگر نظارت درستی در سطح عرضه نباشد افرادی در عطاریها و مربیان بدنسازی اقدام به تجویز مکمل ورزشی میکنند و به همین دلیل مصرف کنندگان باید سره و ناسره را از هم تشخیص دهند و روی اصلاح الگوی مصرف از دوران مدرسه تمرکز کنیم و متاسفانه گاهی شاهد آن هستیم که ورزشکاری تغذیه درست ندارد، اما هزینههای کلان صرف خرید مکملها میکند.
دبیر علمی هفتمین همایش مکملهای غذایی و ورزشی و چهارمین سمپوزیم پایش سلامت مکملهای رژیمی افزود: ما امسال سمپوزیم علمی و عملی برای ورزشکاران و مربیان برگزار میکنیم و ٢ گروه رشتههای ورزشی قدرتی و بدنسازی و فوتبالیستها را مورد هدف قرار دادیم و امسال برای اولین بار فراخوان مقاله دادهایم.
حلب چی افزود: همچنین در همایش امسال تجویز و مصرف منطقی مکمل در رده سنی کودکان و نوجوانان و مکملهای مورد نیاز بیماریهای استخوان و مدیریت وزن مورد هدف قرار گرفته است، افزون بر این درباره علاقه مردم به فرآوردههای طب سنتی ایرانی این حوزه نیز مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
وی رشتههای ورزشی قدرتی و بدنسازی را پرمصرفترین گروه از نظر مصرف مکمل دانست و گفت: ستاد دوپینگ ایران هم خود را موظف نمیداند که بر روی مکملها کار تحقیقاتی کند و در حال حاضر نمیدانیم که چند درصد ورزشکاران نیاز خود را از بازار قانونی تامین میکنند.
وی ادامه داد: در این زمینه بر روی کشتی گیران و فوتبالیستها کار تحقیقاتی انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که بیشترین مرجع مشورت ورزشکاران برای مصرف مکمل ورزشکاران قدیمی و مربیان هستند، نه متخصصان تغذیه که البته بر اساس قوانین کشور این موضوع تخلف است؛ البته سازمان غذا و دارو با کمک فدراسیون پزشکی ورزشی در این حوزه ورود کرده است و از اماکن ورزشی بازدید میکنند.
انتهای پیام/