سرکردگان گروه‌های تروریستی طی هفته گذشته نشستی را در ادلب سوریه برگزار کرده و برای اجرای عملیات شیمیایی در ۶ موضع در منطقه خلع سلاح برنامه ریزی کرده اند.

«جبهه النصره»در اندیشه سناریوی شیمیایی در ادلب/نقش آمریکا و غرببه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اخیراً خبر‌هایی در خصوص توطئه چینی جدید گروه‌های تروریستی تکفیری در سوریه با هدف به شکست کشاندن رایزنی‌های سیاسی جهت برون‌رفت از بحران این کشور، شنیده می‌شود. درهمین راستا، منابع آگاه در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کردند که سرکردگان گروه‌های تروریستی طی هفته گذشته نشستی را در ادلب برگزار کرده و برای اجرای عملیات شیمیایی در ۶ موضع در منطقه خلع سلاح برنامه ریزی کردند.

بر این اساس، سرکردگان جبهه النصره، گروه کلاه سفید‌ها و دیگر گروه‌های تروریستی طی روز‌های گذشته این نشست را در ادلب برگزار کرده و به عناصر خود دستور دادند از سلاح‌های شیمیایی در ۶ موضع در منطقه ما بین حومه شمالی حماه و «سهل الغاب» و حومه لاذقیه و حومه ادلب استفاده کنند.

درهمین حال، آخرین اخبار حاکی از آن است که عناصر تروریست طی روز‌های گذشته تجهیزات حاوی مواد شیمیایی را به این مناطق منتقل کرده‌اند. عناصر تروریست طی روز‌های گذشته تجهیزات حاوی مواد شیمیایی را به این مناطق منتقل کرده‌اند. این اتفاق درحالی رخ می‌دهد که نیرو‌های مقاومت سوری خود را برای انجام عملیات آزادسازی ادلب از لوث گروه‌های تروریستی تکفیری آماده می‌کنند و این عملیات به زودی آغاز خواهد شد.

از همین روی، پر واضح است که طراحی مجدد سناریوی شیمیایی در سوریه به منظور مانع تراشی و سنگ اندازی در مسیر عملیات آزادسازی ادلب محسوب می‌شود؛ عملیاتی که البته برای کشور‌های غربی و در رأس آن‌ها ایالات متحده آمریکا بسیار مهم است و آن‌ها تمام تلاش خود را برای جلوگیری از انجام آن به کار بسته‌اند. از همین روی، بدیهی است که جبهه النصره در طراحی مجدد سناریوی شیمیایی در سوریه از حمایت آمریکا و غرب برخوردار است.

آمریکایی‌ها به خوبی می‌دانند که نبرد قریب‌الوقوع علیه تروریست‌های تکفیری جبهه النصره در ادلب «جنگ بزرگ» خوانده می‌شود، چراکه کنترل آن توسط نیرو‌های مقاومت سوری مُهر پایانی خواهد بود بر وجود تروریسم تکفیری در خاک سوریه. «فیصل المقداد» معاون وزیر خارجه سوریه اخیراً در گفتگویی تأکید کرده بود که ادلب جزئی جدایی‌ناپذیر از خاک سوریه محسوب می‌شود.

وی همچنین گفته بود: «عملیات آزادسازی ادلب به زودی آغاز خواهد شد و این نیرو‌های مقاومت سوری خواهند بود که کنترل نهایی آن را برعهده خواهد گرفت». «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه نیز در این خصوص گفته است: «آنچه که امروز از جار و جنجال‌های پیش از عملیات ادلب شاهد هستیم به این خاطر است که این عملیات برای آمریکایی‌ها و متحدانشان سرنوشت‌ساز است. واضح است که که پیروزی مقاومت موجب شکست توطئه‌های آمریکا و بازگشت ادلب به آغوش سوریه خطری برای طرح‌های این کشور در منطقه است».

شدت نگرانی آمریکایی‌ها از عملیات قریب‌الوقوع آزادسازی ادلب به حدی است که حتی برخی گزارش‌ها حاکی از آن هستند که رئیس‌جمهوری ایالات متحده به صورت محرمانه درباره هرگونه اقدام نظامی در ادلب، پا را از گلیم خود فراتر نهاده و به سران روسیه و ترکیه هشدار داده است؛ هشدار‌هایی که البته مقامات روسی آن‌ها را به هیچ انگاشته‌اند.

از سوی دیگر، تحرکات جدید ایالات متحده آمریکا در شمال سوریه حاکی از آن است که مقامات این کشور به هیچ وجه از روند کنونی مذاکرات «آستانه» درباره سوریه رضایت ندارند. مذاکرات «آستانه» قزاقستان در سوریه از بهمن ماه سال ۱۳۹۵ و با ابتکار جمهوری اسلامی ایران و روسیه و همراهی ترکیه آغاز شد و تا کنون ۱۱ دور از آن نیز برگزار شده است.

براساس آنچه که ذکر شد، پر واضح است که آمریکایی‌ها به جبهه النصره برای انجام عملیات شیمیایی در ادلب و مناطق دیگر کمک می‌کنند. هدف اصلی آن‌ها از این اقدام، متهم ساختن دمشق به انجام عملیات شیمیایی و ایجاد یک اجماع بین المللی علیه آن است تا بدین ترتیب عملیات آزادسازی ادلب توسط نیرو‌های مقاومت سوری با تأخیر مواجه شود.

بنابراین، ناگفته پیداست که آمریکایی‌ها در تلاش هستند تا از طریق نسبت دادن حمله شیمیایی روز گذشته به دولت بشار اسد، جامعه جهانی را بیش از پیش علیه دولت دمشق به اجماع برساند. واشنگتن بسیار امیدوار است تا از رهگذر مطرح کردن ادعای ارتکاب جنایت جنگی در ادلب توسط بشار اسد، بتواند در آینده مجوز انجام اقدام نظامی احتمالی علیه اسد را از شورای امنیت سازمان ملل متحد دریافت کند.

آمریکایی‌ها به خوبی می‌دانند که هرگونه اقدام نظامی احتمالی آن‌ها علیه دولت قانونی سوریه باید با اجماع جامعه جهانی صورت پذیرد و درست به همین دلیل است که با وجود همکاری‌های گسترده و بی‌سابقه دولت دمشق با سازمان منع تسلیحات شیمیایی طی سال‌های گذشته، اکنون واشنگتن در صدد پرونده سازی برای دمشق است تا بدین ترتیب با طرح یک ادعای واهی علیه آن، در عرصه بین الملل برای دولتمردان سوریه مشکل ایجاد کند.

اما طنز تلخ ماجرا آنجاست که کشور‌های غربی هم در حال زمینه چینی برای متهم ساختن دمشق به استفاده از تسلیحات شیمیایی هستند؛ اقدامی که فرضیه طراحی مجدد سناریویی حمله شیمیایی توسط جبهه النصره با حمایت آمریکا و غرب را تأیید می‌کند. حدود دو هفته پیش بود که وزرای خارجه آمریکا، فرانسه و انگلیس در اقدامی عجیب به دمشق هشدار دادند که پیامد‌های استفاده از تسلیحات شیمیایی متوجه آن‌ها خواهد بود!

درهمین راستا، یک منبع مسئول در وزارت خارجه سوریه اعلام کرد: «وزرای خارجه آمریکا، انگلیس و فرانسه به تبلیغات پوچ و سیاست‌های شکست خورده خود برای دور کردن شبهات از حمایتی که این کشور‌ها از تروریست‌ها انجام می‌دهند، ادامه می‌دهند. تسلیحات و پول‌های فراوانی که این کشور‌ها به گروه‌های تروریستی داده‌اند از جمله میلیون‌ها دلاری که اخیراً به کلاه سفید‌ها به عنوان بازوی اصلی همه جنایات جبهه النصره تروریست؛ بزرگترین دلیل بر دروغی است که این کشور‌ها و وزیران خارجه آن‌ها می‌گویند».

این منبع افزود: «سوریه مجدداً تعدی‌ها و تهدیدات آمریکا، فرانسه و انگلیس و سیاست‌های آن‌ها برای از بین بردن اهدافی که سازمان منع تسلیحات شیمیایی برای آن ایجاد شده است را محکوم می‌کند. این کشور‌ها به دنبال بهره برداری از سازمان منع تسلیحات شیمیایی برای تحقق اهداف پست خود هستند».

منبع وابسته به وزارت خارجه سوریه گفت: این کشور‌ها که از سلاح شیمیایی در مستعمرات سابق و ضد ملت‌هایی که برای دست یابی به حاکمیت و آزادگی و استقلالشان مبارزه می‌کنند، استفاده کرده‌اند صلاحیت اخلاقی برای متهم کردن سوریه در این زمینه را ندارند. استفاده فسفر سفید از سوی آمریکا در استان دیرالزور و ویران شهر‌ها و روستا‌های سوریه در الرقه بر سر غیرنظامیان بزرگترین دلیل بر اقدامات شنیع این کشورهاست.

بر اساس آنچه که گفته شد، پر واضح است که جبهه النصره با حمایت‌های آمریکا و غرب در صدد طراحی سناریوی شوم استفاده از تسلیحات شیمیایی در ادلب هستند؛ سناریویی که البته نخ نما شده و به نظر نمی‌رسد که در تنگنا قرار گرفتن دولت دمشق در عرصه بین المللی را به دنبال داشته باشد.

منبع:مهر

انتهای پیام/

«جبهه النصره»در اندیشه سناریوی شیمیایی در ادلب/نقش آمریکا و غرب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.