پسر جوان که از درد شدید آپاندیس راهی بیمارستان شده بود با پای خود به اتاق عمل رفت، اما سهل‌انگاری پزشک بی‌هوشی و کادر پرستاری وی را دچار مرگ مغزی کرد.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اواسط سال ۹۳ مرد میانسالی پسر ۲۷ ساله‌اش را به اورژانس یکی از بیمارستان‌های پایتخت انتقال داد. «شهاب» از درد شدید شکمی قادر به ایستادن نبود و با کمک پدرش راه می‌رفت. پزشکان با دیدن وضعیت بیمار، او را معاینه کرده و اعلام کردند باید آپاندیس وی بلافاصله جراحی شود. با توجه به اینکه وضعیت بیمار بسیار وخیم بود، آزمایش‌ها به صورت اورژانسی انجام شد و «شهاب» به اتاق عمل انتقال یافت. مراحل بیهوشی و سپس عمل جراحی انجام شد و «شهاب» با تأیید متخصص بیهوشی به بخش انتقال یافت، اما لحظاتی بعد ناگهان دچار ایست تنفسی شد و به کما رفت. پزشکان تلاش زیادی برای نجات او انجام دادند، اما ۸ روز بعد پسر جوان دچار مرگ مغزی شد.

شکایت از کادر اتاق عمل

خانواده «شهاب» که از مرگ پسر جوانشان شوکه شده بودند، با حضور در دادسرای ناحیه ۱۹ (جرایم پزشکی و دارویی) از تیم جراحی و پرستاری شکایت کردند. پرونده مرگ مشکوک پسر ۲۷ ساله برای رسیدگی به شعبه پنجم دادسرا ارجاع شد و بازپرس با توجه به نتیجه کالبدشکافی، موضوع را برای بررسی و تعیین علت دقیق مرگ به کمیسیون پزشکی فرستاد.

نخستین کمیسیون چند ماه بعد از مرگ «شهاب» با حضور سه کارشناس تشکیل شد و اعضا پس از بررسی نتیجه پزشکی قانونی و شنیدن اظهارات طرفین احتمال دادند بیمار به‌دلیل عوارض ماندگار داروی بیهوشی و نبود نظارت متخصص هنگام انتقال به بخش دچار افت اکسیژن و بالا رفتن ضربان قلب شده و به کما رفته است. به این ترتیب کمیسیون سه نفره، متخصص بیهوشی را به میزان ۲۵ درصد، سوپروایزر و پرستار بخش مردان را ۲۰ درصد و دو پرستار اتاق عمل را به‌دلیل کنترل نکردن وضعیت تنفسی و هوشیاری بیمار هنگام تحویل وی به بخش به میزان ۱۰ درصد مقصر شناختند. این رأی با اعتراض متهمان به کمیسیون دوم ارسال شد.

مراحل قانونی برای تشکیل جلسه دوم کمیسیون تا یک سال پس از مرگ پسر جوان ادامه داشت. کمیسیون ۵ نفره پس از بررسی پرونده و نظریه کمیسیون اول، قصور کادر بیهوشی و پرستاری را تأیید کرده و متخصص بیهوشی را به‌دلیل کنترل نکردن وضعیت بیمار هنگام تحویل از اتاق عمل به میزان ۱۰ درصد، مسئول فنی وقت بیمارستان به خاطر نداشتن هماهنگی لازم بین بخش و اتاق ریکاوری به میزان ۴۰ درصد، سرپرستار و دو پرستار بخش جراحی به‌دلیل نداشتن نظارت کافی در زمان تحویل بیمار ۳۰ درصد مقصر اعلام کردند. این رأی نیز با اعتراض مسئول فنی وقت بیمارستان به کمیسیون ۷ نفره فرستاده شد.


بیشتر بخوانید: پزشک ناشی، صورت مرد جوان را کج کرد


کمیسیون سوم نیز با ۷ کارشناس ۶ ماه بعد تشکیل شد و اعضا با بررسی رأی کمیسیون قبلی، متخصص بیهوشی را به میزان ۲۰ درصد، سرپرستار و یکی از پرستاران بخش جراحی را به میزان ۲۰ درصد و مسئول فنی وقت را ۳۰ درصد مقصر شناختند.

به این ترتیب پرونده با صدور کیفرخواست قتل غیرعمدی ناشی از قصور پزشکی برای رسیدگی به شعبه ۱۰۴۳ مجتمع شهید قدوسی (دادگاه کیفری ۲) به ریاست قاضی محبوب افراسیاب فرستاده شد.

قاضی پس از بررسی شواهد و نظریه‌های کمیسیون پزشکی و همچنین شنیدن اظهارات طرفین، متهمان پرونده را به تحمل یک سال حبس تعزیری از جنبه عمومی جرم و همچنین مسئول فنی وقت بیمارستان را به پرداخت ۴۰ درصد دیه کامل، پرستار بخش جراحی به میزان ۲۰ درصد و متخصص بیهوشی و سرپرستار بخش جراحی را نیز به میزان ۲۰ درصد محکوم کرد که به‌دلیل وقوع مرگ در ماه حرام پرداخت یک سوم دیه نیز به‌عنوان تغلیظ دیه از جنبه خصوصی جرم به این مجازات‌ها اضافه خواهد شد.

منبع: روزنامه ایران

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار جنایی ، حوادث
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۵ ۲۸ فروردين ۱۳۹۸
جالب اينه که متخصص بیهوشی 20 درصد مقصر شناخته شده،
وقتی کسی که قراره قضاوت کنه دکتر باشه بیشتر از این نميشه انتظار داشت،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۵ ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
قصور پزشکی باعث قطع پای من شد و اصلا هم نتونستم حقم رو بگیرم و کاملا زندگیم بهم ریخت .
الان با دیدن این مطلب نمی دونم برای من هم امکانی وجود داره یا نه !؟
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۲۳:۱۵ ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
چرا همیشه نظرات کمیسونها فرق می کنه .مگر قانون قابل تغییر هست؟
Iran (Islamic Republic of)
mehdi
۲۲:۵۸ ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
با توجه به ضایع وارد شده بهترین مجازات برای این کادر درمانی تبعید به نقاط محروم از نظر درمانی هست امیدوارم قضات کشورمون در صورت تکرار همچین مواردی به حبس تعزیری و پرداخت دیه اکتفا نکنند
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۷:۲۱ ۲۸ فروردين ۱۳۹۸
تبعید به نقاط محروم ؟؟؟؟ که محروم کشی بکنن ؟؟؟؟ حالت خوب نیستا ، میخوای تبعید کنن خونه شما ؟ خیلی ....
Iran (Islamic Republic of)
بی نام
۱۹:۴۸ ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
خدا مرگ بده به همچین دکتری که حال مریضش براش مهم نباشه وهمه چیزو سرسری بگیره
Iran (Islamic Republic of)
کوروش
۱۹:۳۵ ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
واقعا حکم ناراحت کننده ای هست اگه توی یک کشور دیگه بود اون کادر رو اخراج می کردند و همچنین بوده که حبس ابد خوردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۳ ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
لطفا تخیلات ذهنی خودتون رو به قوانین کشورهای دیگه نسبت ندید!
اگه منبع معتبر برای حرفت در کشورهای خارجی داری بده وگرنه که این حرفهای احساسی باد هواست!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۲ ۲۸ فروردين ۱۳۹۸
چرا در مورد چیزی که اطلاع ندارین نظر میدهید مگر شما خارج را دیده اید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۰ ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
مشکل اینه که قضاوت کنندگان هم پزشک هستند. مطمینا این در رای تاثیر داره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۹ ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
نزديك به دو سال طول كشيده تا حكم صادر بشه !!! آخه اين كجاش عدالت به حساب مياد ؟ خيلي ها تو اين پروسه طولاني كم ميارن و از ادامه شكايت منصرف ميشن
Iran (Islamic Republic of)
میلاد
۱۶:۰۶ ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
اسم بیمارستان رو بفرمایید لطفا ؟ سه بار کمیسیون تشکیل بشه ؟!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۶ ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
دست این خانواده درد نکند که شکایت کردند، یکی از بستگانم که سن زیادی هم نداشت عمل قلب انجام داد و بعد از عمل بین اتاق عمل تا اتاق نگهداری بیمار بعلت عدم مراقبت از دست رفت و بعلت رودر باسی و ..... شکایت نشد افسوس
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۷:۲۴ ۲۸ فروردين ۱۳۹۸
حتما بازماندگان به مردنش راضی بودن که بیخیال شکایت شدن .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۰ ۲۸ فروردين ۱۳۹۸
با کی رود بایستی داشتن
با بیمارستان؟؟؟؟؟؟؟