وی ادامه داد: از نظر من دوران شتاب در سیاست گذاری و تصمیم گیری را طی ۴۰ سال گذشته طی کردهایم و شرایط پس از انقلاب باعث شد احساس کنیم دچار عقب ماندگی هستیم و توسعه کمی آموزش عالی نتیجه همین سیاستهاست.
توفیقی با اشاره به شرایط مهم و ضروری گفت: هنگامی که در دوران شتاب و تصمیم گیری هستیم تصمیمات گروهی گرفته میشود و تقاضایی برای دانش وجود ندارد و از همین رو رشتههای مناسب با تقاضا شکل نمیگیرد.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت افزود: رشتههای مهمی که سبب ایجاد دانش عمیق در تصمیم گیری میشوند در کشور تدریس نمیشوند و همین موضوع سبب میشود تا دانش عمیق شکل نگیرد و به دنبال آن انجمن علمی ایجاد نمیشود.
توفیقی درباره تصمیماتی که در دوران شتاب سیاستگذاری ایجاد میشود، بیان کرد: در این دوران شاهد رونق اندیشه و تفکرورزی نخواهیم بود و جلسه علمی برای تدوین نظرات نوین شکل نمیگیرد و دچار روزمرگی میشویم.
وی افزود: دانشگاههای ما امروز گلهمند هستند، زیرا سیاستها بی ثبات است و اجتماعات علمی شکل نمیگیرد؛ البته شتاب سیاستگذاری مختص آموزش عالی نیست و در تمام حوزههای کشور وجود دارد.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت درباره وضعیت صنعت گفت: میان دانشگاه و صنعت شکاف ایجاد شده است و ما تنها به توسعه کمی صنعت توجه داریم.
توفیقی اظهار کرد: دانشگاههای سراسر جهان دارای مدیریت آموزش عالی هستند و علم برنامه ریزی آنها به صورت کامل متحول شده و مدلهای جدید دانشگاه و صنعت بوجود آمده است.
وی با بیان اینکه دنباله رو دیگر کشورها هستیم، گفت: کشورهای دیگر پیش قدم شدند و ما دنباله رو آنها هستیم به طور قطع آینده به خلق ایدهها توجه دارد.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت گفت: باید اختیارات خود را به دانشگاهها بدهیم تا آنها استقلال داشته باشند و بتوانند تصمیمات با کیفیتی اتخاد کنند.
انتهای پیام/