به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، اردشیر شهرکی اظهار داشت: چیکو به عنوان میوه گرمسیری در سطح ۲۵۰ هکتار از باغات میوه سیستان و بلوچستان کشت میشود.
وی ادامه داد: باغداران سیستان و بلوچستان از اواخر فروردین به مدت سه ماه به برداشت چیکو مشغول بودند به طوریکه امسال پیش بینی میشود هزار و ۳۵۵ تن از این محصول تولید و روانه بازار مصرف شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: این محصول گرمسیری عمدتا در شهرستانهای چابهار، سرباز، کنارک و قصرقند کشت میشود.
درخت چیکو رشد نسبتا کمی دارد، ولی دارای عمر طولانی و در مقابل بادهای شدید نیز مقاوم است و خشکسالی متوالی را بخوبی تحمل میکند و از نظر تحمل به میزان شوری خاک نیز مشابه درختان خرما است.
میوه چیکو به دو شکل گرد و تخم مرغی است که در زمان نارس بسیار سفت و غیرقابل مصرف است و طعم شیرینی آن شبیه گلابی است، هم تازه خوری دارد و هم در تهیه شیرینی، سالاد و دسر مورد استفاده قرار میگیرد.
میوه درخت چیکو مصرف خوراکی دارد، اما از بخشهای مختلف آن مثل گل ها، برگ ها، میوه نارس، پوست و بذر چیکو نیز به عنوان دارو استفاده میشود.
انتهای پیام/گ