مدیر جهادکشاورزی شهرستان خاتم گفت:روناس گیاهی دارویی و کم آبخواه با صرفه اقتصادی بوده که برای نخستین بار درسطح نیم هکتار در شهرستان خاتم کشت شده است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ،  مجتبی آغازمدیر جهادکشاورزی شهرستان خاتم گفت: شهرستان خاتم به لحاظ استعداد‌های بالقوه از نظر کشاورزی، محل مناسبی برای کشت گیاهان دارویی کم آبخواه استراتژیک وارزشمند از جمله روناس به دلیل مقاوم بودن این گیاه در برابر شوری و کم آبی است.

آغازاظهارداشت: گیاه روناس برای نخستین بار در سطح نیم هکتارکشت شده که با بسترسازی مناسب، آبیاری، کوددهی و رسیدگی‌ها و مبارزه با آفت بعد از سه سال درفصل پاییز با متوسط عملکرد بیش از ۵ تن روناس‌تر برداشت شده است.

مدیرجهادکشاورزی شهرستان خاتم بااشاره به کشت و برداشت گیاه روناس به صورت نیمه مکانیزه افزود: این محصول به صورت بذر و ریشه در بستر خاک‌های لومی و رسی به خوبی رشد می‌کند که کاشت بذر از نیمه دوم فرودین ماه شروع و تا اردیبهشت ماه ادامه دارد و کشت ریشه روناس ازشهریور ماه شروع وتا اسفندماه نیز انجام می‌شود.

وی با اشاره به میزان مصرف بذر در هر هکتار بین ١٠٠ تا ۴٠٠ کیلوگرم، گفت: کشت بذر روناس به صورت خطوط منظم با ایجاد حفره‌هایی با عمق ٢ تا ٣ سانتی متر حفر می‌شود و داخل هر حفره بین ٢٠ تا ٢۵ دانه بذر می‌ریزند و در کشت ریشه روناس‌تر بین ١۵ تا ٢٠ تن درهرهکتار نیاز است که میزان مصرف بذر و ریشه درخاک‌های رسی بیشتر است و این گیاه را می‌توان توام درباغات پسته نیز کشت کرد.

آغازباتوجه به اینکه گیاه روناس هرسه تاچهار سال برداشت می‌شود، ادامه داد: بهترین زمان برداشت روناس در سال سوم است چرا که ریشه‌ها کیفت ومرغوبیت بهتری از نظر رنگدهی دارند ودر هر هکتار بیش از ١۵ تا ٢٢ تن ریشه تر، بیش از ١٠ تن ریشه خشک و بین ١ تا ٣/١ تن بذر برداشت می‌شود.

وی گفت: روناس به عنوان یک گیاه کم آبخواه پس از کشت هر ۱۲ روز یکبار تا قبل از سبز شدن گیاه آبیاری می‌شود و پس از گذشت چهل روزکه آبیاری جهت طویل شدن ریشه درعمق زمین متوقف شده مجددا آبیاری هر ١٢ روز یکبار انجام می‌شود که بهتر است آبیاری مزارع روناس، شب یا صبح زود به دلیل خنک بودن هوا انجام شود.

آغاز تصریح کرد:ریشه روناس نسبت به آفت وبیماری مقاوم است وتوصیه می‌شود کشاورزان برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه وشته درروناس تناوب زراعی را رعایت کنند ودر اراضی که این گیاه کشت می‌شود به مدت ۵ تا ٧ سال روناس کشت نشود.

مدیرجهادکشاورزی شهرستان خاتم بااشاره به خواص دارویی روناس اضافه کرد: روناس در زمره گیاهان صنعتی وسنتی قرار دارد و ریشه این گیاه به دلیل داشتن ماده آلیزارین دارای رنگ قرمز تیره است که در رنگرزی به کار می‌رفت، ولی بعداز اینکه توانستند این ماده را از طریق شیمیایی تهیه کنند کشت آن برای تهیه آلیزارین متوقف شد.


انتهای پیام/ ا

کشت گیاه دارویی روناس در شهرستان خاتم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار