به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رسانه مالیاتی ایران، نخستین همایش مجمع جهانی همکاری سازمانهای مالیاتی «پهنه راه» (بریتاکوف) ۲۹ تا ۳۱ فروردین سال ۱۳۹۸ با حضور ۳۴ عضو ازجمله چین، قزاقستان، اروگوئه، نیجریه و ۱۱ ناظر از جمله ایتالیا، یونان و نیوزلند در شهر اوجن چین برگزار شد و هیئتی از سازمان امور مالیاتی کشور ایران با مسئولیت محمدقاسم پناهی، سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور در این همایش شرکت کرد.
سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور درخصوص نحوه تشکیل و اهداف ایجاد این مجمع، گفت: در شهریور سال ۱۳۹۲ رئیس جمهور چین، طرح کمربند اقتصادی جاده ابریشم را پیشنهاد داد و یک ماه بعد موضوع جاده ابریشم دریایی قرن بیست و یکم را مطرح کرد. اکنون این دو طرح را در تلفیق با یکدیگر طرح پهنه راه مینامند و هدف از آن اقدام برای ایجاد اعتماد، اتحاد اقتصادی و جامعیت فرهنگی تعریف شده و طی شش سال گذشته، این طرح با همکاری کشورهای ذینفع به بستری برای همکاریهای بین المللی با اهداف متعالی تبدیل شده است.
بیشتر بخوانید: شرایط جدید تقسیط بدهیهای مالیاتی اعلام شد
وی افزود: در کنفرانس همکاری مالیاتی «پهنه راه» در شهر آستانه قزاقستان در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷، با هدف به رسمیت شناختن ضرورت همکاری مالیاتی بلند مدت «پهنه راه» بعنوان اقدامی عملی در راستای حاکمیت مقررات بین المللی مالیات، ارتقای فضای کسب و کار و در نتیجه ارتقای رشد اقتصادی، تأسیس مکانیزم همکاری سازمانهای مالیاتی «پهنه راه» یا همان «بریتاکوم» پیشنهاد شد.
پناهی در خصوص اقدامات صورت گرفته در نخستین کنفرانس این مجمع، عنوان کرد: کشورهای شرکت کننده با امضای سند یادداشت تفاهم بریتاکوم، «مکانیزم همکاری سازمانهای مالیاتی پهنه راه» را رسما تأسیس کردند و سازمان امور مالیاتی ایران نیز با امضای سند مزبور در جایگاه ناظر به عضویت این مکانیزم درآمد.
وی افزود: سازمان امور مالیاتی کشور ضمن برخورداری از حق اظهارنظر در سازوکار بریتاکوم، با ارایه پیشنهادهای سازنده، برای توسعه بریتاکوم خواهد کوشید و ضمن شرکت در مجمع همکاری سازمانهای مالیاتی پهنه راه در فعالیتهای ارتقای ظرفیت مالیاتی مشارکت کرده و از نتایج تحقیقات صورت گرفته در این مکانیزم بهرهمند خواهدشد.
براین اساس، با امضای سند عضویت «گروه ارتقای ظرفیت سازمانهای مالیاتی پهنه راه» یا همان بریتاکگ از سوی سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور، عضویت سازمان مالیاتی ایران به عنوان یکی از شرکای این گروه رسمیت یافت.
گروه بریتاکگ در واقع شبکهای متشکل از مراجع صلاحیت دار مالیاتی عضو بریتاکوم است که بستر ارتقای ظرفیت مالیاتی کشورهای عضو و ناظر پهنه راه را فراهم میآورند. نقش سازمان امور مالیاتی کشور به عنوان شریک بریتاکگ مشتمل بر ارایه پیشنهاد و انتقال دانش و تخصص خود برای ارتقای ظرفیت آموزشی و پژوهشی و کمک فنی در زمینه مالیات به کشورهای پهنه راه خواهد بود.
هیئت اعزامی سازمان امور مالیاتی کشور، همچنین با شرکت در پنل تخصصی ارتقای ظرفیت مالیاتی، نظرات سازمان متبوع را به منظور ارتقای شفافیت قوانین و مقررات مالیات، ارایه تفسیری واحد از قوانین و مقررات مالیاتی، اجرای یکپارچه و هماهنگ قوانین و مقررات مالیاتی داخلی و بین المللی بیان کرده و ضمن اشاره به لزوم پای بندی مودیان و سازمانهای مالیاتی به اصل اطمینان مالیاتی، به طرح پیشنهادی با هدف ارایه تضمین به مودیان مالیاتی و به ویژه شرکتهای بزرگ و چند ملیتی برای تفسیر و اجرای یکپارچه و هماهنگ قوانین و مقررات داخلی و بینالمللی مالیاتی پرداخت.
براساس این گزارش، کنفرانس نخست بریتاکوف با تصویب بیانیه پایانی و تبیین نقشه راه سه ساله آینده مکانیزم همکاری سازمانهای مالیاتی پهنه راه در قالب برنامه عملیاتی و پیش بینی تمهیداتی برای اجرای دقیق برنامه مزبور، کار خود را در روز ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ پایان داد.
انتهای پیام/