به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از رویترز، به دنبال تقویت احتمال افزایش قریب الوقوع تولید نفت اوپک جهت جبران کاهش صادرات نفت ایران قیمت نفت در پایان معاملات جمعه با کاهش همراه بود، اما همچنان در بالای ۷۰ دلار در بشکه باقی ماند. با توجه به اختلالات به وجود آمده در عرضه و افزایش نگرانیهای ژئوپلتیک به ویژه از ناحیه تنشهای بین ایران و آمریکا وضعیت قیمت نفت همچنان شکننده است.
بیشتر بخوانید: قیمت جهانی نفت در ۶ اردیبهشت ۹۸/ قیمت نفت همچنان بالای ۷۴ دلار
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت امروز با ۲.۲ دلار کاهش نسبت به رقم پایانی جلسه قبل به ۷۲ دلار و ۱۵ سنت رسید. قیمت نفت خام آمریکا نیز امروز ۱.۹۱ دلار افت داشت و به ۶۳ دلار و ۳۰ سنت رسید.
پس از آنکه کشورهای آلمان، لهستان و اسلواکی به دلیل کیفیت پایین نفت روسیه، واردات نفت این کشور از طریق خط لوله را متوقف کردند قیمت نفت در جلسه گذشته برای اولین بار در سال جاری میلادی به بالای ۷۵ دلار در هر بشکه رسید. این اقدام بخشهایی از اروپا را از یک مسیر مهم عرضه نفت محروم میکند.
اما حتی قبل از این اقدام نیز قیمت نفت به دلیل کاهش تولید اوپک و متحدانش و همچنین تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران و ونزوئلا افزایش یافته بود. قیمت نفت از ابتدای امسال تاکنون حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است.
واشنگتن اوایل این هفته اعلام کرد دیگر به مشتریان نفتی ایران معافیت تحریمی اعطا نمیکند و همه کشورها باید از ماه میخرید نفت از این کشور را متوقف کنند.
آمریکا برای پر کردن جای خالی نفت ایران در بازار در حال اعمال فشار بر عربستان است تا به توافق کاهش تولید پایان دهد.
آلفونسو اسپارزا، تحلیلگر بازار نفت در موسسه اوآندا گفت: «دولت آمریکا فشار بر عربستان برای برداشتن محدودیت تولید را ادامه خواهد داد تا شکاف عرضه ایجاد شده در بازاررا پر کند.»
انتهای پیام/