به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تهانداز ماهی یک غذای عالی و خوشمزه است که مخصوصا برای روزهای تعطیل انتخاب مناسبی میباشد. در ادامه با ما همراه باشید تا با دستورالعمل تهیه این غذای خوشمزه آشنا شوید.
مواد لازم:
ماهی -۲ عدد
سیر - ۴ حبه
گشنیز خرد شده - ۱۵۰ گرم
شنبلیله خرد شده - ۵۰ گرم
پیاز – یک عدد بزرگ
تمرهندی حل شده در آب -۳ قاشق غذاخوری
برنج -۲ پیمانه
لوبیا چشم بلبلی -یک پیمانه
شوید خرد شده - ۱۰۰ گرم
پودر لیمو عمانی - به مقدار لازم
ادویه کاری و فلفل قرمز -به مقدار لازم
زرد چوبه و نمک - به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا لازم است برای تهیه این خوراک از ماهی سفت و گوشتی همانند شوریده، قباد یا شیر استفاده کنید. ماهیها را خوب پاک کنید و به آنها نمک و آب لیمو بزنید و بگذارید نیم تا یک ساعت بماند و بعد از این مدت آنها را بشویید. بهتر است شکم ماهی را از پهلو برش دهید.
لوبیایی را که از قبل خیس کرده و پختهاید، کنار بگذارید. برنج را نیز خیس کنید.
پیاز خرد شده را به همراه سیر خرد شده درون تابهای تفت دهید تا طلایی شود. سپس گشنیز و شنبلیله را به آنها بیفزایید تا کمی تفت بخورد و رنگ سبزیها عوض شود. ادویهجات و تمر هندی حل شده در آب را به مواد بیفزایید و بعد از کمی حرارت دیدن، شعله را خاموش کنید. با این مواد شکم ماهیها را کاملا پر کنید و به وسیله نخ نسوز شکم ماهی را بدوزید تا هنگام سرخ شدن باز نشود. کمی زردچوبه و آرد را مخلوط کنید و ماهیهای کاملا خشک شده را در آن بغلتانید و سپس در روغن سرخ کنید. برنج را آبکش و به آن لوبیا و شوید را اضافه کنید. ماهیها را کف قابلمهای که روغن ریختهاید، بگذارید و برنج را روی آن بریزید و با دست فشار دهید تا کاملا سطح بالای آن صاف شود. بگذارید تهانداز ماهی به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم بکشد و بعد از دم کشیدن آن را درون ظرفی مناسب برگردانید.
طعم این غذا باید کمی ترش و تند باشد، اما اگر این طعم را دوست نداشتید میتوانید از سس یا عصاره نارنج استفاده کنید.
برای این که برنج به صورت قالبی درآید باید ارتفاع آن درون قابلمه کم باشد تا به راحتی برگردد. هنگام دم کردن برنج، برای بهتر شدن عطر آن میتوانید درون قابلمه یک بوته سیر بگذارید و پس از دم کشیدن آن را خارج کنید.
ته اندازیک غذای پلویی لذیذ جنوبی است که در برخی استانهای جنوبی و به خصوص بوشهر تهیه و طبخ میشود.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/