به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ،غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران در اولین همایش بینالمللی گردشگری بیابان لوت و فرصتهای محلی و بینالمللی خراسان جنوبی بیان کرد: توسعه صنعت گردشگری توسعه همه جانبه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بوده که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه دولت و وزارت امور خارجه باید بر روی صنعت گردشگری توجه ویژه داشته باشند، افزود: گردشگری ایران نیازمند توسعه بوده چراکه در حال حاضر فرصتی طلایی پیش رو است.
رئیس اتاق بازگانی، صنایع و معادن بیان کرد: ایران جز ارزانترین کشورها در بخش گردشگری بوده بنابراین تمایل به ورود به گردشگری ایران فوقالعاده بالا است.
شافعی با بیان اینکه در سال ۹۷ بعد از سیاستهای ارزی جدید، مهمانانی قریب به ۱۵ ساعت در فرودگاه انتظار کشیدند، افزود: هر کاری میخواهیم انجام دهیم اول باید تکلیف خودمان را مشخص کنیم.
وی با بیان اینکه عدم تعادل و توازن سیاستهای ارزی و تجاری فرصتهای گردشگری را از ایران گرفته است، افزود: پیش بینی شده تا سال ۲۰۲۰ تعداد گردشگران در صحنه جهانی به ۱.۶ میلیارد نفر میرسد.
شافعی با بیان اینکه ایران جزو ده کشور اول دنیا در صنعت گردشگری است، اظهار کرد: ارزش افزوده حاصل از گردشگری قابل مقایسه با هیچ کالا و صنعتی نیست.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران با اشاره به بیابان لوت بیان کرد: کشور تونس در بیابان لوت خودش هشت میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده اما ایران تا چه اندازه سرمایه گذاری کرده است؟
وی با بیان اینکه بر اساس شنیدهها در بیابان لوت ایران لایه اوزون سوراخ نشده است، افزود: نقاطی از لوت گرمترین نقطه جهان بوده و درجه حرارت ۷۰ درجهای دارد.
شافعی با بیان اینکه آفتاب بیابان لوت خاصیت درمانی ویژهای دارد، افزود: اما ما در همه چیز اشکال اساسی داریم چراکه همراه با تحول جهانی حرکت نمیکنیم.
وی خواستار ایجاد دبیرخانه همایش بینالمللی گردشگری بیابانی لوت شد و بیان کرد: همچنین استانهای سیستان بلوچستان، کرمان و خراسان جنوبی کاری مشترک برای بیابان لوت انجام دهند.
موسوی دستیار وزیر و مدیر کل غرب آسیا وزارت امور خارجه، در نشست هم اندیشی " دیپلماسی اقتصادی و تجاری خراسان جنوبی" گفت: گردشگری بیابانی دارای ویژگی خاص است و مهم این است که اقتصاد توریسم بیابان در حال گسترش است.
وی با اشاره به اینکه بیابان ها علاوه بر بر زیبایی و گستردگی نوعی بازگشت به خویشتن در گردشگران ایجاد می کند افزود: مطالعات نشان می دهد کسانی که به سمت گردشگری بیابان می آیند انسان های فرهیخته ای هستند که سکوت ان ها را به تحقیق وا داشته است.
موسوی ادامه داد: گردشگری بیابان موجب تحول در زندگی حاشیه نشینان شهری می شود و از سوی دیگر باعث شکوفایی بخش های ناشناخته اقتصادی یک کشور می شود.
دستیار وزیر و مدیر کل غرب آسیا وزارت امور خارجه اظهار کرد: ما باید تلاش کنیم تا گردشگران طبیعی را به یک گردشگری خاص تبدیل کنیم که این امر با برگزاری سمینار های گردشگری عملی می شود.
شافعی ریاست اتاق بازرگانی ایران و سفیرکشور ترکمنستان در ایران گفت: تفاوت توسعه گردشگری یک توسعه همه جانبه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است و دولت باید به طور خاص و ویژه تمرکز کند.
وی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۲۰ تعداد گردشگران در صحنه جهانی ۱/۶میلیار خواهد بود و میزان درامد آنها به ۲ تیرلیون نفر می رسد ادامه داد: ارزش افزوده حاصل از درامدهای گردشگری قابل مقایسه با هیچ چیز نیست و می تواند اشتغالزایی زیادی داشته باشد.
انتهای پیام / ط ا