به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، فرشاد مقیمی معاون صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در اولین گردهمایی مدیران ارشد وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جدید، با اشاره به اینکه استانها باید کمیتههای تامین مواد اولیه تشکیل دهند، گفت: تشکیل کارگروههای رفع موانع تولید با حضور استانداران از الزامات است.
وی افزود: پایش تولید کلیه واحدها را با برگزاری جلسات مستمر در نظر داشته باشید. انتظار ندارم استانی با مشکلی مواجه شود که پیش از آن مطرح نشده باشد. روند تولیدات باید به طور مدام بررسی شود و پیش از آنکه با بحران مواجه شویم از آن پیشگیری کنیم.
معاون صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه باید اطلاعات شرکتها در سامانه بهین یاب پایش شود، افزود: اگر در مراحل اول تامین منابع را جدی نگیریم در به وجود آمدن مشکلها مقصر هستیم. اگر در این خصوص به موقع اقدام نشود مجموعهها با مشکل مواجه میشوند.
معاون امور صنایع با تاکید بر اینکه تامین مواد اولیه باید در اولین اولویت قرار گیرد، افزود: مواد واسطهای بخش تولید، اجزا و قطعات مورد نیاز تولید، تامین کالاهای مصرفی با دوام بالای ۴۰ درصد و ... باید از اولویتهای امسال باشد.
مقیمی بر نظارت بر تطبیق سهمیههای ارزی با اولویتهای موجود تاکید کرد و گفت: باید واحدهای اصلی و استراتژیک در سطح استانها شناسایی شود و مورد پایش مستمر قرار گیرد. این مورد در ثبت سفارش هم باید مورد توجه قرار گیرد.
وی عنوان کرد: در صدور هر گونه پروانه جدید، با عنایت به ضرورت تخصیص ارز و تامین مواد اولیه باید ملاحظات لازم مد نظر قرار گیرد. ساماندهی وضعیت بورس، پایش شرایط حاکم بر بورس کالا، تخصیص مواد اولیه و مصرف آن در زنجیره تولید نیز از موارد ویژهای است که باید به آنها توجه شود.
بیشتر بخوانید: نقش اقتصاد دانش بنیان در رونق تولید/ارزش افزوده، مولفهای تاثیرگذار در شکوفایی عرصه تولیدی کشور
معاون امور صنایع با تاکید بر اینکه در اجرای برنامههای امسال باید تسریع صورت گیرد، گفت: برگزاری کارگروههای استانی، هم راستاسازی کلیه دستگاهها و بررسی مطالبات بنگاهها در راستای بهینه سازی برنامههای حمایتی باید مورد توجه قرار گیرد.
مقیمی با اشاره به افزایش مدت زمان ماده ۱۶۷ از سه به پنج سال، عنوان کرد: شناسایی موانع و مشکلات بنگاهها در حوزههای نظیر گمرک، مالیات، بیمه و... در دستور کار بوده است که با تشکیل کمیتههای مشترک این موانع بررسی و رفع شده است.
وی ادامه داد: شناسایی ظرفیتهای افزایش ساخت داخل یکی از راههای مدیریت تولید داخلی است. در این خصوص مواردی را به استانها اعلام کردیم.
معاون امور صنایع بهره گیری کلیه توانمندیها و ظرفیتهای استانی برای تامین ساخت داخل و نیازمندیهای وارداتی را لازم دانست و گفت: فرهنگ سازی استفاده از کالاهای ساخت داخل از برنامههای سال ۹۸ است.
مقیمی در خصوص برگزاری جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید گفت: حداقل باید ۵۲ جلسه برگزار شود. البته برخی از استانها نیازمند جلسات بیشتری هستند. طبق آمار ۷۰۰ واحد در استانها با چالش مواجه هستند. چنین مواردی باید خیلی سریع بررسی و رسیدگی شود.
معاون امور صنایع با تاکید بر اینکه هیئتهای خبرگان مورد وثوق بانکی و اقتصادی باید سریع تشکیل شود، افزود: امیدوارم این کار سریعتر با اجرای قانون توسط استانداران انجام شود.
مقیمی بر تشکیل جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برای واحدهای فعال نیز تاکید و عنوان کرد: شرایط این واحدها هم باید در جلسات بررسی شود؛ چرا که ممکن است اقدامی بتواند شرایط آنها را بهتر کند و رونق تولیدشان را به همراه داشته باشد.
وی تصریح کرد: استانها از شرایط شهرستانهای بزرگ تا جای امکان استفاده کنند. گاهی ازدیاد کار باعث غافل شدن از این منابع میشود. برای پیشگیری از این اتفاق استانها به شهرستانها تفویض اختیار کنند.
مقیمی در پایان با تاکید بر لزوم شناسایی و رفع موانع و مشکلات واحدهای تولیدی افزود: برنامه تامین مالی تبصره ۱۸ از جمله برنامههای حمایتی وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جاری است که لازم است موانع اجرایی آن توسط استانها سریعا شناسایی شده و برای اصلاح و تکمیل به معاونت طرح و برنامه ارایه شود.
انتهای پیام/