به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ، در خلال جشن اقوام که در روزهای گذشته در دانشگاه یاسوج برگزار شد تعدادی دختر و پسر بهصورت مختلط شروع به رقص با دستمال (دستمالبازی محلی) کردند که این موضوع واکنشهایی را از سوی فعالان دانشجویی، نهادها و شخصیتهای سیاسی و مذهبی استان کهگیلویه و بویراحمد بههمراه داشت.
بسیج دانشجویی دانشگاه یاسوج در نامهای خطاب به رئیس این دانشگاه نوشت: خداوند متعال از هر سرپرستی نسبت به آنچه سرپرستیاش را به او واگذار کرده است، بازخواست میکند؛ خواه از آن بهخوبی سرپرستی (نگهداری) کرده باشد، یا تباهش کرده باشد.
در نامه بسیج دانشجویی آمده است: ریاست محترم دانشگاه یاسوج جناب آقای عریان، همانطور که مستحضر هستید دانشگاه یاسوج بهعنوان دانشگاه مادر و قطب علمی استان، امروزه با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکند، از مشکلات فنی، صنفی و خوابگاهی گرفته تا مشکلات فراوان فرهنگی!
در بخش دیگری از این نامه بیان شده است: بیتوجهی به مسائل دینی و حد و حدودها توسط متولیان فرهنگی دانشگاه همراه با عدم نظارت کافی از طرف سیستمهای حاضر و ناظر و نظارتی درون دانشگاه کار را به جایی رساند که این روزها بهبهانه جشن اقوام در دانشگاه که فینفسه کار خوبی میتواند باشد شاهد صحنههایی بودیم که به خود لرزیدیم که در هیچ قالب آکادمیکی که شما به آن قائلید، نمیگنجید و جز در سالنهای ویژه رقص چنین صحنههایی آن هم از نوع اختلاط کسی سراغ ندارد؛ تا خواستیم شما را که فردی کاملاً دانشگاهی و علمی هستید پیدا و شکوه نماییم صحنههای زننده جشن محوطه دانشگاه در فضای مجازی استان و کشور ما را ناگزیر ساخت تا علناً چنین نامهای را طرح نماییم تا همه بدانند که دانشگاه حرمت دارد و آنچه انجام شده در شأن و منزلت علمی و اجتماعی دانشگاه و دانشجویانش نبوده و نیست.
در ادامه این نامه آمده است: سؤال اینجاست طبق کدام قانون شرعی و دانشگاهی این کار صورت گرفت و حریم مقدس دانشگاه آلوده به رقاصی مختلط شد؟ و تا کی باید شاهد باشیم و شما ساکت؟ ریاست محترم دانشگاه! چرا بهجای اینکه در دانشگاه، جنبش نرمافزاری و عمیق علمی تشکیل بدهید تا از این طریق کسانی که اهل کار و تلاش هستند با قالبها و نوآوریهای علمی خود بتوانند بنای حقیقی یک جامعه آباد و عادلانه مبتنی بر تفکرات و ارزشهای اسلامی بنا نهند، با کمک به ایجاد فضایی مسموم بین دانشجویان، دقیقاً بر خلاف آن عمل میکنید؟
بسیج دانشجویی دانشگاه یاسوج در ادامه بیان کرده است: چرا برای کرسیهای نظریهپردازی که بهفرموده رهبر انقلاب، عاملی بسیار مهم در گفتمان جنبش علمی است، آنقدر دانشجو را برای گرفتن یک مجوز به این ور و آن ور ارجاع میدهید تا نهایتاً آن را لغو کنید، ولی بساط و لوازم رقاصی مختلط دانشجویان در این مکان مقدس و محترم را بهراحتی فراهم میکنید و در ایجاد زمینههای انحرافات فکری و تربیتی آنان عاملی کمکدهنده هستید؟
در بخش دیگری از این نامه آمده است: شورای فرهنگی دانشگاه یاسوج در سنگاندازی جلوی جریان دانشجویی برای داشتن کرسیهای آزاداندیشی و دیگر برنامههای مفید برای تشکلهای انقلابی در دانشگاه ید طولایی دارد.
در ادامه این نامه آورده شده است: وظیفه معاونت فرهنگی دانشگاه و دیگر همکارانش در مجموعه فرهنگی، حراست و نظارت دانشگاه برنامهریزی برای گسترش و تعمیق ارزشهای اسلامی و انقلابی در همه سطوح دانشگاه و توجه به حفظ عفاف و ترویج فرهنگ و پوشش و منش اسلامی در خور شأن محیط دانشگاه است، ولی آنچه تاکنون از شیوه مدیریت فرهنگی بهویژه در شیوه پیشبرد کانون ایلات و عشایر دانشگاه دیده شده بهوضوح نشان میدهد که عملکردها در امور فرهنگی در خلاف جهت وظایفشان تعریف شده است.
در بخش دیگری از نامه بسیج دانشجویی عنوان شده است: چگونه است که برای کانونی مثل عفاف و حجاب نمیتوانند یا نمیتوانید هزینه کنید و برای راهیان نور و... بودجه ندارید، ولی برای کانون ایلات و عشایر که عملکرد ظاهریاش سنخیتی با وظیفه اصلیاش ندارد تا چندین روز متوالی بساط پذیرایی و رقاصی را فراهم میکنید و پشتیبانی مالی دارید؟ بودجههای متعلق به تکمیل مقبره شهید گمنام دانشگاه را کجاها هزینه میکنید؟ آیا متوجه افت علمی و معدل دانشجویان در دانشگاه و دلایل آن هستید؟
در این نامه همچنین بیان شده است: حال خواسته یا ناخواسته سیاستهایی در خلاف جهت وظایف اصلی دانشگاه خاصه در امور فرهنگی که به تعدادی از آنها اشاره شد در دانشگاه پیش گرفته شده است و بهجای تشکیل کانونهای علمی و رونقبخشی به آنها در دانشگاه و قرار دادن امکانات کافی به نخبگان علمی، بهجای تلاش در راستای گنجاندن تولید علم در سازوکارها و برنامهها، مشغول حواشی شده و به رسالت حقیقی عمل نمیکند و در خواب زمستانی بهسر میبرد. بسیج دانشجویی دانشگاه یاسوج که دارای سابقه ایجاد فضایی بانشاط در محیط دانشگاهی با حفظ شئون اسلامی بوده و هست خواستار اقدامات اساسی و تغییر تیم مدیریتی فرهنگی دانشگاه میباشد، زیرا برای حفظ شأن علمی و فرهنگی و تقدس دانشگاه هم که شده لازم است تا دانشجویان سایه آرامش فکری، سلامت اخلاقی و پیشرفت حقیقی را بر سر خود احساس کنند.
اما این موضوع واکنش نماینده، ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد را هم در پی داشت، آیتالله سید شرفالدین ملکحسینی در دیدار با فرماندهان سپاه فتح استان با اشاره به رقص مختلط در یک نهاد علمی و فرهنگی در شهر یاسوج و بیانیه بسیج دانشجویی در محکومیت این رخداد، اظهار داشت: غیرت بسیج در نکوهش اتفاقات زشتی که در استان رخ داده است قابل تقدیر است.
وی افزود: چند مدتی است که مطربی و رقاصی در مراسمها باب شده و بدتر از آن این است که تلاش میکنند این استان را با این وضعیت به مردم نشان دهند این در حالی است که کهگیلویه و بویراحمد مهد غیرت، شرف و تشیع است.
نماینده، ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد با تأکید به اینکه "ما باید فضیلتها را در استان برجسته کنیم نه اینکه مطربی و رقاصی را نشان دهیم"، گفت: بدتر از این، اجرای رقص مختلط زن و مرد بهبهانه جشن در مجامع فرهنگی که اصولاً باید عقل، شعور، اندیشه، بصیرت و دین را به جامعه آموزش دهند است.
ملکحسینی با بیان اینکه متأسفانه متولیان این برنامه مرتکب اعمالی شدند که جای شرم دارد، ابراز کرد: هر کس در این زمینه غیرت داشته باشد خداوند وی را یاری خواهد کرد.
وی با اشاره به اتفاقات مشابه در گذشته و انتقاد از سکوت متولیان امر، افزود: نگاه نکنید که اتفاقات زشت از چهکسی سر زده است باید در هر زمان بانی اعمال زشت را سرزنش و از سکوت خود استغفار کنیم و دیگر اجازه ندهیم به استان ما، مردمان باغیرت و زنان باعفت ما، نهادهای دانشگاهی، آموزش و پرورش و نهادهای فرهنگی توهین شود.
نماینده، ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد با یادآوری درصد حضور مردم استان در جبههها در دوران دفاع مقدس و نیز تعداد شهدا، جانبازان، استقبالکنندگان برای حوزههای علمیه و حضور برای خدمت به مردم در جریان سیل گفت: با این توصیف میبینیم استانمان در قله فضیلتها میدرخشد و چرا این درخششها را برجسته نکنیم و بهعوض برویم چیزهایی را بهبهانه شادی نشان بدهیم که جز معصیت در آنها چیزی نیست.
ملکحسینی ابراز امیدواری کرد که بیداری و هوشیاری مؤمنین اجازه تکرار این اتفاقات را ندهد.
سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد از دیگر نهادهایی بود که با صدور بیانیهای نسبت به این اتفاق واکنش نشان داد، در بیانیه روابط عمومی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد آمده است: در روزهای اخیر فضای مقدس و اسلامی نهادی که سرای علمآموزی است و در اسلام جایگاه ویژهای دارد آلوده به گناه شده است.
در این بیانیه اتفاقات اخیر جشن اقوام در دانشگاه یاسوج را مایه نگرانی از هدف و مسیر دانشگاه دانسته و بیان شده است: این امر موجب ناراحتی همگان بهخصوص مردم دلیر، انقلابی، ولایتمدار و همیشه در صحنه استان شده است.
همچنین در این بیانیه آمده است: کسانی که این عمل پلید و بهدور از شأن انسانی و اسلامی را ایجاد کردهاند حرمت انسانی را نیز مورد حمله قرار دادهاند.
روابط عمومی و تبلیغات سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر اینکه شجاعت، ولایتمداری، شهادتطلبی، ایثار، شجاعت و حضور همیشه در صحنههای مختلف از نمادهای مردم استان کهگیلویه و بویراحمد است بهشدت این عمل غیرشرعی و رقاصی مختلط در دانشگاه یاسوج را محکوم کرده است.
همچنین آمده است: دانشگاه باید آیندهساز باشد تا دانشجویان بتوانند نقش برجسته خود را در جامعه ایفا کنند نه اینکه محل و مطربخانهای برای انجام عملی گناه در فضایی مقدس باشد.
در این بیانیه تأکید شده است: دانشگاه باید به موضوع مهم سلامت با تعریف جامع آن (سلامت جسم، روان و سلامت اجتماعی ــ معنوی) بپردازد و سلامت را از اصلیترین معیارهای جوامع پیشرفته تلقی کند.
در بیانیه روابط عمومی و تبلیغات سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر سخنان مقام معظم رهبری دامت برکاته گفته شده است: "به علم اهمیت دهید. کلید اصلى بازکردن قفلهاى گوناگون، اهمیت دادن به علم است. البته در کنار آن، این امر بدیهى را هم باید در نظر داشته باشید که علم و عالم، همان قدر که میتوانند مفید باشند، میتوانند مضر هم باشند. اگر کسى که علم در وجود او هست، تقوا و پرهیزگارى و امانت و صداقت در او نباشد، میتواند موجود مضرى باشد، میتواند علیه کشور و مصالح کشور، علم خودش را مورد استفاده قرار دهد. بنابراین، در کنار علم، فرهنگ و تزکیه و اخلاق و معنویت هم لازم است، در این هیچ شبهه نکنید. حرکتهایى (را) که (برخى) انجام میدهند براى اینکه محیط دانشگاه و دانشجو را محیط بىدینى و بىمعنویتى کنند، بهنظر من گرچه یک مقدارش از روى غفلت است، اما یک مقدارش هم حسابشده است". (مقام معظم رهبری)
این بیانیه همچنین با بیان فرازی از امام خمینی (ره) آورده است: یکی از انتظارات امام خمینی (ره) در بعد انسانسازی از دانشجویان، تزکیه نفس است، شاید بتوان این امر را بدین صورت تعبیر نمود که دانشجو با توجه به رسالتی که در جامعه برعهده دارد، ضروری است در مرحله نخست درون را بنگرد و نفس خویش را مهار کند، گو اینکه نفس به اسب سرکشی میماند که موجب هلاکت انسان میشود. حضرت امام (ره) خطاب به دانشجویان میفرمایند: "کوشش کنید که هر قدمی که برای علم برمیدارید، برای عمل ظاهری و برای اعمال باطنی، ایجاد تقوی در خودتان، ایجاد استقامت و امانت در خودتان بکنید که وقتی از دانشگاه انشاءالله بیرون میآیید یک انسانی باشید که هم معلومات داشته باشید و هم امانتدار باشید... نفس خود را مهار کرده باشد".
با وجود واکنشهای زیادی که این برنامه بههمراه داشت، دانشگاه یاسوج هنوز در این زمینه هیچ پاسخی به افکار عمومی نداده است.
منبع/ تسنیم
انتهای پیام/غ