به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حتماً برای شما هم گاهی پیش آمده که هر چه تلاش کرده اید مغزتان یاری نکرده و انگار که قفل کرده است. این حالت که در اصطلاح به آن «مه آلودگی مغز» (Brain Fog) گفته میشود، خود در حقیقت از نشانههای مشکلات دیگری به شمار میرود. سخت شدن تمرکز، فراموشکاری، بی انگیزه شدن و احساس گیجی، همگی از نشانههای مه آلودگی مغز هستند.
اما چه عواملی باعث مه آلودگی مغز میشود؟ این سؤالی است که در ادامه به آن پاسخ خواهیم داد، اما به خاطر داشته باشید که اگر شدت این مشکل را در خود زیاد میبینید و این مسأله زندگی روزانهی شما را مختل کرده، باید به پزشک مراجعه کنید.
۱- اضطراب
گرچه گاهی علت و ریشهی اضطراب را به راحتی میتوان پیدا کرد، اما گاهی هم اضطراب شکل مزمنی دارد و در ظاهر بی دلیل است، مسألهای که پیدا کردن علت اضطراب را دشوار میکند. اضطراب میتواند عامل بسیاری از علائم مه آلودگی مغز از جمله سخت شدن تمرکز و آشفتگی افکار باشد.
۲- مصرف دارو
بعضی داروها باعث اختلال در حافظه و مه آلودگی مغز، به ویژه در افراد مسن، میشوند. داروهای ضد اضطراب، داروهای ضد صرع و مسکنهای مخدری از جمله داروهایی هستند که چنین عوارض جانبیای دارند.
۳- بی خوابی
بی خوابی میتواند باعث احساس گیجی در شخص شود، روی توانایی قضاوت و حافظهی او تأثیر بگذارد و در مجموع در تواناییهای شناختی کوتاه مدت و بلند مدت شخص اختلال ایجاد کند. بی خوابی عوارض فیزیکی هم میتواند داشته باشد از جمله بالا رفتن ریسک سکتهی مغزی، حملههای آسم، حملههای صرع، بالا رفتن فشار خون و بیماری قلبی.
۴- کمبود آهن
آهن به بدن کمک میکند تا بتواند اکسیژن را از ریهها به بقیهی قسمتهای بدن برساند؛ بنابراین کمبود این ماده باعث مشکلات نگران کنندهای از جمله مه آلودگی مغز میشود.
برای تشخیص کمبود آهن معمولاً از آزمایش خون استفاده میشود، بنابراین اگر علاوه بر مه آلودگی مغز، نشانههای دیگری مثل سردی دست و پا، تپش قلب و دردناک شدن زبان دارید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
۵- کمبود ویتامین B۱۲
سخت شدن فکر کردن و استدلال کردن، تنها دو مورد از نشانههای کمبود ویتامین B۱۲ هستند. از دیگر نشانههای این کمبود میتوان به سخت شدن حفظ تعادل بدن، ضعف، احساس خستگی و بی حس یا سوزن سوزن شدن دستها و پاها اشاره کرد.
افراد مسنی که رژیم غذایی آنها دچار تغییر میشود یا غذای کمتری مصرف میکنند و همینطور افراد گیاهخواری که این ویتامین را به اندازهی کافی دریافت نمیکنند، ریسک کمبود ویتامین B۱۲ در آنها بالاتر از سایرین است.
۶- سندرم خستگی مزمن
گلو درد و سر درد از نشانههای سندرم خستگی مزمن هستند. به علاوه، این سندرم باعث اختلال در حافظهی کوتاه مدت و سخت شدن تمرکز میشود.
۷- فیبرومیالژی
فیبرومیالژی نوعی بیماری عصبی است که باعث ایجاد درد و ضعف گسترده در سرتاسر بدن میشود. مه آلودگی مغز از نشانههایی است که افراد مبتلا به این بیماری تجربه میکنند. آنها به سختی میتوانند تمرکز کنند، کلمات را پیدا کنند، مکالمه را ادامه دهند، هوشیار باشند و به خاطر بیاورند.
۸- لایم
بیماری لایم که در اثر نیش نوعی از کنه به وجود میآید، در بسیاری از افراد مبتلا، تشخیص داده نمیشود، به همین دلیل درمان نشده باقی میماند و تبدیل به بیماری لایم مزمن میشود. این بیماری باعث بروز مشکلات زیادی در مغز، دستگاه عصبی، عضلات، گردش خون، گوارش و دیگر موارد میشود.
از آنجایی که همهی افراد مبتلا به بیماری لایم نشانههای یکسانی ندارند، تشخیص این بیماری گاهی میتواند سخت باشد. از دیگر نشانههای بیماری لایم میتوان به مه آلودگی مغز، احساس خستگی و لرز کردن اشاره کرد.
منبع:روزیاتو
انتهای پیام/