محمدی با بیان اینکه پتروشیمی مانند نفت تحرم پذیر نیست گفت: ۳۵۰ نوع محصول پتروشیمی صد‌ها خریدار در تمام نقاط دنیا دارد.

صنعت پتروشیمی تحریم پذیر نیست/افزایش ۴۶ درصدی درآمد‌های ارزی تا سال ۱۴۰۰به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بهزاد محمدی معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی و مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی در حاشیه سومین روز از بیست  و چهارمین نمایشگاه بین المللی نفت گاز و پتروشیمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: صنعت پتروشیمی مانند نفت تحریم پذیر نیست چرا که در حوزه صادراتی نفت خام مبادی صادراتی قابل شناسایی و تشخیص است اما در پتروشیمی با   ۳۵۰ نوع محصول مواجه ایم که صدها خریدار در ده ها نقطه جهان دارد.


بیشتر بخوانید: جای شرکت‌های خارجی را پر می‌کنیم/ ورود جدی قرارگاه خاتم به بخش پایین دستی نفت/می توانیم فاز ۱۱ پارس جنوبی را داخلی سازی کنیم


معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان اینکه تنوع قابل توجه مشتریان و محصولات پتروشیمی باعث تداوم صادرات و حمل  زمینی و دریایی تولیدات به مبادی صادراتی خواهد شد، افزود: صنعت پتروشیمی با همکاری هلدینگ‌های صادراتی کارگروهی را برای مقابله با تحریم‌ها تشکیل داده و از هفته آینده جلسات خود را آغاز خواهد کرد، به هر حال باید در صنعت پتروشیمی خطرات احتمالی ناشی از تحریم‌ها را کنترل کنیم.

مدیر عامل شرکت پتروشیمی با بیان اینکه پتروشیمی یک صنعت کارآمد و استراتژیک است و به دلیل تأثیری که در اقتصاد و درآمد کشور دارد از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: پتروشیمی جمع جبری چند بنگاه اقتصادی نیست بلکه یک نظام اقتصادی است که در درآمد‌های ارزی کشور تأثیر می‌گذارد.

محمدی با بیان اینکه در صنعت پتروشیمی دو هاب عملیاتی مهم داریم، افزود: قدیمی‌ترین هاب صنعت پتروشیمی به نام ماهشهر اوایل دهه پنجاه راه‌اندازی شده که در آن ۲۰ مجتمع تولیدی در حال فعالیت است، در هاب عسلویه نیز ۱۶ مجتمع در حال تولید هستند.

وی ادامه داد: بخش سوم تولید در صنعت پتروشیمی مربوط به سایر مناطق کشور است که ۱۹ مجتمع در بستر آن مشغول به تولید هستند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی بیان کرد: در صنعت پتروشیمی ۲۵.۳ میلیون تن خوراک از پالایشگاه‌های نفت و گاز و پروژه‌های NGL دریافت می‌شود که دوسوم آن خوراک گازی و یک سوم آن خوراک مایع است.

مدیر عامل شرکت پتروشیمی حجم تولید صنعت پتروشیمی را ۵۵ میلیون تن اعلام کرد و گفت: بخشی از این میزان تولید به شکل داخلی در صنعت مصرف می‌شود و ۳۱ میلیون تن به شکل محصولات پلیمری، شیمیایی و غیر شیمیایی در حال تولید است.

محمدی ادامه داد: ۱۸ گروه محصول  در حال تولید است که ۳۰۰ گرید از آن متعلق به محصولات پلیمری و ۴۴ نوع آن مربوط به محصولات شیمیایی است.

وی اعلام کرد: ۳۱ میلیون تن محصول قابل فروش در صنعت پتروشیمی در حال تولید است که ۲۲ و نیم میلیون تن آن صادر می‌شود.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان اینکه ۸ ونیم میلیون تن محصول پتروشیمی در داخل عرضه می‌شود در تشریح جزییات آن گفت: از این میزان ۴.۷ میلیون تن در بورس عرضه می‌شود، ۱.۸ میلیون تن اوره تحویل وزارت جهاد شده و ۲ ونیم میلیون تن توسط شرکت‌های وزارت نفت مصرف می‌شود.

مدیر عامل شرکت پتروشیمی تصریح کرد: بنابراین در سبد ۳۱ میلیون تنی محصولات پتروشیمی ۲۲ و نیم میلیون صادر و ۸.۵ میلیون تن در داخل مصرف می‌شود.

محمدی درآمد حاصل از فروش ۳۱ میلیون تن محصول پتروشیمی را ۱۷.۱ میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: از این میزان ۱۲.۱ میلیارد دلار ناشی از درآمد ارزی و ۵ میلیارد دلار ارزش عرضه محصولات پتروشیمی در بورس است.

وی میزان اشتغال مستقیم در مجتمع‌های صنعت پتروشیمی را ۶۷ هزار نفر اعلام کرد و افزود: ۴۱ هزار نفر نیز در پروژه‌ها مشغول به کار هستند و به طور کلی میزان اشتغال مستقیم در این صنعت ۱۰۸ هزار نفر است.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی تعداد مقاصد صادراتی صنعت پتروشیمی را ۳۰ کشور از جمله  آسیا و اروپا مطرح کرد و گفت: این چند صد هزار مشتری در تمام نقاط دنیا به تاب‌آوری صنعت پتروشیمی ایران در فروش محصولات کمک خواهند کرد.

مدیر عامل شرکت پتروشیمی گفت: در صنعت پتروشیمی از ۲۸۵ لایسنس استفاده می‌کنیم.

سهم ۵ صدم درصدی مصرف آب صنعت پتروشیمی از منابع آبی کشور

وی تعداد مراکز پژوهش و فناوری صنعت پتروشیمی را در هاب‌های اراک، ماهشهر و تهران اعلام کرد و گفت: این مراکز فعالیت ویژه‌ای دارند به طوری که بر اثر فعالیت‌های آن‌ها در ۱۰ سال اخیر کاتالیست صنعتی را در سطوح مختلف صنعتی بومی سازی کرده‌اند و امسال کارخانه تولید کاتالیست پلی اتینل سبک در لرستان با ظرفیت صنعتی راه اندازی می‌شود.

محمدی ادامه داد: همچنین با پتروشیمی سبلان قرارداد بومی سازی و ساخت کاتالیست متانول را امضا خواهیم کرد که ارزش دلاری این کاتالیست‌ها برای هر مجتمع نزدیک به ۵ میلیون دلار در سال خواهد بود و از خروج ارز از کشور جلوگیری خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی ضمن انتقاد از برخی ادعا‌ها در خصوص آب‌بر بودن پتروشیمی‌ها، گفت: برخی به غلط پتروشیمی‌ها را صنعتی آب‌بر معرفی می‌کنند به طوری که پتروشیمی ماهشهر از بخش خروجی کارون به خلیج فارس ۱۰۰ میلی متر مکعب آب مصرف می‌کند و مجتمع دیگر ما ۱۵۰ میلیون متر مکعب از خلیج فارس برداشت می‌کند و باقی مجتمع‌های ما نیز به طور کلی ۵۰ میلیون متر مکعب آب از ذخایر آبی کشور  برداشت می کنند که این میزان ۵ صدم درصد مصرف آب در کل کشور و معادل ۱۷ روز مصرف آب تهران است با این حال بنا داریم که توسعه را در کنار دریا انجام دهیم تا سهم ۵ صدم درصدی مصرف آب صنعت پتروشیمی از منابع آبی کشور را به صفر برسانیم.

توسعه هاب انرژی بر پارسیان و ماهشهر 

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در تشریح مهم‌ترین محور توسعه صنعت پتروشیمی در سال‌های پیش رو، گفت: توسعه هاب انرژی بر پارسیان در شرق عسلویه با همکاری ایمیدرو و هاب ماه شهر در جوار منطقه ویژه فعلی را در دستور کار داریم همچنین در بخش توسعه نوار ساحلی خزر طرح‌هایی در دست بررسی است و به علت تراکم جمعیت در نوار گلستان، مازندران و گیلان به منظور اشتغال‌زایی پروژه‌هایی را به اجرا خواهیم رساند.

جهش دوم صنعت پتروشیمی در راه است

وی با بیان اینکه در توسعه صنعت پتروشیمی با ۱۰۳ طرح مواجه هستیم، افزود: ۳۹ مورد از این طرح‌ها با پیشرفت زیر ۲۰ درصدی در حال اخذ مجوز و تأمین سرمایه هستند، ۶۴ طرح دیگر پیشرفت بالای ۲۰ درصدی دارند.

محمدی در تشریح جزئیات ۶۴ طرح، گفت: ۵ طرح به عنوان طرح زیرساختی از جمله خط اتیلن غرب، خط اتیلن مرکز، توسعه مخازن و یوتلیتی‌ها در هاب‌های توسعه‌ای در حال ساخت است. ۶ طرح دیگر با عنوان طرح‌های تأمین خوراک که وظیفه رساندن خوراک را بر عهده دارند، از دیگر طرح‌هایی است که دارای پیشرفت بالغ بر ۲۰ درصد هستند، از این تعداد ۲ طرح استحصال خوراک به نام کنگان برای تأمین خوراک پارس جنوبی و طرح دیگر در مجاورت پالایشگاه پارسیان به منظور افزایش تولید اتان در حال احداث است.

مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی ادامه داد: از ۴ طرح باقی مانده تأمین خوراک که در بالادست صنعت نفت نقش آفرینی خواهند کرد، نقش آن‌ها در جلوگیری از فلرینگ و مشعل سوزی میادین نفتی قابل توجه است، NGL ۳ هزار و ۱۰۰، NGL ۳ هزار و ۲۰۰، NGL خارک و بیدبلند ۲ از جمله این طرح‌هاست.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: از ۵۳ طرح توسعه پتروشیمی با پیشرفت بالای ۲۰ درصد، ۳۰ طرح کمتر از ۳۰ درصد و ۲۳ طرح با پیشرفت بالای ۴۰ تا ۹۰ درصدی در حال احداث هستند که از این ۲۳ طرح ۳ طرح امسال به بهره برداری و تولید کامل می‌رسند و ۱۵ طرح دیگر تا سال ۹۹ به بهره برداری کامل خواهند رسید.

وی اذعان کرد: در سایه این طرح‌های توسعه‌ای پرش قابل توجهی در صنعت پتروشیمی به وجود خواهد آمد، به عبارتی جهش دوم صنعت پتروشیمی در راه است.

محمدی بیان کرد: هم اکنون ظرفیت اسمی صنعت پتروشیمی ۶۴ میلیون تن است که تا سال ۱۴۰۰ این میزان ظرفیت با افزایش ۳۰ میلیون تنی به ۹۴ میلیون تن خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی ادامه داد: تا افق ۱۴۰۰، ۳۱ میلیون تن محصول قابل فروش به ۵۱ میلیون تن افزایش پیدا خواهد کرد، همچنین درآمد ۱۷.۱ میلیون دلاری با افزایش ۴۶ درصدی(افزایش ۸ میلیارد دلاری) در سال ۱۴۰۰ به ۲۵ میلیارد دلار خواهد رسید.

یکپارچه‌سازی پتروشیمی‌ها امکان‌پذیر نیست

محمدی ادامه داد: استفاده از گاز طبیعی متان و نفتا برای توسعه صنعت پتروشیمی در سواحل خزر در حال بررسی است.

وی با بیان اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی قیمت پایه را در بورس اعلام می‌کند و عرضه محصول و کنترل مبادی توسط ما کنترل می‌شود درباره پتروشیمی بوعلی گفت: این مجتمع پس از حادثه آتش‌سوزی چندسال پیش، هم اکنون بالای ۹۰ درصد ظرفیت در سرویس است.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با تاکید بر اینکه یکپارچه‌سازی پتروشیمی‌ها به هیچ عنوان امکان‌پذیر نیست گفت: گزینه برای توسعه فاز دوم منطقه ماهشهر انتخاب شد که پس از بررسی به دو گزینه رسیدیم که به زودی منطقه نهایی اعلام می‌شود.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار