سینوزیت، التهابی در راه مجاری تنفسی است؛ سینوس‌ها از حفره‌های مملو از هوا در استخوان‌های جمجمه و صورت تشکیل شده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سینوزیت مثل سرماخوردگی است، با این تفاوت که سرماخوردگی بعد از یک هفته خوب می‌شود، اما سینوزیت خیر؛ سرماخوردگی که بعد از ۵ تا ۶ روز به جای بهتر شدن، بدتر شود ممکن است عفونت سینوس را ایجاد کند، به این عفونت سینوزیت حاد می‌گوییم، یعنی بیمار از قبل هیچ مشکلی نداشته و با یک بار سرماخوردگی شدید دچار سینوزیت شده است، به طور کلی شمار کمی از سرماخوردگی‌ها به سینوزیت منجر می‌شوند.

اکثر سینوزیت‌ها عملکرد بینی را دچار اختلال می‌کنند؛ گرفتگی بینی، آبریزیش، گاهی اوقات فشار‌های داخل سینوس و حفره‌های صورت، سردرد، از دست دادن حس چشایی و در بیشتر مواقع در اطفال، بوی بد دهان ممکن است از علائم سینوزیت باشد.

خبرنگار: شعبانی/


بیشتر بخوانید: درمان فوق العاده خانگی سینوزیت و عفونتهای تنفسی/ خواص معجزه گر دمنوش‌ ها!


درباره بیماری سینوزیت چه می‌دانید؟

حیدر عظمایی متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بیماری سینوزیت، اظهار کرد: سینوس‌ها حفره‌هایی از هوا هستند که در استخوان جمجمه و صورت قرار دارند؛ عواملی مثل سرماخوردگی، حساسیت، مشکلات بینی و انحراف تیغه بینی و گاهی بخار‌های معده و مشکلات گوارشی موجب می‌شود که این حفره‌ها پر از چرک شود و فرد بیمار را بیمار کند.

عظمایی بیان کرد: بیماری سینوزیت با تب خفیف، درد و ترشحات بینی در زمان سرفه کردن پدیدار می‌شود؛ سینوس‌ها زمانی که عفونی می‌شوند با علائمی مثل سردرد‌های صبحگاهی و ایجاد درد در ناحیه پیشانی (یعنی محل بالای ابرو و زیر چشم و یا  در ناحیه فک) خود را نشان می‌دهد.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: زمانی که عفونت سینوس‌ها زیاد شود مشکلات تشدید می‌شود؛ عفونت سینوس‌ها می‌تواند در عملکرد چشم‌ها، بینایی و حس بویایی هم تأثیرگذار باشد؛ افرادی که در محیط‌های آلوده زندگی می‌کنند و یا سیگار و قلیان می‌کشند مستعد ابتلا به تشدید عفونت سینوس‌ها هستند؛ افرادی که در استخر شیرجه می‌زنند ممکن است دچار عفونت سینوس شوند و آب آلوده سرد می‌تواند این عفونت را تشدید کند.

عظمایی افزود: سینوس‌ها در ۴ قسمت صورت قرار دارند، قسمتی سینوس فکی، در زیر چشم و در استخوان گونه واقع شده است؛ سینوس فکی باعث ایجاد درد و احساس فشار در گونه‌ها مانند دندان درد و سردرد می‌شود، سینوس‌های پیشانی در بالای پیشانی و در استخوان پیشانی قرار دارد این سینوس تا سن ۵ الی ۱۰ سالگی وجود ندارد و از سن ۷ سالگی به بعد پدید می‌آید و باعث ایجاد درد در بالای چشم‌ها می‌شود.

خبرنگار: شعبانی/

این متخصص طب سنتی تشریح کرد: سومین سینوس، پرویزنی است که بین چشم و بینی واقع شده است؛ این سینوس‌ها از بدو تولد وجود داشته است و تا ۱۸ سالگی رشد دارند و باعث ایجاد درد و فشار در بین بینی و چشم‌ها می‌شود؛ چهارمین سینوس، سینوس‌های شب‌پره‌ای هستند، این سینوس‌ها در پشت سینوس پرویزنی قرار دارند و در مرکز استخوان جمجمه زیر غده هیپوفیز قرار دارد؛ این سینوس‌ها در سنین بلوغ ظاهر می‌شوند و باعث ایجاد درد و فشار در پشت چشم‌ها می‌شوند.

سینوزیت عفونی را با آلرژی اشتباه نگیرید

وی با اشاره به اینکه سینوس‌ها از نظر بیماری به ۳ قسمت تقسیم می‌شوند، گفت: دسته‌ای از سینوس‌ها وسعت زیادی ندارند، برای درمان سینوس‌های حاد بین ۴ تا ۸ هفته زمان نیاز است؛ سینوزیت عفونی را نباید با آلرژی اشتباه گرفت و همچنین سردرد‌های سینوزیتی را نباید با سینوس عفونی اشتباه گرفت.


بیشتر بخوانید: از کجا بفهمیم بیماری سینوزیت داریم؟


عظمایی تصریح کرد: از نظر طب سنتی ۲ عامل باعث به وجود آمدن سینوزیت می‌شود؛ علاوه بر عوامل بیرونی که بحث سرما است عواملی داخلی هم عامل ایجاد سینوزیت می‌شود که می‌توان از جمله آن به بخارهای معده اشاره کرد، زمانی که در اثر خوردن غذا‌های سرد یا در اثر خوردن آب بین غذا بخارهایی در معده تولید می‌شود، بخارهای سرد به کاسه سر برخورد می‌کنند، در برگشت تبدیل به زکام یا آبریزش بینی می‌شوند یا به خلط‌های پشت گلو تبدیل می‌شوند یا در اثر سرماخوردگی تبدیل به سینوزیت شوند و مشکلاتی مانند آسم، مشکلات تنفسی، فشار خون، مشکلات رحمی مانند فیبروم و مشکلات مفصلی به وجود آورد.

خبرنگار: شعبانی/

راه‌های پیشگیری از سینوزیت

عظمایی درباره راه‌های پیشگیری از بروز سینوزیت، گفت: در مرحله اول باید افراد از خوردن آب بین غذا، در معرض سرما قرار گرفتن،  تماس با حیوانات آلرژی‌زا، استعمال سیگار و قلیان، شیرجه زدن در استخر و خوردن غذا‌های خیلی سرد و لبنیات سرد پرهیز کنند.

وی درباره راه‌های درمانی سینوزیت، گفت: می‌توان برای تخلیه سینوس‌ها از سرم نمکی استفاده کرد تا چرک از حفره‌ها خارج شود، بخور‌های استنشاقی مانند بخور اکالیپتوس، نعنا، آویشن، پونه، مرزن‌جوش و بابونه در درمان سینوزیت مؤثر است، می‌توان این مواد را مخلوط و دم کرد و حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بوخور بگیرند تا سینوس‌ها تخلیه شوند.

زنجبیل، در درمان سینوزیت مؤثر است

این متخصص طب سنتی بیان کرد: ریشه زردچوبه یا زنجبیل به عنوان دمنوش می‌تواند در درمان سینوزیت مؤثر باشد؛ آویشن شیرازی، پونه کوهی، گل ختمی، زوفا و مرزن‌جوش و بابونه ترکیبی مناسب برای تهیه دمنوش هستند و می‌توان آن را با عسل میل کرد تا سینوس‌ها از عفونت پاک شوند.

خبرنگار: شعبانی/

وی ادامه داد: کمپرس گرم یا حوله گرم می‌تواند درد‌های ناشی از سینوزیت را کاهش دهد؛ مصرف سرکه سیب به همراه یک قاشق مرباخوری عسل با آب جوشیده ولرم در درمان سینوزیت مؤثر است؛ قطره سیاه دانه که با پایه روغن زیتون ساخته شده در درمان سینوزیت تاثیرگذار است، می‌توان آن را در داخل بینی ریخت تا سینوس‌ها شل شوند وعفونت از مجرای بینی خارج شود.

تاثیر دود عنبرنسارا در درمان سینوزیت

عظمایی افزود: دود عنبرنسارا در درمان سینوزیت مؤثر است و باعث تخلیه سینوس‌ها می‌شود؛ یکی از علائم سینوزیت کیپ شدن بینی است که مشکلات تنفسی به همراه دارد، یکی از مهم‌ترین عوامل در تشدید سینوزیت مصرف آب یخ است که تأثیر بسیار منفی در تشدید سینوزیت‌ها خواهد داشت.


بیشتر بخوانید: درمان فوری و معجزه آسای سینوزیت


خبرنگار: شعبانی/

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه زالودرمانی در درمان سینوزیت مؤثر است، گفت: زالودرمانی یکی از بهترین روش‌های درمان برای تخلیه عفونت سینوزیت است؛ مالیدن روغن بنفشه و روغن بابونه در تخلیه سینوس‌ها مؤثر است.

سینوزیت چیست؟

محمد حسین فرقانی متخصص عمومی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بیماری سینوزیت ، اظهار کرد: سینوزیت، التهابی در راه مجاری تنفسی است، سینوس‌ها از حفره‌های مملو از هوا در استخوان‌های جمجمه و صورت تشکیل شده اند؛  آلودگی،  گرد و خاک و رطوبت، سرماخوردگی، حساسیت و انحراف تیغه بینی از عوامل ایجاد این بیماری به شمار می‌روند.

وی با اشاره به علائم سینوزیت، گفت: ترشحات بینی، آبریزش بینی و حلق، سردرد، درد در پیشانی، درد در فک و دندان‌های بالایی، تب خفیف از علائم سینوزیت است؛ آسیب فعالیت مژک‌های ریز حلق و بینی در افرادی که سیگار می‌کشند یا کسانی که در محیطی با آلودگی هوای شدید زندگی می‌کنند موجب خشکی مخاط بینی و سینوس‌ها و در نهایت عفونت سینوس می‌شود.

خبرنگار: شعبانی/

این متخصص عمومی با اشاره به اینکه شیرجه زدن در آب آلوده باعث تشدید سینوزیت می‌شود، بیان کرد: شنا کردن و خصوصاً شیرجه‌زدن در استخرهای آلوده ممکن است منجر به عفونت سینوس‌ها شود.

فرقانی درباره راهکارهای درمانی سینوزیت، گفت: برای درمان سینوزیت در مراحل اولیه می‌توان از آب نمک استفاده کرد، همچنین مصرف آنتی بیوتیک مناسب باعث کاهش التهاب و رفع عفونت می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۹:۳۰ ۲۷ آذر ۱۴۰۱
سلام من سالیان سال به خاطر سینوزیت آنتی بیوتیک با تجویز دکتر خوردم و روغن سیاهدانه ریختم خوب نشدم همیشه احساس گرفتگی بینی با سر درد شدید جلوی سر داشتم مخصوصا فصل سرما بدتر میشد تا اینکه داروی گیاهی به اسم عصاره خیار آب پران نوعی میوه گیاه هستش تبریز به اسم ایت خیاری معروفه یک قطره برای هر طرف مصرف کردم و نتیجه گرفتم و از ۱۰ سال پیش مشکل سینوزیت ندارم فقط دقت کنید بیشتر از یک قطره توی بینی نریزید چون بیشتر از یک قطره گلو رو میسوزونه و زخم میکنه و التهاب شدید میده بعد از ریختن قطره تا ۲۴ ساعت ترشحات چرکی سینوس بیرون میریزه در صورت التهاب شدید گلو باید آمپول ضدالتهاب مثل دگزا متازون بزنید
Iran (Islamic Republic of)
matin
۲۰:۳۴ ۱۳ آذر ۱۴۰۰
سلام من به دلیل عفونت سینوزیت و آلرژی حس بویایی رو از دست دادم چه چیزی عالیه براش
Iran (Islamic Republic of)
جهان
۰۰:۵۲ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
به توصیه دوستان حهت سینوزیت عنبر نسا دود کردم ، و چه کار اشتباهی بود دقیقا بمدت ۴ ماه سردرد شدید داشتم که با هیچ مسکنی درست نمیشد ، دکتری گفت این عنبرنسا چه کوفتیه که میگن پشگل خر رو دود کن بده تو ریه. و شدیدا منع کرد ، هرکاری خواستید بکنید ولی اگه میخواید به دیدار افریدگار نائل بشوید عنبرنسا دود کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۴ ۱۶ تير ۱۴۰۰
سلام دوستان ،منم مدتی همین مشکلو داشتم ولی با انجام چند نکته خیلی بهتر از قبل شدم به طوریکه بعد از چند سال دیگه سینوزیت سراغم نیومده ،اول اینکه عصبی بودن و استرس باعث تشدید این بیماری میشه،بعد اینکه فصلای سرد همیشه کلاه سرتون کنید طوریکه قسمت ابرو هم پوشانده بشه و بعد اینکه، بو کردن پیاز به شکلی که آب از گوشه های چشمتون خارج بشه خیلی تاثیر گذاره ،این نکته ی آخری رو کس دیگه ای به من گفت و من انجام دادم و جواب گرفتم شمام امتحانش کنید
Serbia
ناشناس
۱۶:۱۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
من خارج از کشور زندگی میکنم و از کپسولی استفاده میکنم. این کپسول گیاهی هستش . این کپسول از سه روغن گیاهی درست شده و مخاط رو نرم میکنه و فشار رو از روی سینوس کم میکنه. با این حال مشکل رو کامل حل نمیکنه.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
AE12
۱۸:۲۰ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
میشه گفت بیشتر ۸ ساله سینوزیت دارم و هیچ جوری درمانش نتونستم بکنم
از سفکسیم و داروهای شیمیایی گرفته تا عنبرنساع و زالو
حدود ۴ ماه یسره سفکسیم خوردم که باعث ضعف در سیستم ایمنیم شده بود که دیگه نخوردم
عنبرنساع هم خریدم دود کردم بهتر شد ولی زد به ریم و فگر کردش اسم
دکتر گفت دیگه عنبر نساع نزن که از چاله بیوفتی تو چاه
زالو گذاشتم تونستم برای ۲ ماه نفس راحتی بکشم ولی دوباره اتوماتیک بعد یک سرما خوردگی برگشت و شد همون
پیشنهاد میکنم اگر سینوزیت دارید هیچ گهی نخورید و فقط بشینید سر جاتون و به کار و زندگیتون فکر کنید
Belgium
ناشناس
۰۹:۳۵ ۲۳ آذر ۱۴۰۱
سرت زو ببند نزار سرما بخوره.راهش اینه.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۲۱:۲۵ ۰۳ تير ۱۳۹۹
من خیلی وقته سینوزیت دارم از عنبر نسارا و شستشوی بینی با اب نمک و ریختن قطره سیاهدانه بخور اکالیپتوس استفاده کردم ولی از هیچ کدوم نتیجه هیچ که نگرفتم بدترم شدم مثلا بعد از بخور سردردم شدیدتر شد تا ۴ روز طول کشید بعد از روغن سیاهدانه مجبور به استفاده دوبرابری انتی بیوتیک شدم چون بدتر عفونی شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۹ ۰۱ خرداد ۱۳۹۹
سلام سینوزیت عفونی شدید دارم درمان ان چیست باهمیشه سردرد شدید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۶ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
یکی از بهترین داروهای درمان سینوزیت، اسپری سینوزیت نیکوصفت هست. افراد مختلفی ازش نتیجه گرفتن.حتی سینوزیت های کهنه و مزمن.
Iran (Islamic Republic of)
مرسده
۱۳:۱۵ ۲۴ دی ۱۳۹۸
میشه بگین دارویی که اثر خاصی برای سینوزیت داره چیه؟
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۲۳:۳۸ ۲۰ آبان ۱۳۹۸
من سالهاست که سینوزیت دارم جراحی انحراف بینی و بعدها جراحی اندوسکوپی برای سینوزیت کردم ولی بطور کامل خوب نشدم و همیشه احساس فشار روی صورت و گوشم داشتم هر نوع داروی گیاهی و شیمیایی که شما بگید مصرف کردم ولی فقط تا یکی دو روز اثر داشت و بعد سینوسام به اون دارو عادت میکرد و بیماریم درمان نمیشد چند وقت پیش بطور اتفاقی با یک قطره گیاهی بینی که روغن سیاهدانه و رزماری بود بنام" دامپرلی" ساخته "شرکت حکیم کرد" اشنا شدم وبصورت اینترنتی خریداری کردم و بصورت معجزه اسایی بیماریم در حال بهبوده واقعا خدا رو شکر میکنم. کلمه دامپرلی رو تو اینترنت سرچ کنید همه اطلاعاتش میاد و میتونید خریداری کنید .این قطره برای سینوزیت الرژیک و عفونی واقعا عالی عمل میکنه. باورتون نمیشه با ریختن فقط یک قطره در روز این دارو چه اثری داره.
Iran (Islamic Republic of)
علي
۰۲:۵۰ ۱۴ آبان ۱۳۹۸
سلام
با زالو كسي تا به حال قطعي درمان شده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۹ ۰۸ آبان ۱۳۹۸
تنها درمان سیونزیت عنبر نساره چن دفه امتحان کنی خوب میشی
Iran (Islamic Republic of)
مهد
۲۲:۰۱ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
با سلام
تنها عامل علاج که خودم تجربه کردم بخور مرزنجوشه تقریبا تمام داروها و درمان ها رو رفتم و تنها راهی که جواب داد بخور مرزنجوشه ضرر ندار امتحان کنید
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۲:۰۵ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
من همه این کارا رو کردم فایده هم نداره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۰ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
فرزند حقیر گوش درد داشت و از درد گریه می کرد که با دود عنبر نسارا درد گوشش تمام شد و خدا را شکر نیازی به پزشک هم نشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۵ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
ممنون از راهنمایی..منم مثل شما همین مشکلو دارم..انشالاه که این درمان جواب بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۱ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
همه چی یه طرف اون عنبر نسا هم یه طرف !!!!!
واقعا در دنیای علم وتکنولوژی باعث تاسفه
Iran (Islamic Republic of)
فرزاد
۲۰:۵۵ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
عزیزم دنیای علم وتکنولوژی بعدا پیداشده ولی عنبر نسا ازاول آفرینش.
ضمنا تجربه گذشتگان کارآمدتراز درمان با داروهای شیمیایی هست.ادوار گذشته پزشکان طبیب بودن وباهمین داروهای سنتی درمان میکردن.
Iran (Islamic Republic of)
س
۰۸:۱۱ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
بهترین درمان و تمام کننده سینوزیت عفونی انفیه می باشد که در عطاری ها موجود می باشد.
Australia
ناشناس
۰۷:۴۸ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
یک سال درگیر سینوزیت و سرماخوردگی بودم هر جا دکتر می رفتم تا زمانی که دارو ها رو استفاده میکردم خوب بودم ولی به محض تمام شدن داروها دوباره درگیر سینوزیت و سرماخوردگی شدید بودم تا اینکه پیش یک دکتر طب سنتی رفتم که دکتر پس از حجامت ، بخور اکالیپتوس و روغن سیاه دانه را تجویز کرد به این صورت که شب ها قبل از خواب اول ده دقیقه ای بخور میدادم بعد هم روغن سیاه دانه یک قطره در هر طرف بینی می ریختم . پس از یک ماه بهتر شدم ولی تا شش ماه ادامه دادم و خوب شدم خدا رو شکر
آخرین اخبار