به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، شربت کاهو (تخم کاهو +خارخاسک +کرفس +عسل) حاوی ویتامینهای A، B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، فسفر، فیبر، فولات، اسیدچرب امگا ۳، آهن، اسیدفولیک، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز و غیره است.
برای بررسی خواص شربت کاهو و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهمترین خواص شربت کاهو گفت: این شربت یک نوشیدنی فوقالعاده مفید برای افرادی است که دچار اختلالات خواب هستند و از کمخوابی رنج میبرند؛ زیرا بیخوابی را به طرزی چشمگیر رفع میکند.
وی افزود: شربت کاهو به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها بهخصوص سرطان محافظت میکند.
بیشتر بخوانید: درمان سینوزیت با یک شربت گیاهی/ با مصرف شربت گشنیز به تناسب اندام برسید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این شربت نشاط آوری فوقالعاده است و استرس، اضطراب و افسردگی را رفع میکند.
عظمایی بیان کرد: از دیگر خواص شربت کاهو میتوان به کنترل قند، فشار و چربیخون، پاکسازی معده، روده، کبد، طحال و مجاری ادراری و از بین بردن سنگ کلیه و کیسه صفرا اشاره کرد.
وی اظهار کرد: شربت کاهو انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید را در خود جای داده است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: مصرف این شربت موجب چربیسوزی و لاغری میشود؛ لذا برای افرادی که قصد کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام دارند بسیار مفید و اثربخش خواهد بود.
بیشتر بخوانید: شربتی که خوابی آرام و راحت را به شما هدیه میدهد/ چگونه استرس را از خود دور کنیم؟
عظمایی گفت: رفع کبدچرب، تقویت سیستم قلبی عروقی و رفع مشکلات تنفسی از جمله آسم، آنفولانزا و سرماخوردگی از دیگر خواص شربت کاهو است.
وی اظهار کرد: فیبر موجود در این شربت موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و روده میشود؛ لذا هضم غذا را آسان کرده و یبوست را رفع میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است؛ همچنین قبل از انجام کارهایی مثل رانندگی کردن که نیاز به هوشیاری کامل دارد نباید از این شربت استفاده کرد.
عظمایی گفت: از این شربت میتوان چهار لیوان در روز و در وعدههای صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.
-عرق خارخاسک یک لیتر
-عرق کرفس یک لیتر
-تخم کاهو ۱۲۰ گرم
-عسل نیم کیلو
-برای تهیه این شربت ابتدا تخم کاهو را نیمکوب میکنیم.
-عرق کرفس و عرق خارخاسک را با هم ترکیب میکنیم.
-تخم کاهوی نیمکوب شده را درون ترکیب عرقیجات میریزیم.
-اجازه میدهیم تخم کاهو به مدت ۴-۳ ساعت درون عرقیجات بماند.
-سپس به مدت ۱۰-۵ دقیقه با حرارت ملایم میجوشانیم.
-هنگامی که حرارت متعادل و در حدود ۵۰ درجه سانتیگراد شد آن را صاف میکنیم.
-عسل را به شربت اضافه میکنیم و هم میزنیم تا قوام بیاید.
-شربت آماده شده را درون ظرف شیشهای میریزیم و درون یخچال قرار میدهیم.
-برای تهیه یک لیوان از این شربت ۴-۳ قاشق غذاخوری از آن را درون لیوان میریزیم و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
نکته: برای مصرف این شربت در فصل گرم سال به جای آب جوشیده ولرم از آب خنک و چند قطره آب لیموترش استفاده میکنیم.
انتهای پیام/