به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد ، فرزاد بهشتی دادیار حوزه معاونت اجتماعی و
پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب مشهد در «کارگاه آموزشی رودخانهها، قوانین کیفری و حقوق مدنی» در
سازمان آب منطقهای خراسان رضوی با اشاره به نقش موثر سمنها گفت: سمنها نقش مهمی در پیشگیری از وقوع جرم ایفا میکنند و چناچنه مطالبه گری مردم نباشد ممکن است، تبعات زیادی را متحمل شویم.
وی با اشاره به انجام امر به معروف در این خصوص تصریح کرد: قانون برنامه سوم توسعه، در خصوص سمنها، مادهای را پیشبینی کرده بود که طبق آن، سمنهای دارای مجوز میتوانستند در جلسات تخصصی حضور یابند و تجربیات خود را در اختیار مدیران قرار دهند که متاسفانه مدتی حذف شده است.
دادیار حوزه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب مشهد با اشاره به سیلاب اخیر در کشفرود و پیگیری سمنها اظهار داشت: در حوزه رودخانهها قوانین مختلفی داریم که چنانچه قانونگذار بخواهد بهنتیجه برسد باید حتما از شعب پیشبینی شده در این زمینه استفاده کند.
بهشتی در خصوص حفر چاههای غیرمجاز افزود: براساس ماده ۴۵ قانون اساسی، در این رابطه جبران خسارت وارده، شلاق و حبس تا سه ماه پیشبینی شده است.
وی با بیان اینکه امکان گرفتن سند برای حریم وجود ندارد تصریح کرد: وزارت نیرو است که میتوانند حریم رودخانه را مشخص کند.
دادیار حوزه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب مشهد گفت: درختانی که در بستر رودخانه کاشته شدهاند در صورت تشخیص آب منطقهای قلع و قمع میشوند.
در ادامه این مراسم، مدیر رودخانهها و سواحل آب منطقهای خراسان رضوی نیز با اشاره بهاینکه تعیین بستر رودخانهها تنها توسط وزارت نیرو صورت میگیرد، گفت: برخی از بسترهای رودخانه وقف شدند که طبق استفتای رهبری، رودخانهها و انحار قابل وقف نیستند، همچنین برداشت شن و ماسه باکیفیتی که وزارت نیرو مشخص میکند، ایراد ندارد.
وی در خصوص طول رودخانههای خراسان رضوی بیان کرد: طول رودخانههای اصلی استان در داخل شهر ۳۳۴ کیلومتر و خارج از شهر بیش از ۲۸ کیلومتر و مساحت اراضی واقع در بستر ۸۳۶ هکتار در داخل شهر و ۱۲۵ هزار و ۲۱۹ هکتار است.
انتهای پیام// ز. م
اعمال قوانین دادگستری برای پیشگیری از دخل و تصرف در بستر رودخانهها