دستگاه‌های دولتی برای پاکسازی اراضی کشاورزی وارد عمل شوندبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، شریعتی استاندار خوزستان در نشست بررسی راهکار‌های اجرایی پشتیبانی و مالی جهت ساماندهی اراضی آب گرفته و آماده سازی برای کشت تابستانه گفت: چالش سیل تنها مربوط به استان خوزستان نیست بلکه این موضوع مشکل کشور است و باید با این دید به مسائل آن نگاه کرد.

وی ادامه داد: اولویت اول استان رفع مشکلاتی است که سیل به وجود آورده و در این مسیر دستگاه‌های اجرایی نیز باید همکاری و همراهی کنند.

رئیس شورای برنامه ریزی استان با تاکید بر اینکه مسئولیت پاکسازی و آماده شدن مزارع شهرستان‌های سیل زده بین دستگاه‌ها تقسیم شده، گفت: آماده شدن زمین‌ها برای کشت تابستانه علاوه بر اینکه می‌تواند در ایجاد امید به آینده در بین سیل زدگان موثر باشد همچنین موضوع امنیت غذایی کشور نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

استاندار خوزستان یادآور شد: امروز که مزارع در حال بیرون آمدن از آب هستند باید کنار مردم بود و با آن‌ها در آماده سازی مزارع مشارکت کرد.

نماینده عالی دولت در خوزستان تصریح کرد: متولی پاکسازی زمین‌های کشاورزی شوش، اهواز، کارون و سوسنگرد به ترتیب اداره کل مدیریت بحران، شهرداری اهواز، نفت و اداره کل راه شهرسازی خوزستان هستند.

به گفته شریعتی در خصوص شهرستان‌هایی که همچنان زمین‌های کشاورزی آن‌ها زیر آب است، در هفته آینده تصمیم گیری می‌شود.

دستور معاون اول رئیس جمهور برای رسیدگی به مشکلات شرکت توسعه نیشکر

استاندار خوزستان در بخش دیگری از این نشست از سازمان جهادکشاورزی خوزستان خواست در رفع مشکلات شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی مشاوره‌های تخصصی ارائه دهد، همچنین وی افزود: بخش قابل توجه‌ای از مزارع نیشکر در سلمان فارسی، دهخدا و دعبل خزاعی دچار آسیب شده اند که به همین منظور با معاون اول رئیس جمهور مذاکرات و مکاتبه شد.

شریعتی بیان داشت: با دستور معاون اول قرار شد قرارگاه بازسازی به موضوع شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی ورود کند تا با بررسی خسارت‌ها راهکاریی برای تامین منابع مالی بازسازی پیش بینی شود.

استاندار خوزستان افزود: اما برای تامین بخشی از نقدینگی مورد نیاز این شرکت استفاده از دیگر الگو‌های کشت مانند چغندر و ذرت پیشنهاد می‌شود.

سیل به ۲۳۴ هزار هکتار از مزارغ کشاورزی خوزستان خسارت زد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز در خصوص وضعیت خسارت زمین‌های زراعی، عنوان کرد: در سیلاب اخبر ۵۵ هزار هکتار از مزارع دچار دچار خوابیدگی و ۱۸۸ هزار هکتار دیگر دچار آبگرفتگی شدند.

کیخسرو چنگلوایی با اشاره به تلاش‌های در حال انجام برای بیرون آوردن زمین‌های از آب، گفت: بعد از فروکش کردن آب در بخشی از زمین‌ها توانستیم برداشت را انجام دهیم و این امر باعث امیدواری برای مردم شده است.

وی تصریح کرد: قسمت دوم خسارت‌ها شامل شامل تخریب سه هزار و ۳۰۰ کیلومتر انهار سنتی، ۶ هزار و ۸۰۰ کیلومتر لوله‌های انتقال آب، یکهزار و ۵۶۵ کیلومتر جاده‌های بین مزارع و ۶۹۲ کیلومتر کانال‌های آبیاری است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی افزود: این قسمت از خسارت‌ها استان را برای انجام کشت تابستانه و پاییز با چالش مواجه کرده است و این درحالی است که بخش زیادی از زمین‌ها دچار سنگینی شده اند و بازسازی آن‌ها به ماشین آلات مختلف کشاورزی نیاز دارد.

وی اولویت اول بخش کشاورزی استان را خارج سازی آب از مزارع عنوان کرد و گفت: تا کنون ۳۵ هزار هکتار از آب خارج شده اند و با مجوز استاندار مناقصه‌ای در قالب ترک تشریفات در دست انجام است تا تعدادی از پیمانکاران بکار گرفته شوند و عملیات آماده سازی زمین‌ها را انجام دهند.

چنگلوایی تصریح کرد: اگر از ظرفیت و امکانات دستگاه‌های اجرایی برای آماده سازی زمین‌ها استفاده نشود استان خوزستان مبلغی بالغ بر ۱۱ هزار میلیارد ریال اعتبار دولتی نیاز دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه همچنین میزان خرید گندم تضمینی از زمان آغاز برداشت در استان را بیش از ۷۰۰ هزار تن عنوان کرد و گفت: با توجه به رشد ۳۵ درصدی عملکرد خرید در هکتار نیست به مدت مشابه سال گذشته پیش بینی می‌شود ۷۰۰ هزار تن دیگر خرید این محصول در خوزستان انجام شود.

بر اساس این گزارش، استان خوزستان سالانه حدود ۱۶ میلیون تن محصولات زراعی و باغی با عمل آوری ۱۲۴ نوع محصول تولید می‌کند که از این حیث تولید کمی و تنوع رتبه نخست کشوری را دارا است.

بنا به پیش بینی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، در سال زراعی جاری به دلیل رژیم مناسب بارندگی، نوسانات کم دمایی و عبور از تنش جوی، زمین‌های دیم خوزستان بهترین تولید در واحد سطح را خواهند داشت و در مواردی عملکرد بهتری نسبت به زمین‌های آبی دارند.

استان خوزستان چهار سال متوالی است که از حیث تولید و میزان خرید تضمینی گندم، رتبه نخست را در کشور کسب کرده است.

تازه‌ترین پیش بینی‌های تعاون روستایی و شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه چهار کشور نشان می‌دهد در صورت روند رو به افزایش خرید گندم تضمینی، امسال نیز خوزستان از حیث میران خرید تضمینی رتبه نخست را در کشور کسب کند.

انتهای پیام/م

برچسب ها: سیل ، اخبار اقتصادی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار