به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، کامران شفائی سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان انار گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از نوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام است و لزوم رعایت موازین بهداشتی برای پیشگیری از ابتلاء به این بیماری تأکید میشود.
وی افزود:آلودگی با این ویروس در دامها، بیماری بالینی ایجاد نمیکند و دام به ظاهر کاملا سالم ، اما ممکن است با انتقال ویروس به انسان باعث بیماری و حتی مرگ بیمار شود. ایجاد خونریزی در بافتهای بدن یکی از نشانههای بیماری در انسان است که در مراحل آخر بیماری اتفاق میافتد و به همین دلیل ممکن است به مرگ بیمار منجر شود.
د وی اشاره کرد که تاکنون هیچ موردی مبنی بر ابتلاء این بیماری در شهرستان گزارش نشده است.
وی افزود: دامداران، کارکنان کشتارگاه ها، قصابان، سلاخان، دامپزشکان و زنان خانه دار و ... از جمله افرادی هستند که در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. این بیماری معمولا از طریق گزش کنه و یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده به افراد دیگر منتقل میشود. رعایت نکردن بهداشت فردی در کشتارگاه و کشتار غیر بهداشتی و قاچاق دام یکی از مخاطرات جدی انتقال بیماری به انسان بویژه قصابان، سلاخان و کارکنان کشتارگاههای دام است. افرادی که به نوعی با دام سر و کار دارند متأسفانه به علت ناآگاهی، این کنهها را از بدن دام جدا کرده و له میکنند و از طریق گزش توسط کنه و یا وجود زخم یا جراحتی در دست فرد، بیماری به سرعت انتقال مییابد.
وی همچنین تماس با بافت گوشت را آلوده از دیگر راههای انتقال این بیماری عنوان کرد. در صورتیکه کارکنان کشتارگاهها، قصابان و خانمهای خانه دار با بافت گوشت آلوده در تماس باشند این بیماری به راحتی به این افراد منتقل میشود. راههای پیشگیری و کنترل بیماری: جلوگیری از نقل و انتقال و کشتار دامهای قاچاق با اقدامات قرنطینهای و نظارتی دامپزشکی، رعایت نکات ایمنی هنگام حمل و نقل و کشتار دام، استفاده از دستکش هنگام خرد کردن گوشت است. ضمنا دامهای کشتار شده در کشتارگاه دام شهرستان انار بلافاصله به قسمت پیش سردکن منتقل شده و به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شده و در طی این مدت به دلیل جمود نعشی و کاهش ph لاشه در صورت وجود عامل بیماری در داخل لاشه به راحتی از بین میرود و سپس توسط خودروی مخصوص حمل گوشت به مراکز عرضه منتقل میگردد.
شفائی در پایان از شهروندان خواست که با تهیه گوشت مورد نیاز خود از فروشگاههای معتبر و مورد تأئید دامپزشکی و همچنین دقت کافی به وجود لیبل با درج تاریخ ذبح و انقضاء که دارای تأئیدیه مهر و سلامت دامپزشکی است، از ابتلاء به این بیماری پیشگیری کنند. ضمن اینکه از ذبح دام در منازل خود جدا خودداری کرده و حتما در محل کشتارگاه دام با حضور بازرسی بهداشتی دامپزشکی دام خود را کشتار و بعد از طی دوره پیش سرد مصرف نمایند. با سمپاشی دامداریها از ازدیاد کنهها که مهمترین عامل انتقال دهنده این بیماری هستند جلوگیری بعمل میآید.
کارگران، قصابان، سلاخان و دامپزشکان در حین کار در کشتارگاه باید به کلاه، دستکش، چکمه، عینک، روپوش یا لباس کار مخصوص و مناسب و سایر لوازم حفاظت شخصی مجهز باشند. در صورت مشاهده هر گونه تخلف و کشتار غیرمجاز و خارج از محل کشتارگاه دام یا گوشت بدون مهر و لیبل و مشکوک در مراکز عرضه سریعا به واحد نظارت شبکه دامپزشکی شهرستان انار با شماره تماسهای ۳۴۳۸، ۷۸۶۰ و ۳۴۳۸۶۶۹۵ اطلاع دهند تا از طریق مراجع قانونی و قضائی با متخلفین برخورد گردد.
انتهای پیام/ی