روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» مفاد سندی را منتشر کرده که ادعا می‌شود پیش‌نویس طرح آمریکا درخصوص مسئله فلسطین موسوم به «معامله قرن» است.

ایجاد فلسطین جدید بدون ارتش و سلاح!به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه صهیونیستی اسرائیل هیوم در مطلبی، مفاد رسمی معامله قرن را برای نخستین بار منتشر کرد.

در ابتدای سند منتشر شده از سوی روزنامه اسرائیل هیوم آمده است «این بند‌های معامله قرن پیشنهادی از سوی دولت آمریکاست» و آنچه جالب توجه است، آن است که بسیاری از بند‌ها و موضعی که در این سند آمده، همان مواضعی است که از زبان جرد کوشنر و جیسون گرینبلات (نمایندگان ویژه ترامپ در مذاکرات خاورمیانه) شنیده شده است.

۱-توافق
توافقی سه جانبه میان اسرائیل، سازمان آزادی بخش فلسطین و حماس به امضا رسید که طبق آن کشوری فلسطینی با نام «فلسطین جدید» در سرزمین‌های کرانه باختری و نوار غزه و خارج از شهرک‌های صهیونیست‌نشین کنونی ایجاد شود.

۲- تخلیه زمین
بند‌های معامله قرن به تخلیه زمین اشاره دارد و منظور از آن این است که شهرک‌ها همچنان در دست اسرائیل باقی خواهد ماند و شهرک‌های جدا افتاده نیز به آن‌ها ملحق خواهند شد و مساحت بلوک‌های مسکونی (صهیونیست‌نشین) تا شهرک‌های جداافتاده خواهد رسید.

۳-قدس
طبق بند‌های معامله قرن، قدس تقسیم نخواهد شد و میان اسرائیل و دولت جدید فلسطین مشترک خواهد بود و با انتقال ساکنان عرب، آن‌ها ساکنان فلسطین جدید خواهند بود. شهرداری قدس (زیر نظر اسرائیل) یکپارچه و مسئول تمامی سرزمین‌های قدس خواهد شد؛ به جز مسأله آموزش که فلسطین جدید عهده دار آن خواهد بود. فلسطین جدید همچنین به شهرداری قدس مالیات املاک و آب پرداخت خواهد کرد. همچنانکه به یهودیان اجازه خرید خانه‌های عربی داده نمی‌شود و به عرب‌ها نیز اجازه خرید خانه‌های یهودیان داده نمی‌شود. مناطق دیگر به قدس اضافه نخواهد شد و اماکن مقدسه به مانند امروز باقی خواهد ماند.

۴- غزه
مصر سرزمین‌های بیشتری به فلسطین به منظور ایجاد فرودگاه، کارخانه‌ها و مبادلات تجاری و کشاورزی خواهد بخشید؛ اما به فلسطینی‌ها اجازه سکونت در آنجا داده نخواهد شد. (حجم زمین‌ها و قیمت آن میان طرف ها، به واسطه کشور‌های مورد تأیید توافق خواهد شد و تعریف کشور‌های مورد تأیید در ذیل خواهد آمد)

۵-کشور‌های مورد تأیید
کشور‌هایی هستند که کمک به اجرای این توافق کردند و از لحاظ اقتصادی به آن کمک کردند و شامل آمریکا، اتحادیه اروپا و کشور‌های خلیجی تولیدکننده نفت می‌شوند. به همین منظور ۳۰ میلیارد دلار در طول ۵ سال برای پروژه‌هایی که مختص به فلسطین جدید است، در نظر گرفته شده (هزینه انضمام شهرک‌ها به اسرائیل و شهرک‌های جدا افتاده را اسرائیل عهده‌دار می‌شود.)

۶- میزان مشارکت کشور‌های حمایت کننده
آمریکا ۲۰ درصد- اتحادیه اروپا ۱۰ درصد- کشور‌های خلیجی تولیدکننده نفت ۷۰ درصد- توزیع نسبت کشور‌های عربی بر حسب امکانات نفتی آنهاست.)

۷- فلسطین جدید (دولت جدید فلسطین) نباید ارتش و سلاح داشته باشد و تنها چیزی که می‌تواند در اختیار داشته باشد، پلیس مسلح است. همچنین توافقی میان اسرائیل و فلسطین جدید به امضا خواهد رسید که طبق آن، اسرائیل متولی دفاع از فلسطین جدید در برابر هر تجاوز خارجی خواهد شد؛ به شرط آنکه فلسطین جدید به اسرائیل هزینه دفاع از این حمایت را بپردازد. اسرائیل و کشور‌های عربی در خصوص هزینه‌ای که باید به ارتش اسرائیل در خصوص هزینه این حمایت پرداخت شود، گفتگو خواهند کرد.

۸- جدول زمانی و مراحل اجرا به هنگام امضای توافق:
۱- حماس تمامی سلاح‌های خود را تحویل خواهد داد و این شامل سلاح فردی و شخصی سران حماس می‌شود و این سلاح‌ها به مصری‌ها تحویل داده می‌شود.
۲- نیرو‌های حماس بجای آن؛ حقوق ماهیانه از کشور‌های عربی دریافت می‌کنند.
۳- مرز‌های نوار غزه از طریق گذرگاه‌های اسرائیلی و مصری برای تجارت جهانی باز می‌شود؛ همچنانکه بازار غزه با کرانه باختری و مسیر دریایی آن باز خواهد شد.
۴- یکسال پس از توافق، انتخابات دموکراتیک برای دولت جدید فلسطین برگزار می‌شود و هر شهروند فلسطینی می‌تواند نامزد انتخابات شود.
۵- پس از گذشت یکسال از انتخابات، تمامی اسرا به تدریج و به مدت سه سال آزاد خواهند شد.
۶- در ظرف ۵ سال، بندری دریایی و یک فرودگاه برای فلسطین جدید ایجدا خواهد شد و تا آن زمان فلسطینی‌ها از فرودگاه‌ها و بنادر اسرائیل استفاده خواهند کرد.
۷- مرز‌های میان فلسطین جدید و اسرائیل در برابر شهروندان و کالا‌ها باز خواهد ماند؛ همچنانکه اوضاع اکنون با کشور‌های دوست برقرار است. اسرائیل با تعریف هرگونه مرزی برای خودش مخالفت کرده است.
۸- پلی معلق میان بزرگراه ساخته خواهد شد که ۳۰ متر از سطح زمین ارتفاع دارد و غزه را به کرانه باختری متصل می‌کند. انجام این کار به شرکتی چینی واگذار خواهد شد و در هزینه‌های آن چین ۵۰ درصد- کره جنوبی ۱۰ درصد- استرالیا ۱۰ درصد- کانادا ۱۰ درصد- آمریکا و اتحادیه اروپا ۱۰ درصد مشارکت خواهند داشت.

غور اردن (منطقه‌ای میان کرانه باختری و رود اردن)
غور اردن به مانند امروز در دست اسرائیل باقی خواهد ماند.
مسیر شماره ۹۰ به مسیری ۴ طرفه تبدیل خواهد شد و اسرائیل بر تقسیم مسیر ۹۰ نظارت خواهد کرد. دو مسیر از این راه برای فلسطینی‌ها خواهد بود و فلسطین جدید به اردن متصل خواهد شد و این مسیر زیر نظر فلسطینی‌ها خواهد بود.

مسئولیت‌ها (تحریم ها)
۱- در صورتی که حماس و سازمان آزادی بخش فلسطین این قرارداد را رد کنند، آمریکا تمامی حمایت مالی خود را از فلسطینی‌ها لغو خواهد کرد و مانع کمک رسانی هر دولت دیگری به فلسطینی‌ها خواهد شد.
۲- در صورتی که سازمان آزادی بخش فلسطین با شروط این توافق موافقت کنند؛ اما حماس و جنبش جهاد اسلامی با آن مخالفت کنند، این دو گروه مسئولیت این اقدام و نیز هرگونه مقابله نظامی میان اسرائیل و حماس را بر عهده خواهند داشت. آمریکا از اسرائیل به منظور آسیب رساندن به سران حماس و جهاد اسلامی حمایت خواهد کرد – چرا که آمریکا قبول نخواهد کرد چند ده نفر سرنوشت میلیون‌ها نفر را کنترل کنند.
۳- در صورت مخالفت اسرائیل با این توافق، حمایت اقتصادی از اسرائیل متوقف خواهد شد.
-این پیش نویس توافق بود و پس از یکماه توافق به شکل رسمی منتشر می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۵ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
لعنت بر اسرائیل
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۷:۳۵ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
این فرارداد خلع سلاح فلسطینه // نه به رسمیت شناختنش
آخرین اخبار