به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مهنوش صاحبدل، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی گفت: در ماه رمضان به دلیل تحمل گرسنگی و تشنگی در طول روز باید طوری افطار کنیم که دچار مشکل نشویم.
وی بیان کرد: معمولا برای وعده افطاری، تمایل زیادی به نوشیدنیها و خوردنیهای ماه مبارک رمضان داریم و بیشتر افراد بلافاصله بعد از اذان، به خوردن انواع خوراکیها هجوم میبرند تا گرسنگی و تشنگی را جبران کنند.
صاحبدل تاکید کرد: خوردن زیاد انواع مواد غذایی و مایعات در افطار، منجر به بروز مشکلاتی در معده میشود که برای سلامتی بسیار خطرناک است، اما با مدیریت زمان و مقدار مناسب افطار میتوان از بروز مشکلات و خطرات سلامتی پیشگیری کرد.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی درخصوص زمان مناسب افطار در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: بهترین زمان افطار سبک، بلافاصله بعد از اذان است. به دلیل اینکه ماه رمضان با فصل گرما و تحمل ساعتهای طولانی مصادف است، باید افطار از شام حدود یک ساعت فاصله داشته باشد و باید به صورت ۲ وعده جداگانه در نظر گرفته شوند، اما متاسفانه بسیاری از افراد در همان وعده افطار، یک وعده کامل و به مقدار زیادی خوراکی مصرف میکنند که کاری بسیار اشتباه است.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان خوزستان تصریح کرد: افطار سنگین، باعث ایجاد مشکلات گوارشی خواهد شد و در نتیجه افراد احساس سنگینی کرده و توان انجام فعالیتها را از دست میدهند، همچنین پرخوری در افطار باعث کاهش کارایی، چاقی و اضافه وزن میشود. تاکید بر این است که میزان وعدههای غذایی با دیگر ایام سال یکسان باشد، با این تفاوت که جای “صبحانه، ناهار و شام”، را در ماه رمضان “سحری، افطار و شام” میگیرد.
مهنوش صاحبدل در ادامه درخصوص خوراکیهای مناسب برای افطار گفت: اگر افراد بعد از افطار کردن تا ساعاتی از شب بیدار هستند، یک میان وعده مقوی مثل آجیل یا … نیز در نظر بگیرید.
وی، نوشیدن آب گرم و ولرم، شیر گرم و یا چای کمرنگ، شیرینیهای طبیعی مثل ۲ تا ۳ عدد خرما، کشمش، توت خشک و…، چند لقمه نان و پنیر و سبزی یا نان و پنیر و گردو، یک کاسه کوچک سوپ، آش رقیق، حلیم کم چرب، فرنی، شیربرنج، نشاسته و… را از جمله موارد مناسب برای افطار عنوان کرد.
صاحبدل زولبیا و بامیه را یکی از شیرینجات مورد علاقه افراد در ماه رمضان عنوان کرد و اذعان داشت: این نوع شیرینی طرفداران زیادی دارد،، اما باید توجه داشته باشیم که مصرف بی رویه این شیرینی محبوب، میتواند سبب ابتلا به دیابت، سوء هاضمه، اضافه وزن و چاقی شود.
وی افزود: توصیه ما این است که بخاطر مضرات زولبیا و بامیه در طول ماه رمضان، ۲ تا ۳ بار و به عبارتی دیگر هفتهای یکبار از آن مصرف کنیم.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: برخلاف زولبیا و بامیه که فقط شیرین هستند و بدون فایده، خرما بخاطر داشتن قند طبیعی، قند مورد نیاز بدن را تامین میکند و به دلیل داشتن سدیم و مواد معدنی، باعث تامین نمک و املاح موردنیاز بدن میشود، اما باز هم توصیه ما این است که خرما و شیرینیهای طبیعی به دلیل مسائل مزاج شناسی، به مقدار کم مصرف شوند، زیرا مصرف زیاد خرما، باعث احساس سیری و تمایل نداشتن به خوردن شام میشود.
با رعایت نکات افطار و استفاده از مواد غذایی مفید به راحتی میتوان از بروز مشکلات داخلی پیشگیری کرد. اما در ممنوعات افطار شدیدا توصیه میشود از خوردن مواد غذایی سرد، آب سرد، نوشابههای گازدار، غذاهای غلیظ و حجیم، قهوه و… جدا خودداری شود.
انتهای پیام/گ