به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، احتمالا شما هم به محض شنیدن اسم هلالاحمر، یاد افرادی میافتید که بعد از بلاهای طبیعی، تصادف یا ... خودشان را میرسانند تا بتوانند جان مصدومان را نجات دهند. افرادی که از آسایش و آرامش خودشان به نفع احساس بشردوستانهشان میزنند.
با این حال و این روزها، گستره فعالیتهای هلال احمر در ایران بسیار گستردهتر شده و افراد بیشتری هم به عضویت این سازمان مردم نهاد در میآیند. هر ساله روز هشتم ماه «می» سال میلادی مصادف با هجدهم اردیبهشت، روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر در کشورهای مختلف جهان گرامی داشته میشود، اما همچنان واژه «داوطلب»، «انگیزه فعالیتهای داوطلبانه» و «چگونگی ورود به این حوزه» برای خیلیها علامت سوال است.
به همین دلیل برای واکاوی کلیات و شرایط داوطلبشدن از سنین جوانی در جمعیت هلالاحمر با «علیرضا معین زاده» معاون جوانان جمعیت هلال احمر خراسانرضوی به گفتگو نشستهایم. در پایان هم با یکی از اعضای یک خانواده هفت نفره صحبت میکنیم که همهشان عضو هلالاحمر هستند.
بیشتر بخوانید: روایت روزهای سخت سیل گلستان از زبان نجاتگر باسابقه جمعیت هلالاحمر
در سازمان هلالاحمر به روی همه بشردوستان باز است
معینزاده با این مقدمه که هم اینک در کشور بیش از دو میلیون عضو داوطلب داریم که اطلاعاتشان در سامانه این سازمان ثبت شده، از همه افراد برای عضویت در این سازمان دعوت میکند و میافزاید: «ماده ۶ اساسنامه جمعیت هلال احمر تصریح میکند که هر فرد اعم از زن و مرد، پیر و جوان، بدون هیچ محدودیتی میتوانند به عضویت داوطلبانه هلالاحمر دربیاید. در واقع هر فردی که اصول و اهداف این سازمان، اعم از خدمت به همنوعان و فعالیتهای بشردوستانه را قبول داشته باشد، میتواند عضو جمعیت هلالاحمر شود و درِ این سازمان به روی همه باز است.»
عضویت از ۵ سالگی تا پایان عمر
معاون جوانان جمعیت هلالاحمر درباره بازه سنی اعضای داوطلب این سازمان میگوید: «در جمعیت هلال احمر، افراد در بازه ۵ تا ۲۹ سال را میگوییم سازمان جوانان و از ۲۹ سال به بالا را میگوییم سازمان داوطلبان؛ بنابراین هر فردی از پنج سالگی تا پایان عمر میتواند با مراجعه به کانونهای جمعیت هلالاحمر به عضویت داوطلبانه این سازمان و خانواده بزرگ دربیاید و متناسب با توان، انگیزه و استعدادی که دارد به کمک دیگران بشتابد.»
۷ کانون برای اعضای فعال وجود دارد
معینزاده درباره اینکه داوطلبان در چه حوزههایی میتوانند فعالیت کنند، میگوید: «در بازه ۵ تا ۲۹ سال، هفت کانون وجود دارد که اعضا میتوانند در آنها به فعالیت بپردازند. کانون غنچههای هلال مربوط به کودکان ۵ تا ۷ ساله و کانون دانشآموزی مربوط به بچههای ۷ تا ۱۸ ساله است. بعد از آن با توجه به تصمیمهای فرد برای آیندهاش، کانون طلاب برای حوزههای علمیه، کانون جوانان در بخشهای خواهران و برادران، کانونهای دانشجویی در مراکز علمی و دانشگاهها و کانونهای روستایی برای روستاییهای عزیز آماده شده است.
بنابراین وقتی فردی به جمعیت هلال احمر به عنوان عضو داوطلب میپیوندد، میتواند در یکی از کانونها سامان دهی شود. او بعد از گذراندن آموزشهای امدادی، عامالمنفعه، مهارتی، اجتماعی و ... سازمان هلالاحمر با توجه به میزان انگیزه و توانمندی که دارد عضو فعال هلالاحمر میشود تا در مواقع لزوم بتواند به کمک دیگران بشتابد.
کلاسهای آموزش هلال احمر رایگان است
معاون جوانان جمعیت هلال احمر درباره دامنه فعالیتهای هلال احمر هم میگوید: «فعالیتهای ما به خصوص در سازمان جوانان بسیار گسترده و فعالیتهایمان فرهنگی، آموزشی، امدادی، اجتماعی، مذهبی و پژوهشی است. به طور مثال آموزشهای ایدهپروری، نوآوری و کارآفرینی داریم برای جوانان با هدف بالا بردن مهارتهای اجتماعیشان، آموزشهای مهارتهای زندگی و .... در ضمن تمام آموزشها در جمعیت هلال احمر رایگان است.»
اولین دوره امدادی ۲۲ ساعته است
معینزاده درباره دورههای امدادی هم میگوید: «هر عضوی به خانواده بزرگ هلال احمر بپیوندد باید دوره امدادی و کمکهای اولیه را که ۲۲ ساعت است، بگذارند. این اولین مهارتی است که پس از عضویت، فرد باید فرا بگیرد.»
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/
۱۴ سال دارم
لطفا جواب بدید
ممنون
چگونه عضو شوم
م چگونه عضوحلال احمر افغانستان شوم
من 46 سال دارم چطور میتونم عضویت امداد داوطلبانه هلال احمر را بگیرم