به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، اتفاقاتی در حوزه ادبیات در هفته گذشته روی داده است که در اینجا به مهمترین آنها اشاره می کنیم؛
بن کارتهای الکترونیکی خرید کتاب صادر شده برای اهالی قلم در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به علت تسویه حساب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بانک شهر تا اطلاع ثانوی غیر فعال هستند.
اهالی قلمی که بن کارتهای خرید کتاب برای آنها صادر شده است، پس از فعال شدن کارت ها میتوانند در کتابفروشیهایی که دستگاه کارت خوان بانک شهر در آنها نصب شده کتابهای خود را خریداری کنند.
حسین انتظامی پس از جلسه کارگروه کاغذ که در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، گفت: برای کاهش التهاب و کنترل بازار، به زودی حواله ۳۰۰۰ تن کاغذ مطبوعاتی و ۳۰۰۰ تن کاغذ چاپ و نشر که از گمرکات ترخیص شده است، برای مصرف کنندگان صادر میشود.
وی افزود: وظیفه این کارگروه که متشکل از اعضای ستاد تنظیم بازار از جمله وزارت صمت، بانک مرکزی، گمرگ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت آموزش و پرورش و صنوف مطبوعات، چاپ و نشر است، تایید ثبت و سفارشهای کاغذ و نظارت بر توزیع آنهاست.
دبیر کارگروه کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در جلسات این کارگروه تدابیر برای ایجاد هم افزایی این دستگاهها اتخاذ میشود، گفت: رهبر معظم انقلاب در بازدید از نمایشگاه کتاب تاکید ویژه بر رسیدگی به موضوع کاغذ داشتند و در پی آن همت دستگاهها مضاعف شد.
دومین مجمع عمومی انجمنهای ادبی کشور و آیین پایانی سومین جشنواره ملک الشعرای بهار با حضور دکتر سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجتمع فرهنگی آدینه برگزار شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم ضمن تبریک روز معلم گفت: چهلمین سالگرد شهارت استاد مطهری را گرامی میداریم. شهید مطهری با شناسههای مختلف و متنوع در ذهن ما شناخته میشود و او یکی از پایهگذاران انقلاب اسلامی است. یکی از وجهههای کمتر شناخته شده وی جایگاهی است که او در ادبیات دارد. جایگاهی که نمیتوان آن را فراموش کرد.
وی ادامه داد: شهید مطهری از طلایهداران و پیشگامان ادبیات داستانی و آیینی ماست. کتاب «داستان راستان» شهید مطهری با ۱۲۵ داستان یک تحول برای ادبیات ما بود تا بدانیم که چگونه میتوانیم میراثمان را با یک زبان خوب و ادبی به نسل کودکان، نوجوانان و جوانان منتقل کنیم. همانطور که میدانید «داستان راستان» به عنوان یک اثر پرمخاطب در ۵۰ سال اخیر شناخته شده که توانسته با نسلهای مختلف ارتباط برقرار کند. او ذوق ادبی و معرفت را با هم داشت.
محسن جوادی در نشست خبری نمایشگاه کتاب گفت: نمایشگاه سی و دوم به رغم نگرانیهایی که وجود داشت، با استقبال چشمگیر مردم مواجه شد و این نشان داد که مردم کشور ایران علاقه خاصی به فرهنگ دارند. نهادهای مختلف نیز با همکاری با یکدیگر تصویر خوبی از نشر و کتاب ارائه دادند. اما به طور حتم نقصهایی هم وجود داشت و این کار خبرنگاران است که این نواقص را ببینند و با رصد آنها کمک کنند نمایشگاه کتاب در سالهای بعد بهتر برگزار شود. سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نسبت به دورههای قبلی این نمایشگاه ۳۶ درصد رشد مالی فروش داشت و در بخش تراکنشها هم شاهد رشد ۱۰ تا ۱۱ درصدی بودیم.
سخنگوی سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از آغاز برنامهریزی برای نمایشگاه کتاب ۳۳ پس از پایان نمایشگاه کتاب ۳۲ خبر داد.
ایوب دهقانکار با اشاره به برگزاری ششمین جلسه شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران گفت: در این جلسه اعضای شورا به اتفاق آرا تاکید کردند که برنامهریزی برای برگزاری نمایشگاه کتاب ۳۳ با توجه به تقارن آن با ایام ماه مبارک رمضان، پس از پایان نمایشگاه کتاب ۳۲ آغاز شود تا بررسیها و اقدامات مقتضی صورت گیرد.
معاون اقتصادی رئیس جمهور در دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به ارزیابی شرایط کاغذ و مشکلات پیش آمده در این حوزه پرداخت.
سید عباس صالحی در این دیدار با تاکید بر اینکه تمام امور مربوط به تفویض و واگذاری مسئولیتها درخصوص چاپ و نشر به صنعت نشر و مطبوعات داده شده است، گفت: ارتباط ما با صنوف خوب بوده است و همکاری و همراهی صنوف با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شرایط و جوّ آرامی را بر فضای نشر حاکم کرده است.
انتهای پیام/