نام پنج سفر کتاب اول عهد عتيق (تورات) و از کتاب مقدس يهوديان است که به "اسفار خمسه" نيز مشهور است در ادامه این مطلب با پنج سفر کتاب اول آشنا خواهید شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تورات، لفظ عربی شده کلمه «تورا» به زبان عبری است که به‌معنای تعلیم و آموزش یا ارشاد است، یهودیان آن را ناموس، شریعت و قانون می‌دانند، اما «تورات» در متداول‌ترین کاربرد، نام پنج سفر کتاب اول عهد عتیق (تورات) و از کتاب مقدس یهودیان است که به "اسفار خمسه" نیز مشهور است. واژه تورات، گاه بر کل "عهد عتیق" اطلاق می‌شود. این تورات را به عقیده یهودیان، خداوند از طریق موسی کلیم‌الله، یکی از پیامبران اولوالعزم (صاحب کتاب) در کوه سینا به بنی اسرائیل در پنج کتاب (سفر) ابلاغ کرده است.

نام پنج سفر کتاب اول عهد عتیق (تورات) چه نام دارد؟

از همین‌رو، اعتقاد به آسمانی بودن تورات از ضروریات دین یهود است. بیش‌تر یهودیان معتقد هستند که تورات به دو صورت کتبی و شفاهی، در مدت چهل سال اقامت بنی اسرائیل در بیابان بر موسی نازل شد و او آن را بر قوم خود آموخت و این مطالب بر سطح دو لوح سنگی بود. در این کتاب (تورات) که دستورات اصلی مربوط به راه و رسم زندگی اخلاقی و جسمانی آمده است، از ابتدای آفرینش شروع و با بیان مرگ حضرت موسی (ع)، قبل از تسخیر کنعان توسط بنی اسرائیل، تمام شده است. باید گفت که یکی از مجموعه کتاب‌های دینی یهودیان که به اختصار «تنخ» می‌گویند.

"تورا" یا "اسفار خمسه" معروف به شریعت حضرت موسی است.

این پنج سفر کتاب اول یا این پنج کتاب سفر از کتاب مقدس عبارت‌اند از:

۱- سفر تکوین یا پیدایش؛ در اینجا داستان آفرینش جهان و سلسلةالنسب انسان، سرگذشتی از آدم و حوا، نوح، ابراهیم، لوط، اسماعیل، اسحاق، یعقوب و فرزندان اوست و با سرگذشت مرگ حضرت یوسف علیه‌السلام به پایان می‌رسد.

۲- سفر خروج؛ در اینجا مطالبی، چون ماجرای بردگی بنی اسرائیل در مصر، تولد و پیامبری حضرت موسی (ع)، خروج بنی اسرائیل از مصر و سرگردانی آن‌ها در بیابان است. در این سفر خروج، احکام بسیاری گفته شده و اعطای ده فرمان یا «احکام عشره» به حضرت موسی (ع) در همین بخش است.

۳- سفر لاویان؛ شامل احکام دینی و شرعی و آداب و قواعدی است که درواقع به‌منزله کتاب راهنمای کاهنان بنی اسرائیل از «سبط لاوی» آداب عبادت در معبد و حدود طهارت و پاکي و اوقات مقدس و اعياد خاص است.

۴- سفر اعداد؛ شامل مسافرت بنی اسرائیل در دشت (بیابان) و حوادثی که بین راه مصر و سرزمین موعود بر این قوم گذشت و فتح اراضی کنعان است.

۵- سفر تثنیه؛ تکرار شرایع و مقررات و فرمان‌های اسفار قبلی از زبان حضرت موسی (ع) خطاب به بنی اسرائیل به‌طور اختصار و تعیین یوشع به‌عنوان رهبر بنی اسرائیل و درنهایت، درگذشت حضرت موسی (ع) پیغمبر است و، چون تکرار احکام و گزارش‌های قبلی است، گاه آن را «تکرار تورات» یا «تورات مکرر» گویند. در سنت یهودیت و مسیحیت، تورات را به موسی (ع) نسبت می‌دهند ولی چنین برداشتی ندارند که عین الفاظ تورات، وحی الهی است؛ لذا از این نظر با مسلمانان فرق دارند، زیرا مسلمین تورات تحریف نشده را عین وحی الهی می‌دانند.

کلمه تورات ۱۸ بار و عناوین دیگری از آن مانند کتاب صحف موسی (ع) و... در قرآن ذکر شده است. قرآن کریم تصریح دارد که خداوند تورات را به‌وسیله وحی بر موسی علیه‌السلام نازل کرده، سوره‌های آل‌عمران آیه ۳، سوره مائده آیه ۴۴ در قرآن گفته شده که حضرت عیسی مسیح (ع) و پیامبر اسلام (ص) تصدیق‌کننده آن هستند. سوره‌های مائده آیه ۴۶ و سوره صف آیه ۶۱ و در آیه ۵ سوره جمعه آمده است: کسانی که تورات بر آن‌ها عرضه شده و سپس حق را چنان‌که باید و شاید به‌جای نمی‌آورند، مانند درازگوشی هستند که کتاب‌هائی حمل می‌کنند و نکته مهم که در قرآن اشاره شده این‌که یهودیان انتظار پیغمبر آخرالزمان حضرت محمد (ص) را داشته و وصف او را در تورات داشتند. (سوره اعراف آیه ۱۵۷)

تحریف یا تغییر و در لغت به معنی گردانیدن سخن و خصوصاً درمورد تغییر دادن کتاب است. تحریف در تورات، ریشه در قرآن کریم دارد که تأکید شده است که کتاب‌های آسمانی یهودیان و مسیحیان (تورات و انجیل) تحریف شده است. آیه ۷۵ سوره بقره: گروهی از یهودیان کلام خدا را می‌شنوند و به‌رغم این‌که آن را می‌فهمند، تحریفش می‌کنند. آیه ۷۹ سوره بقره، آیه ۷۸ سوره آل‌عمران، همین معنا را دارد که کسانی به دست خود، کتابی می‌نویسند و می‌گویند که از جانب خداست. آیه ۴۶ سوره نساء و آیه ۱۳ سوره مائده، به مسئله تحریف کلام از جانب اهل کتاب اشاره دارد. آیه ۴۱ سوره مائده، باز همین نکته را با تعبیر دیگری آورده است.

در مصادیق این تحریف به موضوعات مختلفی اشاره شده که باید در قسمت مربوطه مطالعه شود. فقط یک موضوع تحریف شده مهم را در اینجا بیان می‌کنیم و آن، وصف پیغمبر اسلام (ص) و بشارت به پیامبری اوست. همچنان‌که در قرآن هم بیان شده، در تورات و انجیل هم آمده ولی یهود و نصارا، آن را تحریف کردند. بنا به نظر علامه طباطبایی رحمةالله علیه: از آیه ۴۳ سوره آل‌عمران این‌طور برمی آید که توراتی که اینک در دست یهودیان است، شامل بخشی از تورات واقعی است که بر موسی (ع) نازل شده و بخشی از آن هم دچار تحریف و تغییر شده است.

منبع:راسخون

انتهای پیام/
نزول کتاب مقدس تورات بر "حضرت موسی بن عمران" به نقل از نبی اکرم (ص)

برچسب ها: قرآن ، تورات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
قندی
۱۴:۱۲ ۱۶ دی ۱۴۰۲
ra با تلفظ را در زبان و فرهنگ قوم مصر نام خدای خورشید بوده است و To با تلفظ تو در زبان فارسی ضمیر دوم شخص مفرد. لذا تورا به معنای 《تو را هستی یا خود تو خورشید هستی 》. از طرفی دیگر را در زبان فارسی قدیم و امروز علامت مفعول بی واسطه بوده و می باشد. لذا تورا به معنای 《برای تو یا بخاطر تو ای انسان 》. نکته مهم این است بدانیم که در کتب دو دین یهودیت و مسیحیت هیچگونه اثری از هفت عالم یا دنیا به شکل آسمان ها و زمین های هفتگانه و هرآنچه که بین آنهاست، در دست نمی باشد. از همه چیز مهمتر اینکه شناخت خدا بدون شناخت ظاهر و باطن طبیعت منجمله انسان و یا بطور کلی بدون شناخت محیط و محتوای کیهان یا جهان محال و غیر ممکن می باشد.
Iran (Islamic Republic of)
..
۲۱:۵۸ ۰۳ شهريور ۱۴۰۱
سلام علیکم
سوره صف آیه ۶ هست نه ۶۱.کلا ۱۴ آیه داره این سوره