به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یک غذا با ریشه لبنانی که فوقالعاده خوشمزه است و به نظر هر سلیقهای آن را میپسندد. به این غذا کبه حلب یا کبه برنجی گفته میشود. مردم استان خوزستان و عراقیهای بومی تهران این غذا را درست میکنند. توصیه میکنیم اگر میخواهید این غذا را تهیه کنید، بیشتر از مقدار معمول برای سفرهتان مدنظر قرار دهید، چون مطمئنا کبه طرفداران زیادی دارد.
مواد لازم:
برنج ایرانی: ٤ پیمانه
آب: ٥ پیمانه
گوشت: ٢٠٠گرم
جعفری خرد و سرخشده: ٤ قاشق غذاخوری
کشمش: ٤ قاشق غذاخوری
گردو: ٤ قاشق غذاخوری
خلال بادام: ٤ قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبه: به قدر کافی
پودر فلفل سیاه و قرمز: به قدر کافی
پیاز سرخشده بدون روغن: ٣ قاشق غذاخوری
روغن مخصوص سرخکردن: به مقدار لازم
طرز تهیه:
برنج را با ٥ پیمانه آب و مقداری نمک و زردچوبه در پلوپز بریزید و وقتی کته آماده شد، صبر کنید تا کته کمی سرد شود. در این فاصله گوشت چرخکرده را با نمک و زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز و یک عدد پیاز رنده شده با کمی روغن تفت دهید و بعد کمی آب روی آن بریزید تا کاملا بپزد و آب تبخیر شود و شعله را خاموش کنید.
سپس جعفری سرخشده، خلال بادام، کشمش، گردو و پیاز سرخشده را با گوشت مخلوط کنید. کته که سرد شد، با چرخگوشت آن را چرخ کنید، دقت داشته باشید برای تهیه کته از برنج ایرانی استفاده کنید تا پس از چرخشدن چسبندگی خوبی پیدا کند و نیاز به اضافهکردن هیچ چیزی (تخممرغ یا آردنخودچی) نداشته باشد.
دستها را مرطوب کنید و یک گلوله از کته چرخشده را بردارید و با کف دست مالش دهید و بعد آن را مانند یک دایره پهن کنید و یک قاشق غذاخوری پر از مایع گوشتی برداشته و وسط آن بگذارید و بعد لبهها را جمع کرده و مانند کوفته فرم دهید و مانند فرم کتلت پهن کنید و در روغن انداخته، سرخ کنید.
برای سرخکردن از حرارت کم استفاده کنید و کمی زردچوبه در روغن بریزید تا کبهها طلایی شود. در این غذا، چون کته و تمام محتویات داخل آن پخته است، نیازی نیست که خیلی سرخ شود، کافیست کبه کمی طلایی و خوشرنگ شود. آن را از روغن خارج و روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود. اگر این غذا را زیاد سرخ کنید، اطراف آن خشک و شبیه به تهدیگ میشود، بعد در دیس بچینید و اطراف آن را به دلخواه تزیین کنید و در سر میز غذا با خانواده نوشجان کنید.
منبع: روزنامه شهروند
انتهای پیام/