فرماندار شهرستان بردسیر گفت: برگزاری جشنواره‌های مختلف گل محمدی سبب ایجاد مراکز فرآوری شده به گونه ای که اکنون ۹۵ درصد فرآوری محصول در بردسیر انجام می شود.

فرآوری ۹۵ درصدی گل محمدی در لاله زار بردسیرمجید نجف پور، فرماندار شهرستان بردسیر در گفتگوی تلفنی با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان گفت: در سه سال گذشته بیش از ۶۰ درصد از محصول تولیدی در لاله زار به خارج از استان به منظور فرآوری ارسال میشد که اکنون ۹۵ درصد محصول اکنون فرآوری میشود.

وی همچنین از برگزاری سیزدهمین جشنواره گل محمدی در روز‌های ۳۰ و ۳۱ خرداد در سایت گردشگری لاله زار خبرداد.

وی با اشاره به اینکه این جشنواره در روز ۳۰ و ۳۱ خرداد جاری در سایت گردشگری لاله زار بردسیر برگزار می‌شود، گفت: جشنواره گل محمدی لاله زار با برنامه‌ها و مسابقات مختلف برگزار می شود.

نجف پور افزود: بازارچه عرضه محصولات دامی و کشاورزی، احداث ۶۰ غرفه صنایع دستی و سوغات محلی شهرستان، کوچ و عروسی نمادین عشایر، برپایی سیاه چادروگروه کوهنوردی سراسری از مهمترین برنامه‌های این جشنواره خواهد بود.

وی افزود: این مراسم با حضور گروه‌های موسیقی، مهمانان ویژه، بازیگران مشهور تلویزیون و هنرمندان استانی و کشوری به صورت زنده از شبکه سه سیما، شبکه پنج سیما و شبکه شما پخش می‌شود.

نجف پور با بیان اینکه سالانه ۷ هزار تن گل محمدی در این شهرستان برداشت می‌شود، تصریح کرد: سطح زیر کشت گل‌محمدی این منطقه طی امسال ۳ هزار و ۵۰۰ هکتاراست که ۵۰۰ هکتار از این سطح زیرکشت به صورت نهال و ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار بارور است.

نجف پور با اعلام اینکه در حال حاضر به ازای هر ۱۰ تن گل محمدی، ۱۰ هزار لیتر گلاب و به ازای هر ۱۰ تن گل محمدی یا گلاب یک لیتر اسانس تهیه می‌شود، تصریح کرد: اسانس استحصال شده به کشور‌های اروپایی صادر می‌شود.

وی بیان داشت: در لاله زار بردسیر اکنون به واسطه کشت مناسب و توسعه گل محمدی ۲۵ واحد تولیدی عرقیجات و گلاب گیری صنعتی، نیمه صنعتی و سنتی راه اندازی شده که مشغول فعالیتند.

فرماندار بردسیر گفت:در طول برگزاری جشنواره برداشت همزمان گل محمدی نیز با حضور شرکت کنندگان و گردشگران نیز انجام میشود.

وی از اشتغالزایی ۳۰۰ هزار نفر روز کارگر در طول برداشت گل محمدی در این شهرستان نیز خبر داد و گفت:آیین گلاب گیری لاله زار بردسیر سال گذشته همراه با کاشان به ثبت ملی رسیده است.

وی افزود: اُرگانیک بودن و استفاده نکردن از کود و سموم شیمیایی از ویژگی‌های منحصر به فرد محصول گل محمدی در این منطقه است.

هم اکنون لاله زار بردسیر پس از کاشان دومین قطب تولید گل محمدی در کشور است که محصول تولیدی اش به کشور‌های اروپایی و خلیج فارس صادر میشود.

از سطح زیر کشت ۳ هزارو پانصد هکتاری گل محمدی در لاله زار بردسیر ۷ هزار تن گل خام، ۷ هزار تن گلاب و ۱۰ تا ۱۵ درصد غنچه تولید میشود که سال گذشته ارزش ریالی محصول برداشت شده ۲ میلیون یورو ارز را برای ما به ارمغان آورد.

انتهای پیام/ح

فرآوری گل محمدی در بردسیر

برچسب ها: گل محمدی ، فرآوری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار