به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه گفت : دولت عراق هنوز به صورت قطعی و رسمی با بازگشایی مرز خسروی موافقت نکرده و در حال بررسی نهایی موضوع است.
شهریار حیدری، مدیرکل سابق امور مرزی وزارت کشور هم روز ۲۱ اردیبهشت گفت کهمرز خسروی یک ماه پیش از اربعین امسال بازگشایی میشود.
مرز رسمی خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین و ۱۹۶ کیلومتری مرکز استان کرمانشاه قرار دارد و از دهها سال پیش گذرگاه و دروازه عبور زائران عتبات عالیات بوده است.
پس از شکست گروه تروریستی داعش و بازگشت امنیت نسبی به عراق، مرز خسروی کرمانشاه در روز ۲۸ اسفند ۹۳ به صورت رسمی بازگشایی شد.
از آن تاریخ تاکنون تردد انفرادی زائران از این مرز مجاز است، اما به دلیل برخی مشکلات، عبور کاروانی از خسروی همچنان ممنوع است.
در پی درخواست استاندار کرمانشاه، شورای عالی امنیت ملی در زمستان ۹۷ با بازگشایی مرز خسروی در قصرشیرین به روی کاروانها موافقت و مصوب کرد که پیگیری لازم برای گرفتن موافقت کتبی دولت عراق هم انجام شود.
سیدعباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه اسفند ۹۷ پس از بازدید از مرز خسروی گفت: بازگشایی خسروی برای تردد زوار عتبات عالیات منوط به رفع دغدغههای امنیتی است که توسط نهادهای نظامی، امنیتی و اطلاعاتی در حال بررسی و پیگیری است.
درخواست ایران از عراق طی چند سال گذشته «تضمین امنیت» مسیر زائران ایرانی از خسروی تا کربلا بوده، اما چون عراق تاکنون به صورت رسمی چنین تضمینی نداده، بازگشایی مرز به تاخیر افتاده است.
اکنون گویا بسیج مردمی عراق (حشد الشعبی) از آمادگی خود برای تامین امنیت این مسیر خبر داده و جمعبندی اولیه دولت عراق هم مثبت بوده، اما این تصمیم هنوز نهایی به ایران اعلام نشده است.
این پنجمین سالی است که مسئولان جمهوری اسلامی تلاش میکنند که با همکاری عراق زمینه بازگشایی مرز خسروی را مهیا کنند.
تا سال ۱۳۹۷ علاوه بر مشکل امنیت در عراق، زیرساختهای مرز خسروی در داخل ایران هم چندان آماده نبود و کمبودهای زیادی احساس میشد.
اما آنچنان که مرادعلی تاتار، فرماندار شهرستان قصرشیرین گفت: اکنون تمامی مسیرهای ارتباطی، گیتهای گذرنامه، سرسراهای مسافری، فیبرنوری، آب آشامیدنی و سرویسهای بهداشتی در مجموعه پایانه مرز خسروی برای خدمت رسانی به زائران اربعین آماده است.
هم اکنون ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت در قصرشیرین آماده پذیرایی از زوار عتبات عالیات است.
از سوی دیگر کمیته زیرساخت ستاد اربعین استان کرمانشاه در سالهای اخیر ۱۵۰ هکتار زمین را در شهرهای قصرشیرین و خسروی برای پارک خودروهای زائران اربعین آماده کرده است.
گنجایش بسیار خوب بزرگترین پایانه بین المللی زمینی خاورمیانه در خسروی که در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید نیز خود دلیلی دیگری بر شاخص بودن این مرز رسمی است.
اهمیت توسعه زیرساختها و تردد آسان و سریع زائران بویژه باحذف هزینه صدور ویزای عراق مضاعف شده است.
تا پیش از این زائران ایرانی مجبور بودند برای صدور ویزا ۴۱ دلار به دولت عراق بپردازند، اما پس از توافق روسای جمهوری ۲ کشور در اسفند ۹۷ این هزینه برداشته شد.
با این اتفاق انتظار میرود جمعیت زائران ایرانی اربعین ۹۸ افزایش پیدا کند و تبعا در صورت بازگشایی مرز خسروی، زائران بیشتری هم عازم این مرز شوند.
در سال ۹۷ حدود ۲ میلیون زائر از ایران در پیادهروی اربعین شرکت کردند که ۶۱ درصد آنان از مرز مهران، ۲۲ درصد از شلمچه، ۱۳ درصد از چذابه و چهار درصد هم به صورت هوایی وارد عراق شدند.
از این تعداد بیش از ۷۰۰ هزار زائر از مسیر کرمانشاه راهی مرز مهران سپس عراق شدند و حدود ۸۰۰ هزار زائر هم در مسیر بازگشت از کرمانشاه تردد کردند.
انتظار میرود با باز شدن خسروی بسیاری از این زائران از رفتن به مرزهای مهران، چذابه و شلمچه منصرف شوند، زیرا کرمانشاه نزدیکترین نقطه به کربلاست و زیرساختهای ارتباطی آن (فرودگاه، قطار و بزرگراه کربلا) هم تکمیل است.
خسروی تا بغداد پایتخت عراق ۱۸۷، کربلا ۲۹۳، کاظمین ۲۰۳، سامرا ۲۲۰ و نجف ۳۶۲ کیلومتر فاصله دارد در حالی که فاصله مهران، چذابه و شلمچه تا کربلا به ترتیب ۳۰۰، ۴۵۸ و ۵۵۲ کیلومتر است.
آئین معنوی راهپیمایی اربعین حسینی امسال از اواسط مهر ماه آغاز و در روز ۲۸ مهر به اوج میرسد.
منبع ایرنا
انتهای پیام/د