به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نان کشمشی یکی از سادهترین نانهایی است که میتوانید در خانه درست کنید. این نان با طعم دارچین و کشمشهای آبدار عطر و طعمی خاطره انگیز دارد.
بعضی این نان کشمشی را به صورت تست شده همراه با کره برای صبحانه استفاده میکنند و بعضی هم آن را بصورت نرم همراه با نوشیدنیهای سرد و گرم میخورند. من از طرفداران کشمش هستم و نان کشمشی را به خصوص در دوران دانشجویی به عنوان یک وعده غذایی خوشمزه استفاده میکردم. این نان به خاطر طعم دارچینی، گرم و خوشایند است و من خوردن آن را به عنوان عصرانه هم دوست دارم. البته لازم است اشاره کنم که نانهای بیکری بسته بندی شده حاوی مواد افزودنی و نگهدارنده هستند بنابراین درست کردن نان در خانه کاملا قابل توجیه است و به عنوان چالشی لذت بخش توصیه میشود.
نان کشمشی به صورتهای مختلف درست میشود هم به صورت بانز یا لقمهای، نان حجیم، نان رول شده و رول لقمهای. بعضی همراه آن گردو استفاده میکنند تا طعم آجیلی را هم به آن اضافه کنند. به این ترتیب بر غنای غذایی آن هم افزوده میشود. حتی میتوان پوست پرتقال رنده شده یا زست لیمو (رنده پوست لیمو) را بخاطر ایجاد بویی مرکباتی میتوان به عنوان یک گزینه مطرح کرد. من خودم اغلب از رنده پوست پرتقال به جای وانیل استفاده میکنم.
شیوه درست کردن این نان همانند بسیاری از نانهای دیگر است یعنی عمل آوردن مخمر، ترکیب با آرد و مایعات. اما برای این نان مواد میانی هم خواهیم داشت که شامل دارچین، کره و شکر است.
مواد لازم برای خمیر:
شیر ولرم: ۱ پیمانه (شیر بادام یا سویا در صورت وگان بودن)
عسل: ۳ قاشق غذاخوری
مخمر: ۲ و ۱/۴ قاشق چایخوری
روغن یا کره آب شده: ۶ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۲ عدد
آرد: ۳ و ۱/۲ پیمانه
نمک: ۱ قاشق چایخوری
کشمش: ۱/۲ پیمانه
مواد لازم برای مواد میانی:
شکر قهوهای: ۱/۳ پیمانه
پودر دارچین: ۲ قاشق غذاخوری
کره آب شده یا روغن: ۳ قاشق غذاخوری
نان کشمش و دارچین برای دوستداران کشمش
طرز تهیه :
۱. برای درست کردن این نان ابتدا شیر باید ولرم باشد. شیر ولرم یعنی دمای ۴۳ درجه سلسیوس. برای اینکه بفهمید دمای مورد نظر شما را دارد یا خیر، انگشتتان را در شیر فرو کنید اگر توانستید به مدت ۶ ثانیه آن را نگه دارید یعنی شیر به حد کافی گرم است. شیر ولرم را با کره، مخمر و کمی عسل یا ۱ قاشق شکر مخلوط کنید و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه بماند تا مخمر عمل کند و پف کند. میتوانید شیر و کره را با هم گرم کنید.
۲. پس از این زمان آرد، تخم مرغ، نان و کشمش را اضافه کنید، با قاشق چوبی بهم بزنید. اگر همزن دارید این کار را در کاسه همزن انجام دهید و با قطعه خمیرگیر، به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید. اگر همزن ندارید، مهم نیست این کار را با دست انجام دهید.
۳. روی خمیر را با سلفون بپوشانید و بگذارید خمیر ۱ تا ۲ ساعت در آشپزخانه بماند تا زمانی که سایز آن دو برابر شود. بعد از این زمان خمیر ظاهری پفدار دارد.
۴. روی سطح تمیز کابینت یا تخته مخصوص خمیرگیری کمی آرد بپاشید. خمیر را روی این سطح به صورت یک مستطیل پهن کنید. طوری که عرض آن به اندازه قالبتان باشد. لازم نیست که دقیقا مستطیلی شکل باشد.
۵. برای درست کردن مواد میانی شکر قهوهای و دارچین را داخل کره ذوب شده بریزید و مخلوط کنید.
۶. مواد را روی خمیر مستطیلی بریزید. لبههای آن باید تمیز باشد. خمیر را از سمت عرض گرفته و رول کنید. نیازی نیست همانند رول دارچینی دقیق و تمیز رول شود.
۷. قالب نان را با کره چرب کنید و خمیر را از قسمت باز توی قالب بگذارید تا لبه باز آن در ته قالب قرار گیرد.
۸. روی قالب را با سلفون بپوشانید و بگذارید مدت ۶۰ دقیقه استراحت کند.
۹. فر را روی حرارت ۱۹۰ درجه سانتی گراد روشن کرده و گرم کنید و یک سینی را در پایینترین طبقه فر را قرار دهید. مقداری آب جوش داخل سینی بریزید تا کف سینی را کاملا بپوشاند، سپس نان را روی طبقه بالایی سینی آب قرار دهید. به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه بگذارید بماند.
۱۰. پس از پخت کامل نان، آن را از فر درآورده و روی توری خنک کننده بگذارید تا بطور کامل خنک شود. پس از خنک شدن، نان را برش بزنید، نوش جان!
نکات مهم :
نان را میتوان تا چند روز در دمای ملایم اتاق نگهداری کرد. در صورتی که قصد استفاده آن را برای روزهای بعد دارید، آن را در کیسه پلاستیکی کاملا بسته داخل فریزر قرار دهید.
نمک ذکر شده در دستور ۱ قاشق چایخوری است. من معمولا نمک را به نصف میرسانم. به شما هم توصیه میکنم که نمک را کمتر استفاده کنید.
برای درست کردن نان کشمشی باید از کشمشهای تیره و شیرین استفاده کرد.
برای افزودن گردو میتوان آن را به میزان لازم خرد کرده و به مواد میانی بیفزایید. در صورت استفاده از رنده پرتقال و یا لیمو آن را به همان مواد مایع بیفزایید تا به خوبی با سایر مواد مخلوط شود. من برای تمام نانهایم حتی نانهای معمولی به توصیه مادرم از وانیل حتی اگر شده به مقدار کم استفاده میکنم تا طعم و بوی خوبی داشته باشد.
برای مواد میانی میتوانید حتی از شکر سفید هم استفاده کنید تا رنگ آن خیلی تیره نباشد، اما شکر قهوهای طعم کاراملی خوشمزهای به آن میدهد.
منبع: برترینها
انتهای پیام/