کارشناس مسائل بین الملل گفت: کشور‌ها اگر بتوانند بحرانی میان روابط دو کشور را حل کنند، در عرصه دیپلماسی برای آنها پرستیژ دارد.

در حال تکمیل/// بهشتی پوربه گزارش خبرنگار  سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عمان، عراق و چند کشور دیگر چندین مرتبه آمادگی خود را برای میانجیگری میان ایران و آمریکا اعلام کرده اند، حال این سوال پیش می‌آید که اساسا «میانجیگری» چه تاثیری در ارتقاء جایگاه کشورها در صحنه بین‌الملل دارد؟

حسن بهشتی پور کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با  خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال که چرا کشور‌های مختلف به صورت مداوم آمادگی خود را برای میانجیگری بین تهران- واشنگتن اعلام می‌کنند و این موضوع چه تاثیری در ارتقاء جایگاه دیپلماتیک آنها دارد؟ پاسخ داد: کشور‌ها اگر بتوانند بحرانی را که در روابط دو کشور دیگر به وجود آمده است حل کنند، در عرصه دیپلماسی برای آنها موفقیت و پرستیژ محسوب می‌شود.

وی در ادامه افزود: موفقیت از این جهت که توانسته اند با میانجیگری از تشدید یک بحران جلوگیری کنند و پرستیژ از این لحاظ که چهره خود را در عرصه بین الملل صلح طلب نشان می‌دهند و این پیام را می‌فرستند که کشورشان اهل کمک به ثبات، امنیت و صلح در دنیاست؛ بنابراین طبیعی است که برخی کشور‌ها مانند عراق، عمان، ترکیه، ژاپن و ... اعلام کنند آماده میانجی‌گری بین ایران و آمریکا هستند.

بهشتی پور در رابطه با هشتگ سناتور دموکرات برنی سندرز مبنی بر «نه به جنگ با ایران» اظهار کرد: تفکر سندرز از بیست سال پیش تا کنون به همین صورت بوده است و پیش‌تر هم مخالف جنگ با عراق و افغانستان و به صورت کلی مخالف جنگیدن آمریکاست، زیرا او معتقد است که جنگیدن خلاف منافع ایالات متحده است.

این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به انتخابات آینده آمریکا توضیح داد: در آمریکا «یک سال انتخاباتی» وجود دارد، به این معنی که انتخابات در این کشور یک سال طول می‌کشد، ابتدا یک انتخابات درون حزبی انجام می‌شود و دو کاندید اصلی که معمولا یکی از آنها رئیس جمهور وقت و دیگری رقیب وی از حزب دیگر است، تبلیغات اصلی خود را آغاز می‌کنند، بنابراین اظهارات فعلی سناتور‌ها فعالیت‌های پیش از انتخاباتی است.

وی در رابطه با تبلیغات ترامپ در انتخابات پیشین مبنی بر مخالفت با جنگ، خاطرنشان کرد: ترامپ پیش از پیروزی اش در انتخابات نمی‌گفت چرا جنگ کرده ایم، بلکه اظهار می‌کرد ایالات متحده از مالیات‌های مردم آمریکا هفت میلیارد دلار برای جنگ در افغانستان و عراق خرج کرده، اما سودی نبرده است.

بهشتی پور در پایان تاکید کرد: ما باید برای مردم آمریکا این موضوع را که چرا ایران مخالف مذاکره با آمریکاست، تبیین کنیم چراکه واشنگتن در واقع خواهان مذاکره نیست بلکه تنها هدفش تسلیم ایران است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار