به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، ارشدزاده مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی گفت: از مجموع جمعیت سه میلیون و ۸۰۰ هزار نفری استان حدود ۱۳ درصد را افراد سالمند شامل میشود که بیش از ۶۵ سال سن دارند.
وی رتبه آذربایجان شرقی به لحاظ سالمند بودن در بین استانهای مختلف کشور را پنجم اعلام و یادآوری کرد: جامعه آماری افراد سالمند در استان گویای این حقیقت است که باید به سمت برنامه ریزی و ارایه تعاریف مشخص از سالمند بودن برای ارایه خدمات پزشکی، درمانی و معیشتی و رفاهی رفت تا در سالهای آینده در این زمینه گرفتار برخی مشکلات نشویم.
ارشدزاده با تاکید بر اینکه سالمند بودن افراد یک جامعه نباید به صورت یک طرفه و از دیدگاههای منفی نگریسته شود، اظهار داشت: این موضوع از جهات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی قابل بررسی و ارزیابی است.
وی ادامه داد: اینکه تصور شود شیب فراوانی جمعیت یک جامعه به سمت سالمند بودن نقطه ضعف است به هیچ عنوان درست نیست، زیرا این امر نشانه واضح ارتقای برخی شاخصهای زندگی و بهداشتی از جمله امید به زندگی و افزایش سطح بهداشت جسمی و روانی جامعه است.
ارشدزاده اضافه کرد:، اما در عین حال در بررسیها از جنبه اقتصادی شاید بتوان سالمند بودن جمعیت یک منطقه، استان و جامعهای را زیان ده و دارای آثار منفی ارزیابی کرد، چون در هر حال شیب تند به سمت سالمند بودن به معنی خارج شدن افراد از چرخه تولید و ارزش افزوده جامعه است.
وی گفت: بهزیستی آذربایجان شرقی، تامین، حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی، معنوی و اجتماعی سالمندان به منظور بهره مندی آنان از کیفیت زندگی بهتر از جنبههای مختلف در دوران سالخوردگی را از اهداف برنامههای خود میداند.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی افزود: از مجموع جمعیت سالمند استان حدود ۲۰ درصد نیازمند مراقبتهای ویژه و نگهداری هستند.
انتهای پیام/ش