اگر شما نیز اغلب اوقات در نیمه های شب از خواب بیدار می شوید، پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر زیاد برایتان پیش می‌آید که نیمه شب از خواب بیدار شوید، باید بدانید که این مسأله‌ی بی اهمیتی نیست و می‌تواند برای سلامت شما مضر باشد. در ادامه به دلایل این مشکل خواهیم پرداخت. بعضی از این دلایل، رفتار‌های قابل تغییری هستند و بعضی دیگر مشکلاتی هستند که نیاز به مراجعه به پزشک دارند.

۱- درد‌های مزمن

خواب و درد رابطه‌ی تنگاتنگی با یکدیگر دارند. افرادی که از درد‌های مزمن رنج می‌برند، ممکن است کمتر خواب خوب و کافی داشته باشند و دچار مشکلاتی مثل ناتوانی در خوابیدن و بیدار ماندن باشند. اگر درد مزمنی دارید و دائماً برای خوابیدن دچار مشکل می‌شوید، به پزشک مراجعه کنید.

۲- مناسب نبودن دمای محیط

بیشتر افراد تأثیر دمای محیط را در کیفیت خواب دست کم می‌گیرند.

مطالب پیشنهادی
زیر ۱۵ ساله‌ها کلیک نکنن؟!

با شتر هم که شده به دبی بروید، هتل شده شبی ۳۰ هزارتومان!

اقامت در لندن، زادگاه بورات، با شبی ۳۰ هزارتومن

بهترین دما برای بیشتر افراد، دمای بین ۲۴ و ۱۲ درجه‌ی سانتیگراد است. علاوه بر این، هر چه دما پایین‌تر باشد خواب بهتری خواهید داشت، چون هنگامی که به خواب می‌رویم، دمای بدن به پایین‌ترین میزان خود می‌رسد، بنابراین پایین بودن دمای محیط به خوابیدن شما کمک می‌کند.

۳- مناسب نبودن تشک و تخت

نیمه شب از خواب بیدار شدن

تشک خیلی سفت می‌تواند باعث خشک شدن بدن و کمر درد شود. کارشناسان توصیه می‌کنند تشک‌های نسبتاً نرم تری را برای تختخواب خود انتخاب کنید. علاوه بر این، راحتی بالش هم بسیار مهم است تا تکیه گاه مناسبی برای سر و گردن شما باشد. روبالشی، ملافه‌ها و بقیه‌ی وسایل خواب تان را حتماً گهگاه بشویید و تخت خود را تمیز و ترغیب کننده نگه دارید.

۴- خروپف همسر

اگر همسر یا هم اتاقی شما خروپف می‌کند، آدم بی قرار یا پرسر و صدایی است، همین مسأله می‌تواند عامل بی خوابی‌های شما باشد. با مراجعه به متخصص برای حل مشکل خروپف همسرتان تلاش کنید، اما تا حل مشکل یا در صورت بی نتیجه بودن تلاش ها، می‌توانید در اتاق‌های جداگانه‌ای بخوابید.

۵- مشکلات مربوط به معده

اگر خیلی گرسنه باشید یا پرخوری کرده باشید، یا به مشکل رفلاکس اسید معده دچار باشید، این مسأله هم می‌تواند باعث بیدار شدن شما در نیمه‌های شب شود.

اگر از مشکل رفلاکس اسید معده رنج می‌برید، می‌توانید با مراجعه به پزشک به راحتی این مشکل را برطرف کنید.

۶- نامنظم بودن چرخه‌ی خواب

 

خواب باید یکی از اولویت‌های زندگی شما باشد. یک راه این است که همیشه سر یک ساعت مشخص به رختخواب بروید و از خواب بیدار شوید.

ساعت خواب و بیدار شدن شما در تمام روز‌های هفته باید یکسان باشد و این مسأله در مورد روز‌های آخر هفته و تعطیلات هم صدق می‌کند.

۷- نوسانات قند خون یا تغییرات هورمونی

اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید، حتماً می‌دانید که سطح قند خون شما می‌تواند دچار نوسان شود. با این حال، اگر فکر می‌کنید که نوسانات قند خون یا تغییرات هورمونی، عامل مختل شدن خواب شما است، برای حل مشکل خود به پزشک مراجعه کنید.

۸- حیوان خانگی یا بچه‌های کوچک

تحقیقی نشان داد کسانی که در کنار حیوان خانگی شان می‌خوابیدند، زمانی که حیوان خانگی شان روی تخت کنار آن‌ها نمی‌خوابید، خواب بهتری داشتند. اگر حیوان خانگی تان در کنار شما می‌خوابد و شما هم خواب سبکی دارید، جا به جا شدن آن‌ها می‌تواند شما را از خواب بیدار کند یا گرمای بدن آن‌ها باعث گرم‌تر شدن رختخواب شما شود و شما را از یک خواب راحت محروم کند. اگر فکر می‌کنید حیوان خانگی تان باعث مختل شدن خواب تان می‌شود، اجازه ندهید روی تخت تان بخوابد.

اگر هم فرزند خردسالی دارید که خیلی زود از خواب بیدار و مزاحم خواب شما می‌شود، این مسأله ممکن است نشان دهنده‌ی آن باشد که برنامه‌ی خواب کودک تان درست نیست و نیاز به تغییر دارد، مثلا می‌توانید او را کمی دیرتر بخوابانید یا خواب میان روزش را کمتر کنید.

۹- استفاده از دستگاه‌های الکترونیک

 

نور شدید مانع از خوابیدن می‌شود. نور یکی از عوامل تنظیم کننده‌ی ساعت بیولوژیک بدن است و به ما کمک می‌کند که در طول روز بیدار بمانیم؛ بنابراین شب‌ها زمانی که قصد خوابیدن دارید، اتاق خود را به طور کامل تاریک کنید. اگر نیمه شب برای رفتن به دستشویی بیدار شدید، از روشن کردن چراغ‌های پرنور خودداری کنید. علاوه بر این، به خاطر داشته باشید که تحقیقات ثابت کرده، نوری که از دستگاه‌های الکترونیک مثل تلویزیون، لپ تاپ، تلفن همراه و تبلت ساطع می‌شود هم خواب را مختل می‌کند.

۱۰- اختلالات خواب

اختلالات خواب اغلب تشخیص داده نمی‌شوند و در نتیجه، درمان نشده باقی می‌مانند. بیشتر از هشتاد نوع اختلال خواب وجود دارد که قابل درمان هستند.

تنها راه درمان این اختلالات، مراجعه به پزشک و تشخیص نوع اختلال است.

۱۱- اضطراب یا افسردگی

بین اضطراب و افسردگی و بی خوابی ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. به همین دلیل، گاهی تشخیص اینکه کدام یک عامل دیگری بوده اند غیر ممکن می‌شود. مراجعه به متخصص می‌تواند به حل مشکل شما کمک کند.

منبع:روزیاتو

انتهای پیام/

چرا نیمه‌های شب از خواب بیدار می‌شویم؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار