به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در حاشیه جلسه بررسی رفع مشکلات موجود در پرداخت تسهیلات بانکی به مناطق سیل زده در جمع خبرنگاران گفت: امروز جلسه نوسازی و بازسازی با حضور مدیران عامل محترم بانکها برگزار شد. اخیراً در دولت تصویب شد ۱۵ هزار میلیارد تومان در قالب تسهیلات به افرادی که منزلشان خسارت دیده یا به صورت کامل تخریب شده، پرداخت شود. ۵ هزار تا از آن تعیین تکلیف شد و بین بانکها تقسیم گردید و بانکها باید آن را پرداخت کنند. مشکل عقد قرارداد داشتیم که در جلسه مقرر شد عقد قراردادها تا آخر خردادماه برای همه افراد تکمیل شود و پرداخت همزمان با آن آغار گردد.
وی افزود: موضوع بعدی تأمین ۱۰ هزار میلیارد تومان باقیمانده بود. دوستان مدیرعاملان بانکها بیان داشتند که بانک مرکزی باید منابع را تأمین و این میزان تسهیلات را تصویب کند تا آنها مشکلی در پرداخت نداشته باشند و در غیر این صورت اگر دولت سود را تضمین کند حاضرند که آنها در برابر تعهد دولت به تعهدات خود عمل کنند.
وی افزود: بنیاد مسکن پیگیر این موضوع است و بانکها با تعیین نمایندهای در کنار بنیاد مسکن، این کار را انجام میدهند.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: خواهش من از رسانهها بویژه صدا و سیما این است که در شرایط خاص کنونی که بیش از ۵ هزار روستا و بیش از ۲۳۰ شهر دچار آسیب شدهاند و مردم امروز شرایط خاصی دارند همگی پای کار باشند. الحمدالله در حوزه مقابله کارهای خوبی انجام شد و همه دستگاهها و همچنین صدا و سیما کمک کردند.
رحمانی فضلی گفت: امروز در دوره بازسازی و نوسازی هستیم. باید با همان هماهنگی و همکاری، کارها پیش برود. اخیراً دیدم که صدا و سیما گزارشهایی پخش میکند، به داخل چادرها میرود و با افرادی که به هر حال خانههای خود را از دست داده اند و در شرایط بسیار بدی قرار دارند گفتگو میکند. حال دولت و بنیاد مسکن تمام تلاش خود را بکار بسته اند تا این عزیزان در دوران موقت بتوانند حداقلها را داشته باشند.
وی ادامه داد: ما امروز هم هزینه اجاره بها را پرداخت کرده ایم. در روستاها شش میلیون تومان که به عبارتی ماهانه یک میلیون تومان و در شهرها ۱۲ میلیون تومان اختصاص داده ایم. در کنار آن از خانههای مسکن مهر نیز برای اسکان این عزیزان استفاده کرده ایم. حتی جاهای دیگری را نیز خالی کرده ایم تا مردم کمتر در سختی باشند. امروز باید وحدت، همدلی و مشارکت را نشان دهیم و نباید بدنبال این باشیم که نارضایتیها را پخش کنیم.
وزیر کشور تصریح کرد: توقع ما از رسانهها این است که همانند دوران مقابله همکاری کنند و هوای مردم را داشته باشند تا مشکلات حل شود.
وی گفت: نباید اینطور باشد که با تحریف، تهییج و بیان مشکلات مردم باعث سواستفاده رسانههای خارجی شویم. من گاهاً در رسانههای خارجی مشاهده میکنم که برخی از انها از مردم میخواهند که مشکلات خود را برای آنها بفرستند تا پخش کنند. این خود موجب خواهد شد که ناراحتی مردم گسترش یابد.
وزیر کشور تاکید کرد: ما امروز در تأمین معیشت و وسایل زندگی مردم بسیار خوب پیش رفته ایم. امروز بنیاد مسکن بیان میکرد تمام امکاناتی که ما ارسال کرده ایم در انبارها است و به محض آنکه مردم خانههای خود را تحویل بگیرند چه به صورت اجارهای و چه به صورت ساخت نهایی میتوانند وسایل را تحویل بگیرند. البته زودتر از آن نیز آمادگی تحویل به آنها وجود دارد.
رحمانی فضلی همچنین افزود: حدود ۵ هزار میلیارد تومان به صورت بلاعوض در دولت تصویب شده است که دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آن برای مسکن و ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آن برای بخش کشاورزی میباشد که پرداخت بخش مسکن آن و خسارتها در این حوزه آغاز شده است. همچنین ۵ هزار میلیارد تومان نیز به صورت تسهیلات تصویب شده که پرداخت آن را هم آغاز کرده ایم. البته هنوز ۱۰ هزار میلیارد تومان مشکل داریم که البته با همان ۵ هزار میلیارد قبل تا دو، سه ماه میتوانیم کار را پیش ببریم، ولی در خصوص این ۱۰ هزار میلیارد تومان امروز در جلسه بانکها توافق کردند که در صورت تضمین دولت تأمین آن را انجام خواهد داد.
وی در پایان تصریح کرد: امروز باید هم به مردم و هم به مسئولین مان اعم از بسیج، سپاه، ارتش، هلال احمر، کمیته امداد و … افتخار کنیم که همگی تا به امروز پای کار آمده اند. البته ادامه آن را با مشارکت به پیش خواهیم برد و خواهش ما این است که فعالیتهای رسانهای به گونهای انجام شود که موجب تقویت وحدت در بین مردم گردد و تنشهای اجتماعی را کاهش دهد.
انتهای پیام/
1) در مناطقی که بازسازی میشود طبقه همکف پارکینگ ساخته شود تا در آینده با توجه به سطح اختلاف از آبهای آزاد چنانچه تکرار سیل احتمالی بود به وسایل و طبقه همکف آسیبهای جدی وارد نشود یادآور میشویم که اگر به آرشیوها و گزارشات میدانی در اوضاع بحران هنگام وقوع عقبگرد داشته باشید و مرور کنید تمام منازلی که پارکینگ داشتند و دیوار آنها از حنس سنگ بود صدمه جدی ندیدند و ارتفاع آب زیاد صدمه وارد نکرد....مدارس نیز از این قاعده مستثنی نیستند میتوان نماز خانه یا سالن اجتماعات و یا سالن ورزش را در طبقه اول قرار داد تا سیستمهای آموزشی و کلاسهای درس در طبقات فوقانی قرار گیرند تا اگر احتمال وقوع سیلی در آینده بود صدمات به تجهیزات سنگین وارد نشود و سریع پاکسازی و آماده بهره برداری شود......
2) اگر فیلم و گزارشات را با دقت مرور کنید خواهید دید چه در شهرها و چه در روستاها شبکه های انتقال آب یا وجود ندارد و یا بسیار ضعیف ساخته شده اند در حالیکه اگر شبکه های انتقال روان آبها و کانالیزه شدن آنها به خارج از بافت مسکونی درست و با شیب مناسب منطقه به خارج از شهر و روستا هدایت میشد آنهمه انباشت آب و آبرفت که خاک حاصل از سیلآبهاست را نداشتیم پیشنهاد کانالهای انتقال روان آب2*2*2*2 داده میشود حتی اگر سیلی هم نباشد و نیاید میتوان خطوط انتقال نیرو را از این طریق کانالیزه عبور داد و برای دسترسی و تعمیرات هم بسیار مفید فایده است...........