به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،امید قادری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت : کرمانشاه به عنوان سرزمین تاریخ و فرهنگ کشور، تلالویی از هنرهای ادوار مختلف تاریخی را در جای جای این استان زیبا به نمایش گذاشته است.
وی با اشاره به شناسایی چهار هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی و طبیعی در این استان، گفت : از این تعداد بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ اثر به ثبت ملی رسیده است که تلاش برای ثبت دیگر آثار شناسایی شده ادامه دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه با سرمایه گذاریهای کلان در حوزه گردشگری شاهد تحول زیرساختهای گردشگری استان خواهیم بود، اظهار کرد: بخش عمده این سرمایه گذاری مربوط به ساخت هتل بیمارستانی است که با اعتبار ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان با سرمایه گذاری خارجی در سراب قنبر در حال ساخت است.
قادری در ادامه به نقش سازمان میراث فرهنگی در ایجاد اشتغال زایی و رونق تولید اشاره کرد و افزود: در سال گذشته اداره کل میراث فرهنگی استان ۲ هزار و ۴۸۲ شغل در حوزههای صنایع دستی و گردشگری ایجاد کرد که بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان از تسهیلات دولتی استفاده شده است.
وی همچنین به حضور ۱۲ هزار هنرمند و صنعتگر در سطح استان اشاره کرد که در قالب ۶۰ رشته در حال فعالیت هستند.
وی گفت: طبق آمار گمرک در سال گذشته ۳۶ میلیون دلار صنایع دستی این استان به کشورهای اروپایی و آسیایی صادر شد.
مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه بیش از ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان صرف مرمت ۲۴ بنای تاریخی در سال گذشته شد، بیان داشت: در جریان حوادث طبیعی همچون سیل و زلزله خسارتهایی به بناهای تاریخی وارد آمد که بناهایی که بر اثر زلزله دچار خسارت شدند، مرمت و بناهایی که سیلهای اخیر باعث تخریب آنها شده بود با ابلاغ اعتبار مرمت و بازسازی خواهند شد.
به گفته این مسئول؛ در سال جاری اولویت تخصیص اعتبارات برای مرمت و ساماندهی، به اماکن مذهبی همچون مساجد تاریخی، تکایا، حسینیه ها، بازار و... داده شده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بیستون تنها اثر جهانی استان است، بیان کرد: تلاش میکنیم منظر فرهنگی تاریخی اوارمانات به عنوان دومین اثر استان به ثبت جهانی برسد.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت گردشگری روستایی، با حمایت استاندار به دنبال میزبانی رویداد جهانی کرمانشاه ۲۰۲۰ هستیم.
انتهای پیام/د