به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، روز جهانی ارتباطات، امسال با شعار «رونق تولید و گسترش خدمات دیجیتال» برگزار شد که به همین مناسبت امروز (یکشنبه) وزیر ارتباطات از نمایشگاه دستاوردهای جوانان ایرانی بازدید و همچنین از چهار طرح مهم ارتباطی رونمایی کرد.
طرح دژفا (سپر امنیتی شبکه ملی اطلاعات) طرحی است که همراه با توسعه فناوری از حریم شخصی افراد محافظت میکند و هدف آن مقابله با حملات سایبری، حمایت از تداوم خدمات دیجیتال، جلوگیری از کلاهبرداری، نشر اطلاعات و شناسایی بدافزارهاست.
البته این طرح اکنون دربرگیرنده ۱۰ زیر پروژه است که شامل:
سامانه تله افزار: شناسایی و جمع آوری بدافزارها. سامانه بومی کاوشگر: پویش فایلهای مشکوک با ضد بدافزار.
سامانه بومی سمات: مقابله با از کاراندازی توزیع شده برای تشخیص و کاهش اثر حملات.DDOS
سامانه بومی بینا: جمع آوری متمرکز باتها و آسیب پذیریها در فضای IP کشور.
سامانه بومی چکاپ: سنجش امنیت گواهی SSL سرور DNS و مودم اینترنت.
سامانه بومی سایمان: آموزش و شبیه سازی تست نفوذ سامانه وب.
سامانه بومی دانا: پویش اطلاعات کل فضای IP کشور.
سامانه بومی سینا: ارایه سرویس ارزیابی امنیتی خودکار بر بستر وب.
سامانه بومی سدید: تشخیص نفوذ در شبکههای صنعتی مبتنی بر زیمنس.
سامانه چتر امن: ارایه سرویس DNS با حذف رکوردهای شبکههای بات.
طرح سروا، طرح دیگری است که شامل مرکز تبادل اطلاعات دولت با بخش خصوصی با هدف به اشتراک گذاشتن اطلاعات دولتی برای استارتاپها محسوب میشود. در این طرح کسب و کارها میتوانند از دادههای دولتی استفاده کنند. این طرح بر پایه استانداردهایی برای حفظ حریم شخصی است. سروا شبکه ملی اطلاعات را از نظر زیرساختی رشد میدهد و امکان رونق را برای کسب و کارهای ایرانی فراهم میکند. برای این پروژه ۲۶میلیارد ریال هزینه شده است.
اتصال بیش از ۷۲۰۰ روستا به پهن باند شبکه ملی اطلاعات از دیگر طرحهای رونمایی شده در این مراسم بود که هدف از اجرای آن تامین زیرساختهای مورد نیاز برای توسعه و دسترسی بدون تبعیض آحاد مردم و تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در حوزه ارتباطات است.
همچنین طرح توسعه زیرساختهای مخابراتی با استفاده از تجهیزات کاملا بومی در ۴ استان کشور توسط شرکت مخابرات ایران، با سرمایه گذاری ۳۱۶ میلیارد تومانی و با استفاده از تجهیزات تولید داخل، افتتاح شد.
آذری جهرمی در خصوص طرح دژفا گفت: ما به عنوان حاکمیت باید امنیت زیرساختهای اقتصاد دیجیتال را تأمین کنیم که این موضوع در سند تأمین الزامات شبکه ملی اطلاعات هم مورد تأکید قرار گرفته بوده است. ما این زنجیره و طرح را دژفا نامیدیم و امروز ۱۰ پروژه زیر مجموعه آن مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
برای این طرح ۲۰ میلیارد تومان در بخش پژوهش آن هزینه شده است و ۳۰ میلیارد تومان برای عملیاتی شدن آن هزینه صرف شده که البته همه آن هنوز پرداخت نشده و به مرور صورت میگیرد لذا این موضوع یک گام اساسی در جهت احقاق حقوق مردم و امنیت شبکه ملی اطلاعات و دادههای کشور است.
وی ادامه داد: دژفا ۷ پروژه دیگر هم دارد که در طول سال مورد بهرهبرداری قرار میگیرند در ۲ سال پیش کمتر از یک میلیون حمله سایبری کشف شد، اما در سال گذشته بیش از ۳۳ میلیون حمله سایبری به کشور کشف شد و این رشد بیش از ۳۰ برابری نشان میدهد که در ایجاد سپر دفاعی سایبری تا حد زیادی موفق بودهایم، اما همچنان کاستیهایی وجود دارد.
شایان ذکر است؛ مراسم روز جهانی ارتباطات با شعار «رونق تولید با گسترش خدمات دیجیتال» صبح امروز در محل وزارت ارتباطات برگزار شد. در این مراسم از چهار دستاورد مهم ارتباطی از جمله طرح دژفا رونمایی شد.
بیشتر بخوانید: مسئول لایه خدمات و محتوا در شبکه ملی اطلاعات مشخص نیست/ با ظهور چین، اینترنت جهان دو تکه شده است
انتهای پیام/